BARRAX Skatepark Tønder

Den gode idé

Visionen for Skatepark Tønder er at skabe et uformelt socialt samlingspunkt for regionens børn og unge i alderen 6-20 år samt barnlige eller aktive voksne. Skatepark Tønder skal være et gratis tilbud og skal også rumme de børn, som måske ikke passer ind i fodboldklubben eller hos spejderne, og hvor mor og far måske ikke har råd til kontingentet. Ud over at det giver masser af motion og et meningsfyldt fritidsliv at skate, er det også et kultur- og identitetsskabende miljø for brugerne. Vi ønsker en stærk profilering af både Tønder by og kommune som et sted, der gør noget for børn og unge.

Projektets fysiske rammer

Vi vil etablere en skatepark af høj kvalitet i beton, som gratis kan bruges på alle niveauer til såvel skateboard, rulleskøjter, BMX og løbehjul. Arealet ved den gamle kaserne er historisk og stemningsfyldt og vil med det eksisterende crossfit-center og en kommende skatepark være under massiv transformation mod at blive en stor og aktiv del af byen og samtidig startskuddet til en bølge af kreative og innovative projekter.

Det omfatter projektet

Med opførelsen af en skatepark vil projektet også lærer brugerne at omgås og tage hensyn til andre og brugerne bliver en del af et kultur- og identitetsskabende miljø. Samtidig vil skateparken være omdrejningspunkt for andre projekter og events, som fx undervisningsprojekter, integration og sociale projekter. Skateparken vil være mere end et sted til motion.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Initiativgruppen består af fire fædre fra Tønder med børn i målgruppens alder, samt en erfaren skater/skate-iværksætter. Desuden er der samarbejder i gang med Tønder Ungdomsskole samt AsylSyd, som glæder sig til at kunne bruge parken til forskellige projekter. Ligeledes arbejder vi med kultur- og fritidsudvalget, for at få parken gjort synlig i det politiske landskab. Facebook-gruppen med over 700 medlemmer giver masser af muligheder for at rekruttere frivillige hænder.

Relationen til lokalsamfundet

Som baggrund for projektet har været holdt møder med Tønder Kommune. De er indstillet på at hjælpe med driften, som består af husleje samt en nødvendig årlig overfladebehandling. Facebook-gruppen viser os, at der er et reelt behov og et ønske, der strækker sig langt ud i befolkningen, og at der er et kæmpe lokalt engagement, som strækker sig langt uden for initiativgruppen. Dette giver os troen på, at skateparken vil blive brugt og drevet med værdighed og respekt, og at mange af de drømme og visioner, som vi sidder med, vil kunne realiseres af frivillige kræfter.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Mikkel Carlsen skrev: 06-10-2017 10:27:17

  FANTASTISK projekt! En fed mulighed for at skabe et socialt samlingspunkt, og et COOL miljø!

  Gir helt klart god mening at støtte dette!!

 • #2 Gunnar Jordt skrev: 06-10-2017 20:54:49

  Kanon projekt. Var selv med til at bygge en i Høje Kolstrup.

 • #3 Hans Schmidt skrev: 06-10-2017 21:22:22

  Super initiativ.
  Håber det bliver en realitet.

 • #4 Lars Thomsen skrev: 07-10-2017 06:35:08

  Seriøst og spændende projekt, som skal skaffe et aktivitetsområde til børn og unge med hang til fællesskab, motion og spænding.

 • #5 Stig Jacobsen skrev: 19-10-2017 21:31:19

  Godt projekt😀👍