Kreativ, kantet kaffebar i ghettoen.

Den gode idé

Jeg har brug for jeres hjælp til den kreative, kantede kaffebar jeg forsøger at skabe i Danmarks største ghetto - Vollsmose.

Vollsmose er placeret i Danmarks fattigste postnummer. Et postnummer med en stor multikulturel ungdom, som intet sted har at være.

Nu taler jeg ikke om alle bøllerne(de får rigelig opmærksomhed), men om alle de ambitiøse piger og drenge der gerne vil fremad i livet. De bor i overbefolkede hjem, og har derfor et helt aktuelt behov for at have “et tredje sted”, mellem uddannelse og hjem.

Læs mere her:
http://www.kimnielsen.org/kaffebar.pdf

Projektets fysiske rammer

200kvm urenoveret rum i Vollsmose centrum, stillet til rådighed af en af samarbejdspartnerne. Rummet er beliggende på Vollsmose Torv.
Lokationen er tæt på bibliotek og andre kultur/støtte institutioner.

Der er stort uudnyttet potentiale herude, fordi det ikke er lykkedes at skabe en casual platform de unge kan genkende sig i. Et sted hvor unge tyrkere, somaliere, vietnamesere og danskere kan samles.

- Kaffen har nemlig den naturlige dialektiske egenskab, at den bringer folk sammen.

Det omfatter projektet

- Lokalet skal sættes i stand.
- Interiør skal skabes.
- kaffeudstyr og køkken inventar købes.

Lokalet vi har fået tildelt skal transformeres til en state-of-the-art ikonisk cafe, med æstetisk interiør skabt i beton. Fordi beton også kan være smukt, og ikke blot algebefængte betonblokke.

Jeg er uddannet designer og varetager den del, brancheforeningen "Dansk Beton" har udvist interesse for markedsføringen og hjælp med kontakter indenfor betonindustrien.

Syddansk Erhvervsskole (3km væk) har udvist interesse for at hjælpe med at gøre rummet klart, samt eventuelt træarbejde.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Jeg selv er primær bannerfører for projektet. Min tættest samarbejdspartner er Vollsmose Torv, samt sparring med Vollsmose Sekretariatet.

Derudover er der også løst knyttede aktører, såsom Community Center Vollsmose(foreningsliv), PWC, Dansk Beton, Syddansk Erhvervs skole, Vollsmose Bibliotek, Vollsmose Kulturhus.

Håbet er at frivillige i fremtiden tilknyttes cafeen, og at disse ville bruge denne som platform til at få erfaring til at søge lignende jobs i restaurantbranchen. Dog tilsiger erfaringer fra Vollsmose, at frivillighed skal tilgås langsomt.

Relationen til lokalsamfundet

Projektet har kun en indirekte relation til kommunen. Det forventes at når cafeen er færdig, at biblioteket som den største kulturelle aktør vil indgå i et samarbejde. (lektiehjælp, musik, foredrag)

Lokalsamfundet generelt forventes at gøre brug af stedet iht. små foredrag og lignende. Håbet er også at de specielle rammer kan trække andre udefra, og derved give et mere realistisk indtryk af ghettoen. Fordi det er tvingende nødvendigt at vi ser hinanden i øjnene, indgår hverdagsdialogerne, og husker at vi alle er mennesker. Det håber jeg min kaffebar kan hjælpe med til.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 Dorthe skrev: 22-06-2017 18:07:21

    Det lyder som et supergodt og helt rigtigt projekt