PixlArt

Støttede projekter

Hvad er idéen?

PixlArt inddrager bygningsarven til innovation ved at skabe et lokalt kraftcenter for fællesskab/fotografi/animation/kultur af høj kvalitet. Foreningen PixlArt har et specielt omdrejningspunkt, som er verdens første digitale udstillingshal for fotografi, og den er placeret i hjertet af Vendsyssel. Med etableringen af projektet ville PixlArt nuancere opfattelsen, mulighederne og viljen til forandring i udkantsdanmark. PixlArt aktiviteter foregår i en gammel nedlagt baptistkirke, som i næsten 100 år har fungeret som kulturhus og samlingssted.

Hvor skal idéen realiseres?

Rammerne for PixlArts aktiviteter er en nedlagt baptistkirke i landsbyen Østervrå. Kirken er en markant historisk bygning med lokal betydning, og den står i spændende kontrast til vores teknologiske format. Kirken er blevet bragt tilbage til fremtiden. PixlArt ville gerne udnytte den gamle præstebolig og kirketårnet, som er beliggende øverst i kirken. Det har tidligere fungeret som bolig, men er nedlagt for mange år siden. PixlArt ville anvende disse fantastiske rum til fordybelsesrum, hvor der mulighed for at reflektere, samtale og en hulens masse SJOV.

Hvad omfatter projektet?

Vi ville gerne renovere kirkens ydre rammer, så vi atter kan tage tagetagen i brug. Vi havde brug for et nyt tag med energibesparende isolering, fornyelse af fuger i kirken og vinduer, som bringer himlen og lyset ned. Dette arbejde kunne kun varetages af fag-håndværkere, da det kræver meget mere end vores frivillige fagligt kan overkomme i den kvalitet, som arbejdet krævede. I oprydningsfasen og lettere tømrer- og malerarbejde kunne PixlArt stille med de nødvendige frivillige hænder, det krævede.

Hvem står bag projektet?

PixlArt er etableret som en non-profit forening. Det er bestyrelsen, der varetager og fordeler de daglige opgaver i foreningen, i forbindelse med workshops, koncerter, udstillinger trækkes der på eksterne kompetencer. PixlArt har gode erfaringer med at medlemmerne i fællesskab løser bygnings opgaver. PixlArt overtog en gammel forladt kirke, som var i dårlig forfatning, og idag er vi stolte over de indendørs forhold. Der er brugt ca. 7000 frivillig timer fra medlemmerne i opbygningen af de indvendige rammer.

Foreningen har på nuværende tidspunkt ca. 250 medlemmer.

Hvordan involveres lokalsamfundet?

Foreningen PixlArt har en lang række af samarbejdspartnere, som alle bidrager til at sikre aktivteten og kvaliteten i vores udstillinger, koncerter, foredrag og workshops. PixlArt har et særligt fokus på at inddrage børn og unge fra de lokale skoler i vores aktivteter, fx børnehold.

Af samarbejdspartnere kan nævnes: Dansk Journalisthøjskole, Medieskolerne Viborg, KulturKanten, Det Musiske Hus, Kulturmøde Mors, en række folkeskoler, privatskoler og efterskoler i Vendsyssel, bibliotekerne i Nordjylland, Smuk Fest, Region Nordjylland.

PixlArt modtager driftstilskud fra Frederikshavn Kommune.

Projektfakta

Samlet budget

1.280.000 kr.

Støttebeløb

500.000 kr.

Kontakt

Tao Lytzen

info@taolytzen.dk