Iværksætteri ved Vesterhavet

Den gode idé

Vi vil skabe optimale forhold for virksomheder og iværksættere, der enten bor i området eller overvejer at flytte hertil, resulterende i flere arbejdspladser til området. Huset "Silicon VØ" skal i øvrigt være et mødested, som afvikler kulturelle, erhvervs- og foreningsmæssige arrangementer hele året rundt.

I takt med et faldende hovederhverv, fiskeri, har Vorupør satset på turisterhvervet, hvilket har trukket målgrupper til området, der udviser interesse for bosætning. Vi ønsker at udnytte denne tendens og omdanne interessen til reel innovation og iværksætteri, og dermed vækst i lokalområdet.

Projektets fysiske rammer

Skolen i Vorupør blev i 2015 efterladt af kommunen og de sidste børn flyttet til nabobyen Sjørring 15 km væk. Byens foreningsliv gik sammen om at rejse penge til at redde skolen fra nedrivning.

Placeret centralt i byen med adgang fra hovedvejen, er bygningen med godt 400 m2 ideelt som et mødested og hvor der er plads til kreativ udfoldelse.

Bygningerne bærer præg af gammel folkeskole. Vores vision er at bygge et nyt flot indgangsparti, omdanne adgangs- og udearealer til aktivitetsrum og de gamle klasselokaler til et kreativt kontorfællesskab herunder arrangementssted.

Det omfatter projektet

Skolen i Vorupør er et stort overordnet projekt, som VIU har delt op i delprojekter. En stor del af den planlagte arbejdsgang, varetages af frivillige hænder. Al fremtidig foreningsbrug, varetages ligeledes på frivillig basis.

Driften af selve kontorfællesskabet varetages af Surf&Work, som planlægger diverse indretnings-, arrangements- og markedsføringsaktiviteter.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Vorupør i Udvikling (VIU) er en forening der repræsenterer ca. 400 lokale medlemmer og har siden 2015 varetaget udviklingen af Skolen i Vorupør og tilhørende arealer.

VIU har nedsat en gruppe, som frivilligt vil varetage projektets afvikling. Efterfølgende skal huset foruden at agere kontorfællesskab også være mødested for byens mange foreninger heriblandt VIU, Surfkompagniet, Fribørnehuset m.fl., hvor der skal afholdes både møder, generalforsamlinger og arrangementer, op til de enkelte foreningers behov.

Alle byens foreninger har således et samlingssted, til gavn for hele lokalbefolkningen.

Relationen til lokalsamfundet

Foreningen VIU er skabt af lokale kræfter og afholder jævnligt åbne møder, hvor lokale borgere orienteres om foreningens arbejde og har mulighed for at bidrage med idéer og/eller arbejdskræft til konkrete projekter.

Dette projekt er ganske centralt for lokalsamfundet, idet bygningens placering og størrelse rummer muligheder for aktiviteter ulig andre steder i byen.

Den lokale forankring er essentiel for projektet, med målet om at skabe et dynamisk rum og et kreativt miljø, hvor både lokale og udefrakommende kan mødes og kan gøre brug af.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Christian Kjeldsen skrev: 29-01-2018 19:09:58

  Det er et fremragende projekt, der fortjener al den støtte, der kan bankes op af jorden. Fakta er, at tiltag som disse, batter i yderste klitrække i Vandkantsdanmark...

 • #2 Christian Kjeldsen skrev: 29-01-2018 19:10:09

  Det er et fremragende projekt, der fortjener al den støtte, der kan bankes op af jorden. Fakta er, at tiltag som disse, batter i yderste klitrække i Vandkantsdanmark...

 • #3 Benjamin Haufort skrev: 29-01-2018 22:01:46

  Mega go ide. held og lykke med projektet!

 • #4 Inger Pedersen skrev: 31-01-2018 14:55:11

  God vind med projektet/projekterne. Ja, det er et pragtfuldt sted i perfekte omgivelser. Har selv arbejdet på stedet engang i korte perioder.

 • #5 Per Kristensen skrev: 01-02-2018 18:47:21

  Super fedt koncept

 • #6 Per Kristensen skrev: 01-02-2018 18:47:50

  Super fedt koncept

 • #7 Hilma Nørgaard Johansson skrev: 02-02-2018 08:51:05

  Lokale ildsjæle der arbejder👍62540oIDAG

 • #8 Klaus Suciu Sørensen skrev: 13-02-2018 21:29:21

  Lyder som et fedt projekt, glæder mig til at hører, ser & undersøge mere om dette tiltag. Lyder ved første indtryk som en rigtig go ide & et fantastisk projekt. Keep up the good work.!

 • #9 Jørgen Munk Christensen skrev: 28-02-2018 10:48:24

  "Skolen" i VØ har på 2 år forandet lokalmiljøet. En uddøende folkeskole har nu nyt liv med Fribørnehus, Iværksættermiljø, Fitnesscenter, Borgerhus med mange frivillige foreninger involveret. Alt sammen med til at vi nu faktisk oplever en tilsøgning til byen af nye borgere som sætter pris på mulighederne ved Vesterhavet og Nationalpark Thy som naboer.