BlackBox 2.0

Den gode idé

Et samlingspunkt for unges kreative idéer!

Frontløberne og STAK ønsker at transformere en gammel BlackBox fra at være et stort sort betonrum, til at være et inspirerende workspace, hvor unge kreative studerende (og deslige) kan udvikle, afprøve og føre deres ideer ud i virkeligheden.

Aarhus er fyldt med unge studerende, der går rundt med kreative og skæve idéer. Men mange kommer ikke ud af klasselokalerne med deres idéer. For der mangler et sted, hvor de kan mødes med ligesindede og folde deres projektidéer ud og afprøve sig selv i praksis.

Det er det sted, vi vil skabe!

Projektets fysiske rammer

BlackBox er lokaliseret i Frontløbernes Projekthus på Aarhus Sydhavn. Lokalerne har tidligere været en del af Aarhus Slagtehus, men er i dag overtaget af kreative projektmagere, musikere og kunstnere.

BlackBox ligger i stueetagen og er et stort lukket lokale uden vinduer. I dag bliver lokalet brugt som venue til lukkede koncerter og workshops. Placeringen er spændende, fordi den ligger lige midt i Slagtehuskvarteret, som i de kommende år vil blive et aktivt byområde i Aarhus. Vi ser derfor et stort potentiale i at åbne lokalet op til gadeplan ved at sætte vinduer i og skabe et åbent projektrum.

Det omfatter projektet

For at omdanne BlackBox til workspace skal rummet åbnes op og der skal lys ind i boksen. Derudover skal der istandsættes toiletter, skabes handicapadgang og laves et thekøkken.

En anden del af projektet er at sikre en bedre ventilation og akustik i lokalet, så det bedre kan rumme mange mennesker i en workshop-situation.

Derudover er fundamentet for projektet, at der bliver lavet arrangementer i BlackBoxen og skabes et dagligt liv. Derfor er opgaven for STAK og FL at skabe et team omkring Boxens daglige liv og facilitere workshops og faglige arrangementer i fællesskab.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Frontløberne har ansvaret for projektrealiseringen, mens STAK er ansvarlige for indholdsproduktionen i form af workshops, rekruttering af studerende, foredrag mv.
Professionel håndværkerhjælp vil stå for den fysiske transformation af lokalerne, mens indretning og daglig aktivitet vil blive båret af frivillige.

Det fysiske rum er designet af frivillige arkitektstuderende, som også har lavet præsentationsmaterialet.

Det vil således være primært frivillige kræfter, der står for det daglige liv i BlackBox 2.0, mens Frontløberne står for drift, rengøring og vedligehold.

Relationen til lokalsamfundet

BlackBox 2.0 kommer til at skabe liv i det gamle Slagtehuskvarter, som i dag er ukendt for mange, selvom det ligger kun fem minutters gang fra Aarhus H. Derfor vil projektet bidrage til at åbne Slagtehuskvarteret op som nyt byrum og samtidig være med til at invitere flere unge studerende til at tage del i det kulturliv der foregår på Sydhavnen.

Bygningen er ejet af Aarhus Kommune, og undergår forventeligt en større transformation som del i byudviklingen fra 2022-2025.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 Marianne Huang skrev: 03-02-2018 15:49:54

    Frontløberne og STAK, what’s not to like: max kreativ dynamik!