Bæredygtigt læringsrum

Den gode idé

I Himmerlandsbyen tror vi på, at al forandring starter med den enkelte og vi lever efter devisen: "mange bække små" Vi anser det for vigtigt, at vi som enkelte individer "beviser" at bæredygtighed er en mulighed og at vor levevis ikke kommer til at gå ud over fremtidige generationers livsgrundlag. Vi ønsker med projektet ”Bæredygtigt læringsrum”, at bygge et kulturelt møde- og formidlingscenter, hvor alternative og bæredygtige løsninger kan dokumenteres, udstilles og formidles. Bæredygtigt læringsrum skal være et mødested for borgere som ønsker at samles omkring bærebæredygtige aktiviteter.

Projektets fysiske rammer

Det bæredygtige læringsrum vil ligge i hjertet af Himmerlandsbyen som er et lille økosamfund med 10 husstande. Himmerlandsbyen har beliggenhed i Aarestrup, et naturskønt område, som giver mulighed for at inddrage naturen i bæredygtige aktiviteter. Aarestrup ligger tæt på Danmarks smukkeste skovområde, ikke langt fra Rebildbakker og med Rold skov i baghaven. Alle husene i Himmerlandsbyen er bygget efter bæredygtige principper, hvilket er et krav til ”Bæredygtigt læringsrum”. Læringsrummet skal være udstillingsvindue for nye bæredygtige teknologiske løsninger og være et bud på fremtidens hus.

Det omfatter projektet

Vi ønsker at opfører ”Bæredygtigt læringsrum” i stedet for det nuværende fælleshus i Himmerlandsbyen, da det nuværende hus ikke kan rumme de aktiviteter som vi gerne vil arbejde med. Huset skal indeholde flere funktioner og være fleksibelt i sin indretning. Vi ønsker et stor samlingsrum som kan rumme undervisning, foredrag, fællesspisning, kreative aktiviteter såsom up-cykling og genbrugskunst samt en fælles grej-bank. På øverste etage ønsker vi at etablere kontorfaciliteter, behandlerrum og værelser til overnatning, således vil huset bidrage til lokal erhvervsudvikling og økoturisme.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

”Bæredygtigt læringsrum” er opstået som resultatet af tanker og aktiviteter i Himmerlandsbyen, som tidligere har deltaget i aktiviteter med bæredygtigt indhold som: Naturens dag, Klima Rebild samt undervisning. I Himmerlandsbyen har vi en arbejdsgruppe, der har arbejdet i et år på projektet og har mødt stor opbakning fra det lokale område. Det ”Bæredygtige læringsrum” vil være en kombination af frivillige kræfter, således at Himmerlandsbyen står for projektets gennemførsel og senere drift. Foreningen bæredygtig læring, vil være den organisation som skal stå for undervisningsaktiviteter

Relationen til lokalsamfundet

Læringsrummet skal kunne anvendes i forhold til de grupper, som har interesse i bæredygtighed og klima, og skal kunne bidrage med oplysning, men også medvirke til forandringer. Vores mål er lokale borgere, borgere i Rebild Kommune, virksomheder i kommunen og regionen, elever og lærere i folkeskoler, friskoler, efterskoler, højskoler. Endvidere skal huset fungere som samlingssted for lokale borgere. Kommune og lokale foreninger har udvist stor interesse og velvilje overfor projektet.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet