Glumsø Aktivitets- og haverum

Den gode idé

At inkludere, udvikle og revitalisere Medborger- og Aktivitetshusets have- og udendørsareal.
Hvordan: Ved at skabe udendørs rum med et moderne åbent haveanlæg for bevægelse, kultur og grøn læring, udvidelse af cafeens serveringsareal og trimmet parkering.
Se også bilag:
Aktivitets og haverum projekt, idé og relevans Medborger og aktivitetshuset i Glumsø

Projektets fysiske rammer

Udeareal og have tilhørende eksisterende velfungerende Medborger- og Aktivitetshus i Glumsø, kommunalt ejet siden 2004.
Lokaliteten rummer mange aktiviteter indendørs, og der er potentiale for at udvide og udvikle disse rammer udendørs i den tilhørende have.
Haven og udeareal moderniseres med fleksibel, funktionel og hyggelig indretning til et værested med grobund for socialt kulturelt fællesskab.
Aktivitets- og haverummet vil åbne op mod byen og inkludere nye brugergrupper og generere ideer, der er imødekommende over for samvær på tværs af det organiserede foreningsliv, alder og interesser.

Det omfatter projektet

Renovering og omlægning af have og udeareal, i korte træk:
Haven gøres synlig og åbnes op ved at tårnhøje Thuja-træer fældes, etablering af overdækket scene, et vækstshus, og en hyggekrog, højbede, græsareal, afgrænsning af rum med beplantning, udvidet opholds- og serveringsareal i direkte forbindelse til den åbne have og trimmet parkering.
Øvrige aktiviteter: Vi vil opdatere via hjemmesider, lokalaviser og sociale medier om projektet. Vi har budgetsat annoncering af indvielsen og udgifter til indvielsen af de nye rammer.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Medborger- og Aktvitetshusets brugerråd ”Husrådet”, kulturforeningen Rejseladen og foreningen Loftværket ansøger sammen om projektet. Hjemmesider: www.rejseladen.dk og www.loftvaerket.dk
Frivillige er projekttovholdere, PR og arrangør af indvielse. Og kan klargøre haven til renovering = fjerne redskabsskur, skurvogn flyttet, fjerne gamle hegnsstolper.
Foreningerne har siden 2004 projekterfaring med fundraising, ledelse, istandsættelse og frivillig drift af husets faciliteter Café og 1. sals "værksted".

Note: Næstved kommune vil være aktør omkring projektøkonomi, da arealet er kommunalt ejet.

Relationen til lokalsamfundet

Kommunalt ejet matrikel med Aktivitets- og Medborgerhus i Glumsø, kommunalt udviklingsområde.
Udeareal og haven kan ved en renovering tilbyde et værested med grobund for socialt kulturelt fællesskab.
Café Rejseladen har eksperimenteret med koncert og teater i haven, og vil med scenen kunne udvikle og forankre disse udendørs aktiviteter i tæt tilknytning til det eksisterende caférum og udeareal. Væksthuset i haven vil kunne supplere cafeens madkultur og grøn læring. Loftværket kan facilitere samarbejdsaktiviteter, spil og leg, imødekommende for deltagelse af flere borgere, børn, unge og ældre.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Sisse Damgaard skrev: 31-07-2017 23:10:36

  Jeg støtter selvfølgelig dette oplagte og vigtige projekt :-)

 • t #2 Thor TEmte skrev: 31-07-2017 23:23:57

  En udendørs cafe i tilknytnig til Rejseladen - det må vi ha, det vil styrke sammenhodet i byen og skabe endne et mødested hvor vi kan ses og snakke.
  Og så håber vi at sommeren 2018 bliver bedre end 2017.
  Thor

 • #3 Merete Djurhuus skrev: 01-08-2017 00:12:21

  Stærkt oplæg!👍

 • t #4 Jytte Høj Hammer skrev: 01-08-2017 01:51:14

  Jeg er tidligere Glumsøborger med et aktivt liv i Biografen - og jeg besøger stadig Glumsø. Det er så vigtigt, at sådan et sted som Medborger- og Aktivitetshuset er velfungerende og indbydende for brugere og gæster. Husets eksistens og aktiviteter er betydningsfuldt for byen Glumsø's trivsel og eksistens som en by, hvor det er godt at bo! Jeg er selv flyttet til en by, hvor alting næsten er gået i stå og opbakningen til de lokale aktiviteter er meget lille. Det skal I for alt i verden undgå i Glumsø. I virkeligheden skal Glumsø have præmie for at bevare aktivitetsniveauet og involveringen af byens borgere. Så giv Medborger- og Aktivitetshuset en masse penge til haven og gerne til nye aktiviteter.

  Venlig hilsen
  Jytte Høj Hammer

 • #5 Jeanett Jensen skrev: 01-08-2017 07:49:19

  Jeg arbejder som frivillig i Cafe Rejseladen, der ligger i Glumsø aktivitetshus, og kan sige at huset er et der bliver brugt af rigtig mange foreninger, og cafeen bliver flittigt brugt af byens borgere, samt af alle de mange, mange frivillige, der holder møder med alle de forskellige foreninger, som, som spiser i cafeen ved deres møder.
  Alle vil elske, at vores udenomsarealer kan blive inddraget mere til brug for kunder, og gæster når de benytter husets faciliteter.

  Det er et hus, som der virkelig bliver støttet op om i vores by 😊.

  Jeanett Jensen

 • t #6 Susanne Rasmussen skrev: 01-08-2017 11:29:44

  Jeg er tidligere borger i Glumsø og har trods min fraflytning stadig fulgt udviklingen omkring byen og især medborgerhuset. Jeg dynes det er en fremragende ide at renovere udearealet ,så flere aktiviteter kan sættes igang også udendørs.

 • #7 Jens Knudsen skrev: 01-08-2017 13:51:33

  Jeg vil gerne støtte dette projekt.
  Ja, sådan et projekt gennemførelse skal vi også have i Glumsø
  Vi har en stor iderigdom i vores område og mest af alt, har vi en lokalbefolkning der benytter de tiltag, der udspringer som ide i det lokale rum og gennemføres af ildsjæle. Uden ildsjæle og mange, der så bruger faciliteten, ville nye ideer for behov ikke opstå. Sådant kedeligt har vi det heldigvis ikke her.
  Stor ros til Elisabeth, der nok engang er ude for at gennemføre en god ide.

 • t #8 jens Lyhne skrev: 01-08-2017 14:36:55

  Det er et smukt samarbejde, som vil gøre Glumsø endnu mere levende og attraktiv at leve i.

 • #9 Ove Olsen skrev: 01-08-2017 22:54:48

  Som bruger af huset gennem mange år, og formand for Glumsø Pensionistforening med mange brugere ( mest den ældre generation) fordelt på flere af ugens dage, ville det være kærkommen at kunne nyde en flot have med blomster, det giver ro i sindet at sidde i rolige omgivelser, måske med en god kop kaffe fra Cafe Rejseladen.

 • t #10 Alina skrev: 02-08-2017 22:29:11

  Folkeligt fornøjeligt og styrker fællesskabsfølelsen i Glumsø - det er vigtigt for os på landet at vi har steder at samles!

 • #11 Hanne Birkevang skrev: 02-08-2017 22:30:25

  Jeg støtter projektet, og glæder mig til at opleve den nye have/uderum - kanon god idé

 • t #12 Anne Winkel skrev: 04-08-2017 10:47:19

  Godt initiativ - jeg støtter projektet