Mød os på Folkemødet

For andet år i træk er Underværker på Folkemødet. Se programmet nedenfor og find os på Kampeløkke Havn.

Hent programmet i printvenlig pdf 

Torsdag d. 16. juni 2016

Kl. 15.00: Slip ildsjælene løs!
Underværker byder indenfor for andet år i træk. Vi slipper ildsjælene løs, når Christian Andersen, programchef i Realdania, byder velkommen og åbner Underværkers stand på folkemødet. 

Kl. 15.30: Skaberværk – samtaler om skabelse
Vær med til at fejre gør-det-selv folkets små mirakler, håndværkets potentialer og maker-kulturens nye fællesskaber, når Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden, og Underværker inviterer en bred vifte af håndværkere, makers og eksperter til samtaler om at skabe ting selv og sammen med andre. 

Kl. 17.30: Ildsjælefortællinger – Signe Wenneberg
Signe Wenneberg fortæller sin personlige historie om dengang hendes indre ild blev tændt. Hun fungerer til daglig som selvstændig kommunikationsrådgiver med fokus på især klima, grønt forbrug, bæredygtigt byggeri og fødevareområdet. Og så har hun bygget Danmarks første FSC certificerede sommerhus. 

Fredag d. 17. juni 2016

Kl. 11.30: Hvordan skaber vi sammen?
Samskabelse er det nye sort, men hvordan foregår det egentlig konkret, når ildsjæle og kommuner skaber sammen? Og er samskabelse overhovedet et ideal, som alle bør forfølge? Anne Skovbro styrer debatten mellem ildsjæle og fagpersoner i form af Bjarne Ibsen, professor og centerleder ved Syddansk Universitet, Vibe Klarup Voetmann, formand for Frivilligrådet, og Kristian Krog, kulturel iværksætter fra Den Ny Maltfabrik. 

Kl. 13.00: Fra ildsjæl til iværksætter – nye erhverv i landdistrikterne
Hvordan går man fra at være ildsjæl til iværksætter? Og kan den bevægelse være en del af redningen for landdistrikterne? Mød Jacob Bjerring-Hansen fra Gaarden – Bornholms Madkulturhus og Lasse Vesterby fra Stauning Whisky, der vil fortælle om deres personlige rejse fra frivillig til forretningsmand. 

Kl. 16.00: Foreningens anatomi
Frivilligheden er under forandring, og den klassiske foreningsform udfordres af nye former for fællesskaber. I en åben dialog vil Esben Danielsen fra Lokale- og Anlægsfonden og Anni Ehlers fra INSP! afdække udfordringer og potentialer ved foreningsformen.

Kl. 17.30: Ildsjælefortællinger – Søren Hermansen
Søren Hermansen, direktør for Samsø Energiakademi, fortæller sin personlige historie om dengang hans indre ild blev tændt. Han har mange års erfaring med at facilitere frivilligt arbejde, og kender indgående til de muligheder og udfordringer, der møder ildsjælene på deres vej. 

Kl. 18.00: Ildsjælebanko
Der er intet som et godt slag banko, når det kommer til at bygge nye fællesskaber. Derfor inviterer vi indenfor til et spil ildsjælebanko, hvor alle kan være med. Tag din nyeste ven under armen, og læg vejen forbi Kampeløkke Havn. 

Lørdag d. 18. juni 2016

Kl. 11.30: De unge mod de gamle – generationsmøde på åbent hav
Mange foreninger har de senere år oplevet vanskeligheder med at rekruttere, fastholde og involvere unge i det frivillige og organisatoriske arbejde. Sammen med Bornholms kajakklub sætter vi fokus på frivillighed på tværs af generationer, når der dystes mellem unge og ældre i kajakpolo.

Kl. 13.30: Kan vi vække ghettoens ildsjæle?
Hvordan skaber man de bedste rammer for frivillighed og engagement i udsatte boligområder? Igennem en åben dialog vil Birgitte Mazanti, centerleder for Center for Boligsocial Udvikling, og Maria Kavita Nielsen, programchef i Mind Your Own Business, vende muligheder og udfordringer og sætte fokus på frivilligheden som ressource i landets udsatte boligområder.

Kl. 15.00: Mellem sandslotte og luftkasteller
Der stilles store krav til ildsjælene. Deres projekter er komplekse, og ofte er der behov for faglig rådgivning. Men hvordan opererer man i feltet mellem idealisme og professionalisme? Oplev en dialog om faldgruber og potentialer mellem ildsjæle og rådgivere, når Knud Foldschack, advokat og partner hos Foldschack og Forchhammer, og Søren Hermansen, direktør for Samsø Energiakademi, indtager scenen.

Kl. 16.30: Ildsjælefortællinger – Connie Hedegaard
Connie Hedegaard fortæller sin personlige historie om dengang hendes indre ild blev tændt. Hun er forhenværende EU-kommissær og minister i Danmark, senest som Minister for FN's klimakonference i København i 2009. Connie er nu formand for Danmarks grønne tænketank, Concito, og KR Foundation.

Kl. 16.45: Ildsjælefortællinger – Khaterah Parwani
Khaterah Parwani, næstforkvinde og juridisk rådgiver og ambassadør for Exitcirklen – nej til psykisk vold, fortæller sin personlige historie om dengang hendes indre ild blev tændt. Hun er opvokset i Urbanplanen på Amager og arbejder primært med udsatte unge. 

Kl. 17.30: Folkekøkken – måltidet som samlingspunkt
Læg vejen forbi til et madværksted, og mød ildsjælene bag Københavns Fødevarefællesskab og Økokalaset, der bruger lokale råvarer og måltidet som samlingspunkt for lokalt fællesskab og frivilligt arbejde. 

Søndag d. 19. juni 2016

Kl. 10.30: Morgenmuzik
Få en god start på dagen på Underværkers stand. Her spiller Oliver Skovgaard fra Bornholms eget Musikhuzet op, og frivilligkoordinator Mette Brunemark deler ud af Musikhuzets erfaringer med at starte og drive et spillested fyldt af frivillighed.