Center for Hesteaktiviteter

Den gode idé

Vi vil skabe et nyt og internationalt orienteret center for hesteaktiviteter på gården Holtegaard i Nordjylland. Projektet bygger videre på stedets karakter og daglige brug af frivillige hesteinteresserede, og skal i fremtiden være et samlingssted for foreninger, organisationer, eksperter, besøgende og turister med passion for heste.

De nye lokaler i staldbygningerne vil danne rammen for både foreningernes daglige aktiviteter, større events som konferencer og stævner, samt et nyt sekretariat for hesteturisme i Nordjylland, som skal arbejde for at fremme oplevelser og events med heste.

Projektets fysiske rammer

Holtegaard er en smuk tidligere proprietærgård fra 1867 med tre staldlænger, en række udbygninger og 25 ha. jord. Dele af bygningerne og jorden bruges i dag af to foreninger, Holtegaard Rideklub og Vendsyssel Køreforening, og stuehuset huser stedets ejere og en privat B&B.

Gårdens store længer bruges delvist til hestebokse og opbevaring, men har ellers mistet deres oprindelige funktion. Bygningerne forfalder, og særligt taget er i meget dårlig stand. Projektet vil sikre de historiske bygninger, så de kan blive stående, og indrette nye foreningslokaler og en samlingssal til events.

Det omfatter projektet

Projektet skal sikre taget på bygningerne, bygge 190 m2 foreningslokaler og en 195 m2 sal med køkken og toiletter inden i ca. 1.000 m2 af længerne. Det er vigtigt for os at man kan fornemme rummenes store konstruktion og de nye funktioner skal bygges ind på en innovativ måde.

Sideløbende med byggeprojektet vil vi i samarbejde med stedets foreninger arrangere aktiviteter og events, der kan opbygge et center for hesteaktiviteter. Vi vil holde åbent hus, kurser, konferencer, klubstævner og nationale og internationale mesterskaber indenfor ridning og kørsel med hestevogn.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Projektet organiseres og ledes af Foreningen Holtegaard - Center for Hesteaktiviteter, der er stiftet for at udvikle og drive projektet efter opførelse. Foreningen er stiftet af stedets nuværende ejere, brugere og foreninger, der alle sidder i bestyrelsen.

Foreningen har af stedets ejere fået en 10-årig brugsaftale til de dele af bygningerne, hvor projektet opføres. Projektet udvikles dermed i en bred kreds af brugere og aktører, der har stor erfaring med frivilligt foreningsarbejde og har kompetencer til at drive stedet i fremtiden.

Relationen til lokalsamfundet

Holtegaard henvender sig som center for hesteaktiviteter dels til alle hesteinteresserede i lokalområdet og Nordjylland, samt til bred kreds af besøgende i hele landet og internationalt, der vil komme til stedets events og stævner. Vores fællesnævner er hesten!

Folk vil komme for at ride, køre med hestevogn, arbejde med heste, deltage i arrangementer, komme på ferie og deltage i centrets arbejde med at fremme hesteaktiviteter og –turisme regionalt og internationalt. Centrets foreninger vil have flere hundrede lokale, daglige medlemmer og en større kreds af samarbejdspartnere i hele landet.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Pia Gram-Sørensen skrev: 23-12-2017 20:45:03

  Holtegård er bevaringsværdig

 • #2 Pia Gram-Sørensen skrev: 23-12-2017 20:47:20

  Holtegaard er bevaringsværdig!

 • #3 Frank Olsen skrev: 25-12-2017 09:44:16

  Vedrørende bevaringsværdighed, så kan museernes såkaldte SAVE-vurdering af Holtegaard læses på vores hjemmeside via dette link: http://www.holtegaard.info/bevaring.html

 • #4 Runa Christensen skrev: 25-12-2017 20:02:38

  Hvor det dog lyder godt!
  I ønskes i den grad held og lykke med projektet!

 • #5 Lykke Olsen skrev: 26-12-2017 21:28:52

  Holtegaard er erklæret bevaringsværdig med en såkaldt høj bevaringsværdi af Brønderslev Kommune og Museerne i Brønderslev, som Frank Olsen er inde på.

 • #6 Marianne Langbæk Sørensen skrev: 27-12-2017 15:15:45

  Med ønske om et godt og lykkebringende nytår til Holtegaards bevaringsværdighed.
  Det bliver fantastisk for dette fantastiske sted for alle besøgende, opstaldere, medlemmer og arrangementer.

 • #7 Helle Larsen skrev: 30-12-2017 11:38:38

  Det ville være synd og skam hvis et klenodie som Holtegaard ikke bliver bevaret.
  Det er de perfekte rammer til at samle forskellige heste aktiviteter og til meget andet.

 • #8 Lise Christensen skrev: 30-12-2017 12:05:50

  Holtegård er et fantastisk sted, hvor alle slags ryttere og hesteelskere er velkomne. Der er plads til begyndere såvel som rutinerede, og de store giver plads til mange muligheder for al slags hygge og sport. Det ville være skønt, hvis hele stedet kunne få et løft, så der blev endnu bedre at være her.

 • #9 Poul Erik Jensen skrev: 30-12-2017 13:44:00

  Lyder som en glimrende ide´ og håber at det måtte lykkes. Kommer gerne og spiller musik og synge for til åbnings festligheden.
  Gode nytår. vh Poul Eriks´Musik, Ø. Brønderslev

 • #10 Kresten Hein skrev: 02-01-2018 22:32:20

  Det er med stor glæde, at jeg læser om dette projekt.
  Jeg har besøgt Holtegaard ved flere lejligheder, og stedet fortjener virkeligt at få et løft. Ejerne og de foreninger, som har til huse på Holtegaard, gør et stort arbejde for at holde det vedlige, men der er behov for en økonomisk saltvandsindsprøjtning for at indhente det vedligeholdelsesmæssige efterslæb, som er opbygget gennem årtier.
  Det ville virkeligt være synd og skam, hvis man ikke kan bevare disse smukke gamle bygninger.

 • #11 Mette Nørgaard skrev: 08-01-2018 21:21:29

  Som formand for en af landets største køreforeninger for kørsel med hest og vogn og en af foreningerne, der har til huse på Holtegaard, kan jeg kun glædes over, at der er gjort dette tiltag.
  Vendsyssel Køreforening har afholdt og har fremtidige planer om at afholde stævner på internationalt plan. Og her vil planerne for renoveringen af Holtegaard være et stort plus i fht. at kunne afholde disse stævner og mesterskaber. De ydre rammer er allerede nu formidable og findes - i flg flere internationale kuske - ikke bedre i Nordeuropa, og med planerne for de indre rammer, vil det blive et sted hvor kuske - og det være sig nationale som internationale, nybegyndere som professionelle, unge som gamle - vil finde et sted, der er noget nær det optimale.
  Desuden er de historiske rammer jo også rigtig fine netop i fht kørsel med flotte heste og vogne.
  Det bedste held og lykke med projektet!

 • #12 Christian Rahn skrev: 10-01-2018 13:24:44

  Jeg har været på Holtegård en håndfuld gange, da en af mine pårørende bruger det meget.

  Tre ting taler efter min vurdering til fordel for projektet:

  1) Smukt og helstøbt kulturmiljø
  Holtegård fremstår stadig som et relativt velbevaret kulturmiljø med velbevarede bygninger og omgivelser. Brugen som center for hestesport skaber en stemning af gamle dage, der passer godt til de gamle bygninger. Heste har været en stor del af den slags steders historie, så de passer naturligt ind i rammerne. Det samme gælder de mange smukke hestevogne.

  Bygningerne er monumentale og skaber smukke rum fra mange vinkler. Det giver glæde til gæster og faste brugere.

  2) Hestesport har en stor betydning i regionen.
  Området omkring Hjallerup og hele Vendsyssel har rigtig mange heste. Selv om det er en dyr hobby/sport prioriteres der virkelig højt heroppe. Alt for ofte er rideskoler dog placeret i gamle møgbygninger eller i meget dyre private anlæg.

  Holtegår har potentialet til at blive et dejligt folkeligt sted, hvor unge og gamle, fattige og rige fra hele området kan dyrke hestesport i smukke rammer.

  3) Vognkørsel er en rigtig rigtig dyr hobby, som kræver store og gode faciliteter. Holtegård kunne være et fantastisk center for vognkørsel, der kunne trække både nationale og internationale aktiviteter.

 • #13 Anette Kristiansen skrev: 12-01-2018 20:53:33

  Et hold af fantastisk passionerede mennesker - Driver dette sted De har allerede gjort meget og gør meget for sporten, Der er trivsel og mennesker tilknyttet dette sted udviser et stort engagement har kunne få plads alle unge, børn voksne og ældre - et samvær for elite og hygge - fra hyggeligt samvær, til store internationale stævner og altid plads alle.
  Jeg har med familie - venner og alene været der både som kusk, deltager og dommer altid følt denne fantastiske pioner ånd og følt mig velkommen - helt sikkert et sted institution der kunne ønske sig lidt hjælp til renovering og som har fortjent det.

 • #14 Berit K. Østmoe skrev: 22-01-2018 22:42:50

  Holtegaard er virkelig verdt å bevare, lykke til!

 • #15 Annette Niemann Hansen skrev: 08-02-2018 20:40:26

  Dejligt sted med ønske om bevaring og vedligehold

 • #16 Laila Jensen skrev: 15-02-2018 09:09:52

  Ønsker jer held og lykke med projektet. Holtegård vil være det perfekte sted til sådanne aktiviteter, til gavn for hele området.

 • #17 Edith Somdal skrev: 17-02-2018 19:56:32

  Holtegaard er bevaringsverdig!