Friluftslaboratoriet

Den gode idé

Projektet omfatter etableringen af et Friluftslaboratorie på Arsenaløen.

Friluftslaboratoriet skal skabe en social ramme omkring vores foreningsaktiviteter og skal fungere som bindeled til områdets andre brugere.

Arsenaløen er med sit lille skovområde omkring de historiske krudtvolde og nem adgang til havnens vand, en unik lille grøn og ’blå’ oase i hovedstaden.

Projektet giver mulighed for, at man kan komme og nyde den enorme alsidighed, der er i både vores klubber og i lokalområdet. Det er vigtigt for os, at Friluftlaboratoriet er i samspil med Arsenaløens grønne profil.

Projektets fysiske rammer

Formålet med Friluftslaboratoriet på Arsenaløen er blandt andet at igangsætte en proces blandt lokalbefolkningen, hvor man involverer sig i et lokalcentreret aktivt fritidsliv og gradvis begynder at tage bedre hensyn til lokalområdets natur og lokalområdets kulturhistorie.

Ved at sætte fokus på havnen og kanalerne, Christianshavns helt store ressource, er projektets formål desuden at forbedre adgangen til og brugen af vandet. Vi vil skabe en tryg adgang til havnen som skal kunne bruges af alle, både til aktiviteter og til rekreation. Friluftslaboratoriet kan f.eks. danne ramme om: Naturformidling, friluftsliv, udeskole, sport m.fl.

Det omfatter projektet

Friluftslaboratoriet kommer til at bestå af 3 bygninger, et udendørs samlingssted samt en flydeponton.

Vi vil lave et værksted til reparation af udstyr, fælles klubrum for brugerforeningerne og et offentligt værested for alle områdets brugere.

Midlerne fra Underværker bruges på det åbne samlingssted og gårdhaven, som skal være åbent for alle. Det kan være som udflugtssted for lokale børnehaver, skoler og fritidshjem eller for folk, som blot ønsker at nyde Arsenaløens grønne oase.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Friluftlaboratoriet er et samarbejde mellem Københavns Kajakpolo Klub og Copenhagen Watersports. Den dagligedrift bliver til i et samarbejde mellem foreningerne.

Projektet støttes allerede af (givet tilsagn)
- Københavns kommune - Klubhuspuljen
- Lokale og Anlægsfondet
- Friluftsrådet

Projektgruppen har lang erfaring med frivillige projekter. K-polo og CWS kører løbende projekter for lokale skoler i området og har årlige forløb med både folkeskoler og gymnasier i området.

Relationen til lokalsamfundet

Både Københavns Kajakpolo klub og Copenhagen Watersports har allerede et stærkt samarbejde med både folkeskoler og gymnasier i området, blandt andet Sankt Annæ og Christianshavns Gymnasier og Peder Lykke skolen.

Begge klubber er også aktive i enkeltstående events som Kulturhavn og Christianshavner dagen.

Igennem Friluftslaboratoriet vil vi skabe et social mødested, hvor folk kan mødes, både igennem foreningerne, men også igennem relation til området.

Området vil også blive en arena for både regionale og nationale stævner i kajakpolo, Stand Up Paddling og slalom kano/kajak.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 Casper Mortensen skrev: 29-04-2016 13:33:25

    Super fedt projekt sonder er så meget behov for i Københsvn

  • #2 Nadezda Matic skrev: 29-04-2016 17:51:39

    Investing in sport is never a waste neither time nor money. ;)