Overdækning af showområde

Den gode idé

Block er et udendørs multifunktions-, trænings- og showområde, hvor der er plads til alle, der ønsker at lave noget kreativt i form af at bruge kroppen ved fysisk træning. BLOCK er tænkt som en scene for subkulturer, der ønsker at deltage i akrobatiske aktiviteter med performanceart som drivkraft. En platform, der har til formål at samle de forskellige netværk og grupperinger, der findes i de forskellige performanceart discipliner i Gellerup og Aarhus.

For at vi kan gøre stedet mere brugervenligt, etableres en overdækning af vores containerkonstruktion.

Projektets fysiske rammer

BLOCK er en containerkonstruktion i tre niveauer. Den er placeret i Gellerup, lige ved siden af Gellerupbadet. BLOCK er et ud af tre pilotprojekter, der er opstartet i 2016 og har til formål at skabe kultur og liv i Gellerup, indtil det nye sports- og kulturcampus bliver bygget.

BLOCK består af:

- Værksted i en 40 fods container  

- Kontor/opholdssted med dertilhørende terrasse

- Opbevaring til madrasser og udstyr

- 100 kvadratmeter betongulv med plads til madrasser

- Gode rigging faciliteter

Det eneste vi mangler, er et tag over træningsområdet, så vi er uafhængige af vejret.

Det omfatter projektet

Projektet omfatter en overdækning af det udendørs træningsareal, så man uden afhængighed af vejret, har større mulighed for at planlægge arrangementer frem i tiden.  

Taget skal give bedre mulighed for rigging (opsætning af lamper, trapezer mm.) I BLOCK går vi meget op i mobilitet, så taget skal være nemt at tage op og ned.

Placeringen, vi har, er midlertidig, indtil det nye sports- og kulturcampus bliver bygget i 2020. Efter dette kan vi flytte BLOCK til en ny placering, så medlemmerne stadig kan få gavn af stedet.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

BLOCK er en brugerstyret frivillig forening. I foreningen har vi en idégruppe, som står for det økonomiske overblik og hvilke byggeprojekter, der er mulige. Herefter bliver projekterne udført af medlemmer og kommende brugere af stedet.

Vi har eksempelvis lagt over 100 kvadratmeter betongulv og skal til at isolere containere til opbevaring og opholdsrum i den nærmeste fremtid.

Den måde, vi udfører projekterne på, er ved at få den nødvendige eksperthjælp til at instruere. Så kan vi som medlemmer selv udføre arbejdet og lære, hvordan man gør.

Relationen til lokalsamfundet

BLOCK er en nystartet forening, den er udsprunget fra et lokalt børnecirkus, der hedder Cirkus Tværs, som også er placeret i Gellerup. Vi har et tæt samarbejde med dem, og kommer til at fungere lidt som talentudvikling og hjælpe med at holde på de unge.

BLOCK ligger i det der hedder Instant City, som i øjeblikket er tre projekter.

De to andre projekter er Sigrids Stue, som er en kunstplatform, og ACFC, som er den lokale fodboldklub.

Vi kommer til at lave forestillinger i området for de lokale, og det kommer til at være gratis.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Oliver Ruddy Wagener skrev: 01-02-2017 20:35:12

  Pisse fedt! Det er lige hvad du, jeg og din bedstemor mangler!

 • #2 Di Stephano skrev: 02-02-2017 21:51:44

  Indrukwekkend
  Prima bezig
  Ga zo door
  Groet Hans

 • #3 Lone Jensen skrev: 03-02-2017 06:16:51

  Et super godt projekt og initiativ, som alene bæres af de unges ideer og energi. Et flot eksempel på hvad unge kan, når de får lov ❤

 • #4 David Mason skrev: 05-02-2017 16:16:10

  So great so fantastic.
  We are a Danish NGO in Afghanistan, made 30 "Funtainers" and a mega-center for children in Kabul with the same very clever idea. Good luck and let us know if our experience could of any use for you: https://www.facebook.com/MMCCglobal/videos/1392555834090118/