BARRAX Skatepark Tønder

Den gode idé

Visionen for Skatepark Tønder er at skabe et uformelt socialt samlingspunkt for regionens børn og unge i alderen 6-20 år samt barnlige eller aktive voksne. Skatepark Tønder er et gratis tilbud og det rummer også de børn, som måske ikke passer ind i fodboldklubben eller hos spejderne, og hvor mor og far måske ikke har råd til kontingentet. Ud over at det giver masser af motion og et meningsfyldt fritidsliv at skate, er det også et kultur- og identitetsskabende miljø for brugerne. Vi ønskede en stærk profilering af både Tønder by og kommune som et sted, der gør noget for børn og unge.

Projektets fysiske rammer

Vi har etableret en skatepark af høj kvalitet i beton, som gratis kan bruges på alle niveauer til såvel skateboard, rulleskøjter, BMX og løbehjul. Skateparken er placeret i forbindelse med Tønder Sport og Fritidscenter, som tilbød os en meget central beliggenhed.

Det omfatter projektet

Med opførelsen af skateparken og projektet lærte brugerne også at omgås og tage hensyn til andre og brugerne blev en del af et kultur- og identitetsskabende miljø. Samtidig er skateparken omdrejningspunkt for andre projekter og events, som fx undervisningsprojekter, integration og sociale projekter. Skateparken er mere end et sted til motion.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Initiativgruppen bestod af fire fædre fra Tønder med børn i målgruppens alder, samt en erfaren skater/skate-iværksætter. Desuden var der samarbejder i gang med Tønder Ungdomsskole samt AsylSyd, som glædede sig til at kunne bruge parken til forskellige projekter. Ligeledes arbejdede vi med kultur- og fritidsudvalget, for at få parken gjort synlig i det politiske landskab. Facebook-gruppen med mange medlemmer gav masser af muligheder for at rekruttere frivillige hænder.

Relationen til lokalsamfundet

Som baggrund for projektet havde der været møder med Tønder Kommune. De var og er indstillet på at hjælpe med driften samt en nødvendig årlig overfladebehandling. Facebook-gruppen viste os, at der var et reelt behov og et ønske, der strakte sig langt ud i befolkningen, og at der var et kæmpe lokalt engagement, som strækte sig langt uden for initiativgruppen. Dette gav os troen på, at skateparken ville blive brugt og drevet med værdighed og respekt, og at mange af de drømme og visioner, som vi sad med, kunne realiseres af frivillige kræfter.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Mikkel Carlsen skrev: 06-10-2017 10:27:17

  FANTASTISK projekt! En fed mulighed for at skabe et socialt samlingspunkt, og et COOL miljø!

  Gir helt klart god mening at støtte dette!!

 • #2 Gunnar Jordt skrev: 06-10-2017 20:54:49

  Kanon projekt. Var selv med til at bygge en i Høje Kolstrup.

 • #3 Hans Schmidt skrev: 06-10-2017 21:22:22

  Super initiativ.
  Håber det bliver en realitet.

 • #4 Lars Thomsen skrev: 07-10-2017 06:35:08

  Seriøst og spændende projekt, som skal skaffe et aktivitetsområde til børn og unge med hang til fællesskab, motion og spænding.

 • #5 Stig Jacobsen skrev: 19-10-2017 21:31:19

  Godt projekt😀👍