Fælleshaven

Den gode idé

Halsnæs Naturklub har oprettet og driver en fælleshave til gavn og glæde for eleverne på Hundested Skole, områdets beboere og Naturklubbens medlemmer.

Vores drøm var at skabe en have, hvor naturen, grøntsagerne og maden binder børn og voksne sammen i et givende fællesskab.

Projektet har givet deltagerne en forståelse og nysgerrighed for naturens kredsløb. De har fået fingrene ned i mulden og sået, høstet og lavet mad. Her har alle haft og har mulighed for at deltage i fællesskabet omkring haven – her er der mulighed for et uformelt møde, hvor man byder ind med egne erfaringer og nyder godt af andres.

Projektets fysiske rammer

En stor lysåben græspæne på ca. 750 kvadratmeter er forvandlet til et levende miljø med liv - glæde og stor biodiversitet. Området er centralt placeret og ligger på en indhegnet hjørnegrund tæt på skole og rækkehuskvarter.

Det omfatter projektet

Fælleshaven er bygget op omkring følgende elementer:

Højbede, hønsehus, drivhus, bålkomfurer, arbejdsborde, spisepladser, gedestald, kompost beholder, køkkenvask og frugtlund mm.

Elementerne et bygget op i dansk bæredygtigt træ ved frivillig arbejdskraft.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Halsnæs Naturklub er tovholder på haveprojektet. Vi har oprettet og driver haven med støtte fra Hundested Skole. Naturklubbens medlemmer deltager som ”havehjælpere” og støtter op om undervisningen i haven i skoletiden. Derudover laver Naturklubben selv også aktiviteter i haven til glæde for medlemmerne og familierne i området.

Relationen til lokalsamfundet

Fælleshaven er et partnerskabsprojekt mellem Halsnæs Naturklub og Hundested Skole. Hvor skolen benytter faciliteterne i skoletiden til udeundervisning med hjælp fra naturklubbens "havehjælpere".

Derudover bruger Naturklubbens selv Fælleshaven til egne have aktiviteter og indbyder lokalsamfundet til at deltage i åbne arrangementer i haven.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Eva Anette Mortensen skrev: 11-07-2017 11:18:17

  Supergodt projekt! Bedre end min barndoms "skolehaver" som også var en vidunderlig beskæftigelse!

 • #2 Eva Anette Mortensen skrev: 11-07-2017 13:06:44

  Supergodt projekt

 • #3 Trine Babiel skrev: 15-07-2017 08:33:03

  Hermed støtte givet

 • #4 Lotte Stephanie Guise skrev: 18-07-2017 20:31:48

  Det lyder rigtig som et helt fantastisk og inspirerende projekt.
  Jeg håber virkelig det realiseres til glæde for både børn & ildsjæle!!

 • #5 Christel Liv Høpfner skrev: 03-10-2017 18:56:48

  Skønt projekt til glæde og gavn for mange :-) En virkelig god idé!