Nye tider - Nyt liv

Den gode idé

Idræts -og foreningslivet som vi kender det er under udvikling, og mange store idrætsgrenen oplever tilbagegang. Men nye populære aktiviteter blomstrer herunder e-sport, der tidligere foregik rundt om på børneværelserne, men som nu rykker ud i det etablerede foreningsliv og i eksisterende idrætsfaciliteter. Den udvikling ønsker vi i HSE Vikings at understøtte, fordi vi vil medvirke til, at gøre op med e-sport som en individuel og inaktiv aktivitet, og skabe rammerne for undervisning, læring og relationer i et aktivt og inkluderende fællesskab for nye generationer af foreningslivet.

Projektets fysiske rammer

HSE Vikings er under opbygning og den store udfordring er, at finde et lokale der kan danne permanent ramme som mødested for e-sport udøvere og entusiaster og som samtidig kan inspirere og motivere til fællesskab og aktivitet. HSE Vikings er af den selvejende institution Hobro Idrætscenter, der er et traditionelt idrætscenter med mange aktiviteter, blevet tilbudt et gammelt ubenyttet omklædningsrum der i år fylder 50 år. Omklædningsrummet kunne blive det nye mødested der kan samle og inspirere til aktivitet og "social gaming" og fællesskab.

Det omfatter projektet

Hobro Idrætscenter fylder i år 50 år og lokalet er et omklædningsrum hvor mange generationer af idrætsudøvere har klædt om til den daglige træning, vigtige kampe, sejre eller skuffelser. Omklædningsrummet har i flere år været stort set ubenyttet, hvilket det bærer præg af. Men det er derfor endnu mere værdifuldt at give det gamle lokale helt nyt og fremtidsorienteret liv. Før det kan realiseres skal alle vægge, lofter og gulve skiftes, gamle badefaciliteter skal fjernes, elinstallationer skal udbygges og lokalet skal indrettes til undervisning og mødested for nye generationer og aktiviteter.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

HSE Vikings drives af en af Danmarks mest markante idrætsforeninger - Hobro Svømmeklub. Svømmeklubben blev i 2016 bl.a. Årets Svømmeklub i Danmark for deres store sociale engagement og for som de første at invitere de mange syriske flygtninge ind i foreningslivet. I 2017 er klubben blevet kåret til Årets Vækstforening af DGI for deres evne til udvikling og innovation. Den nye e-sport forening har fra start fået stor opbakning og det er lykkedes de mange frivillige at skaffe 200.000 kr. til indkøb af udstyr, ligesom de også vil deltage i renovationen hvor der ikke kræves faguddannede.

Relationen til lokalsamfundet

Hobro Svømmeklub og det nye initiativ om at skabe en e-sport forening med fokus på fællesskab, aktivitet og sundhed nyder stor anerkendelse lokalt i Mariagerfjord. Derfor har kommunen også støttet indkøb af udstyr med 40.000 kr. HSE Vikings har endvidere indgået aftale med en lokal efterskole for børn med læse og skrive vanskeligheder om, at deres elever kan blive en del af den nye forening. HSE Vikings arbejder endvidere på, at etablere et samarbejde med IT virksomheder og uddannelsesinstitutioner om, at finde og udvikle fremtidens IT medarbejdere, der ofte har tilknytning til e-sport.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Bettina Josefsen skrev: 15-06-2017 06:05:14

  Det er virkelig et godt tiltag og jeg har en søn på 16 år som glæder sig til at foreningen starter op.
  Det er et stort arbejde at starte sådan en forening op - så ønsker I får en masse støtte og opbakning 😊

 • t #2 Thomas Pedersen skrev: 18-06-2017 07:02:48

  Ser frem til det kommer igang og håber jeg kan bruges som træner :)

 • #3 Søren Greve skrev: 18-06-2017 20:19:28

  De får min stemme

 • t #4 Christian Andersen skrev: 19-06-2017 08:52:34

  Det ville være kanon for Hobro :)

 • #5 Lene Kristensen skrev: 19-06-2017 09:06:14

  Det er rigtig godt der bliver E sport i Hobro