Energirenovering til inspiration

Den gode idé

Tebstrup Forsamlingshus skal omdannes til et moderne, fleksibelt fælleshus til gavn for alle i landsbyen Tebstrup og opland. Huset skal energirenoveres og have luft-vand varmepumpe med henblik på at inspirere de mange oliefyrsejere i byen til at få varmepumpe.

Forventningen er, at energirenovering af forsamlingshuset vil inspirere landsbyens beboere og det omgivende samfund til at gøre det samme.

Samtidig med energirenovering skal huset ombygges. Populært sagt, skal huset bruge mindre energi, men til gengæld inspirere og give mere mental/social energi til landsbyen.

Projektets fysiske rammer

Det er det eksisterende hus og omgivelser, som skal energirenoveres og ombygges til flere typer af aktiviteter. Huset ejes af foreningen Tebstrup Forsamlingshus & Borgerforening. Køkken og toiletter er renoverede, så projektet drejer sig først og fremmes om fællessalen og scenen, som skal ændres. Det eksisterende hyggelige udtryk i salen med højt til loftet, frie bjælker og bar bevares.

Det omfatter projektet

Der kan komme yderligere ting til efter et fællesmøde i september om yderligere ønsker til huset. Indtil videre omfatter projektet:
Udskiftning af radiatorer og etablering af luft-vand varmepumpe.
Isolering af gulv og nyt trægulv.
Isolering af facader.
Udskiftning af vinduer og døre.
Nyt tag.
Legeplads udendørs.
Fjerne scene og lave gulv i et niveau.
Fleksible vægge, så der kan laves et legehjørne
Skærm og internet.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Tebstrup Forsamlingshus, Energigruppe Tebstrup, Skanderborg Kommune og lokale håndværkere. Kommunen bidrager med 100.000 kr. Der indkaldes til fællesmøde om yderligere idéer. De lokale bidrager med mange timers frivilligt arbejde.
Energigruppe Tebstrup opstod på et borgermøde. Gruppen har haft en række møder med kommunen om, hvordan private kan motiveres til at udskifte oliefyret. Da gruppen valgte at fokusere på forsamlingshuset, blev vi i forsamlingshusets bestyrelse inddraget i arbejdet. Samarbejdet mellem parterne vil fortsætte.

Relationen til lokalsamfundet

Forsamlingshuset ligger i hjertet af Tebstrup tæt ved byens eneste dagligvarebutik, Dagli’Brugsen. Huset har en lang række aktiviteter som f.eks. børnearrangementer, koncerter, fester, revy, borgermøder, loppemarked, fællesspisning, meditation og kortklub.
Ændringerne i Tebstrup Forsamlingshus vil komme alle i landsbyen og omegn til gode.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Per Hansen skrev: 08-07-2017 18:35:17

  Byens samlingspunkt, Inter mindre og total uundværlig

 • t #2 Iben Philbèrt Michelsen skrev: 08-07-2017 21:53:20

  Vi har hårdt brug for støtten. Vores fantastiske medlemmer lægger en stor, frivillig indsats for dagen, men uden penge kommer vi ikke meget længere. Udgifterne til varme er vanvittigt store og alligevel er der altid hundekoldt i vinterhalvåret. Gulvet i salen kan ikke reddes af slibning og lak. Børnene har intet sted at være.
  Vi vil så gerne være samlingsstedET for ALLE i vores lille samfund, men de fysiske rammer er ikke til det.
  Energi-gruppen, kommunen og de lokale håndværkere har lagt en plan i fællesskab med os i bestyrelsen for Tebstrup Forsamlingshus. Det ser godt ud og vi håber, at energirenoveringen af forsamlingshuset kan inspirere de 180 indehavere af oliefyr i Tebstrup til at skifte til varmepumper.
  Hjælp os og giv vores projekt et like. På forhånd tak.
  //Formanden

 • #3 Poul Vase Haubjerg skrev: 09-07-2017 08:40:49

  Dejligt at det hyggelige gamle hus der, også for mig, er fyldt med mange gode minder og oplevelser bliver " opdateret " 👍

 • t #4 Kristine Pedersen skrev: 09-07-2017 18:46:25

  Tebstrup er et naturligt samlingssted for et skønt lokalområde og skal for alt i verden bevares.

 • #5 Jonas Rahbek skrev: 10-07-2017 14:18:51

  Fin projekt og godt interaktiv.
  Angående: Energirigtig opvarmning vil vi med glæde indgå et samarbejde.

  Vi har Danmarks største udvalg af varmepumper og klimaanlæg.
  Kontakt os gerne via: www.heatnow.dk

 • t #6 Dorthe Kornmaaler skrev: 10-07-2017 16:36:58

  Tebstrup Forsamlingshus er af stor betydning for vores lille by og det vil være til stor glæde for Tebstrups borgere, hvis vi kunne få en sum penge til at renovere huset for.