Kulturdivisionen

Den gode idé

Kulturdivisionen er en katalysator og inkubator for kunst og kulturer i Holstebro Kommune. Foreningens formål er at skabe en uformel platform for kreative ildsjæle i kommunen i de gamle slagteribygninger. Slagteriet forbliver derfor et sted for produktion - men i dag produktion af kunst og kultur som fælles identitet.

Med afsæt i Slagteriets historie, som er vigtig for byens identitet, vil vi skabe et åbent miljø, der opererer i overlap mellem institution, produktions- og videnssted, fabrik og offentligt rum - en uformel platform, for alle der ønsker at indgå i skabende fællesskaber.

Projektets fysiske rammer

Slagteriet er et tidligere industriområde på ca. 9 ha., der var ejet af Danish Crown. I 2015 overtog Holstebro Kommune grunden og besluttede at genanvende ca. 13.000 m2 af de gamle bygninger som hjertet i en ny bydel.

Kulturdivisionen er opstået i den centrale del af svineslagteriet, hvor foreningens rygrad består af en 1.700 m2 stor hal. Med sine mange kvadratmeter, små rum i rummet, højt til loftet og scene favner hallen alt fra unikke helhedsoplevelser, streetmarkeder, åbne produktionsmiljøer, makerspaces, kunst, iværksætteri, events, udstillinger, koncerter, workshops, laboratorier mm.

Det omfatter projektet

Foreningens formål er at udvikle et kulturelt og kreativt miljø på Slagteriet i Holstebro, herunder at etablere faciliteter for kunst og kultur-produktion, innovativ læring, værksteder, udstillings- og projektrum og scene(r) for koncerter og teater.

Vores aktiviteter i den rå industrihal skaber dog nogle meget akutte behov: Betonbygningen bliver meget kold om vinteren, og der er behov for at etablere værksteder, toiletter og køkken, så vi kan udvide sæsonen for foreningen og give stedets frivillige bedre forhold i fremtiden. Samtidig arbejdes der på bedre flugtveje i samarbejde med kommunen.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Foreningen er frivillig drevet og består af en bestyrelse og styregruppe, i alt bestående af 11 ildsjæle, samt en større skare af frivillige som hjælper til ved større arrangementer. Foreningens arbejdsopgaver spænder fra koordinering af events og streetmarkeder, herunder kontakt til standholdere, udvikling af workshops, headhunte kunstnere, musikere, og lokale samarbejdspartnere, samt at markedsføre de forskellige begivenheder. Vi har stor støtte lokalt – som kan ses på foreningens Facebook – og vores aktiviteter på Slagteriet har det seneste år haft over 10.000 besøgende.

Relationen til lokalsamfundet

Holstebro er alment kendt som kulturby, men hvad vil det egentligt sige? Og kan Holstebro - en mindre by langt mod vest - blive produktions- og distributionskanal i et fremtidigt, decentraliseret kulturlandskab?

Vi vil skabe et kultur- og produktionshus for samskabelse og tværfaglige fællesskaber på Slagteriet i Holstebro igennem samarbejde med Holstebro Kommune og det lokale forenings-, institutions- og erhvervsliv. Vores visioner for fremtiden er vidtrækkende, og vi kan altid bruge en ekstra hånd. Hold dig ikke tilbage - kontakt foreningen - og sæt dit præg på det nye kreative miljø i Holstebro!

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Karen Fabricius Hansen skrev: 28-12-2017 17:18:31

  Fantastisk sted med fantastiske muligheder

 • #2 Eva Hallgren skrev: 28-12-2017 20:18:32

  Holstebros profil som kulturby har fået en ekstra dimension med Slagteriet og Kulturdivisionen.

 • #3 Mari Stoknes skrev: 28-12-2017 23:31:13

  Kulturdivisionen på Slagteriet er en unik møteplass for kreative sjeler. De lokaler, verksteder og kreative rammer som Kulturdivisionen i dag består av gir enorme muligheter til kunstnere både lokalt og nasjonalt og internasjonalt. Byggningens historie får være med i utviklingen av et kreativ og innovativ møteplass i stadig utvikling. Takk for det dere gjør!

 • #4 Kristian Hjørnholm skrev: 30-12-2017 09:52:30

  Kulturdivisionen har åbnet et rum for kreativitet, hvor alle der har ideer og energi til et projekt kan få stillet en ramme til rådighed, og har mulighed for at finde ligesindede der vil være med. Især for byens kreative unge er det vigtigt at der er et miljø hvor rammerne ikke er for stive, og der er mulighed for selv at være med til at bestemme hvad der skal ske. Men der mangler en løsning på problemet med at der er så koldt en i efterårs/vinter/forårssæsonen !

 • #5 Charlotte Hougaard skrev: 31-12-2017 23:41:54

  Lyder som et super projekt. Fedt at udnytte et nedlagt slagteri på den måde.
  Hvor må det kræve meget af de frivillige i projektet. Sejt gået!!!

 • #6 Ole skydt skrev: 03-01-2018 17:20:54

  Et spændende projekt, der kan være med til at holde dampen oppe i kulturbyen Holstebro. kulturdivisionen forstærker kulturlivet på alle måder.

 • #7 Tina Jensen skrev: 04-01-2018 20:47:46

  Rigtig god ide

 • #8 Tinne Rask skrev: 06-01-2018 09:47:33

  Giver gerne en hånd til praktiske opgaver ☺️

 • #9 Paul Erik Fabricius skrev: 07-01-2018 10:26:29

  Kulturdivisionen har genereret et kæmpeløft for det ikke-institutionelle kulturliv i området i kraft af frivilliges kæmpeindsats. Dette har givet et alsidigt udbud af aktiviter og events som en meget bred gruppe af borgere har værdsat. Det ville være fantastisk hvis denne indsats blev belønnet med et skulderklap, der kunne muliggøre en meget påkrævet opgradering af faciliterne.

 • #10 Kristian Andersen skrev: 07-01-2018 18:23:05

  Slagteriet og i særdeleshed Kulturdivisionen giver kant, kultur og kreativitet til ikke bare Holstebro, men hele midt- og vestjylland. Som ung borger der har også har boet i Århus og andre store byer rundt i verdenen, så er jeg slet ikke i tvivl om at det her er et projekt der fortjener støtten og vil bruge midlerne steder, som kommer hele byen og området til gode.

  Slagteriet kan bedst betegnes som midt- og vestjyllands svar på Godsbanen i Aarhus eller Kødbyen i København. Et kreativt frirum for mange og i særdeleshed unge.

  Lige nu mangler der dog midler, så stedet kan tages i brug hele året rundt og man derfor kan få en langt større glæde af stedet.

 • #11 Linda skrev: 07-01-2018 18:51:42

  Det er et rigtig godt projekt som er med til at gøre Holstebro mere interessant.

 • #12 Kenneth agerbo henriksen skrev: 12-01-2018 13:21:02

  I får ****** stjerner her fra.. i er ved at få etableret det vi andre i mange år kæmpede for. Og for en by som Holstebro der gerne vil have format er et must. Jeg bakker jer 100% op og vid vi er mange af de “gamle” der støtter jer. Personlig kunne jeg godt overveje at tilbyde min arbejdskraft..

 • #13 Tinna skrev: 17-01-2018 22:27:59

  Fantastisk sted der ændrede mine fordomme om Holstebro da jeg flyttede her til efter at have boet i flere storbyer i verden. Frygtede det ville blive kedeligt og ensformigt at bo her, men Kulturdivisionen giver byen et tvist og skaber mulighed for alle om man vil være frivillig og involverer sig eller bare nyde nogle anderledes kulturelle oplevelser. Det er helt sikkert et stort plus for kulturen i Holstebro og omegn

 • #14 Tinna skrev: 17-01-2018 22:28:51

  Fantastisk sted der ændrede mine fordomme om Holstebro da jeg flyttede her til efter at have boet i flere storbyer i verden. Frygtede det ville blive kedeligt og ensformigt at bo her, men Kulturdivisionen giver byen et tvist og skaber mulighed for alle om man vil være frivillig og involverer sig eller bare nyde nogle anderledes kulturelle oplevelser. Det er helt sikkert et stort plus for kulturen i Holstebro og omegn

 • #15 Tinna skrev: 17-01-2018 22:29:22

  Fantastisk sted der ændrede mine fordomme om Holstebro da jeg flyttede her til efter at have boet i flere storbyer i verden. Frygtede det ville blive kedeligt og ensformigt at bo her, men Kulturdivisionen giver byen et tvist og skaber mulighed for alle om man vil være frivillig og involverer sig eller bare nyde nogle anderledes kulturelle oplevelser. Det er helt sikkert et stort plus for kulturen i Holstebro og omegn

 • #16 Gitte Bach Andersen skrev: 26-01-2018 08:54:03

  Kulturdivisionen er nytænkende, nyskabende og livsnødvendige for projektet på slagterigrunden. Hvordan støtter man bedst op om jer? Vi er mange der ser frem til jeres næste påfund, næste projekt, næste nyskabelse.

 • #17 Susanne skrev: 28-01-2018 19:39:23

  Kulturdivisionen giver mulighed for at mennesker, på tværs af alt, kan mødes og danne fællesskab. Hvad enten det er på den kreative bane eller som gæst ved et arrangement. Slagteriet rummer så mange uudnyttede potentialer, og kan med en økonomisk håndsrækning skabe flere og endnu bedre muligheder for, at mennesker kan mødes i meningsfulde og værdiskabende fællesskaber.

 • #18 Kenneth Agerbo Henriksen skrev: 13-02-2018 14:28:16

  kulturdivisionen er det Holstebro har sukket efter i generationer, det er det filter der formår at filtrere dem fra der ikke er mainstream... dem der tænker en anelse anderledes og som formår at forvandle tanker til handling. Det kan (er) blive et fantastisk sted, hvor nye ideer slår rod... Det gælder om at skille sig ud fra mængden og det trænger Holstebro i den grad til... Så Kulturdivisionen et et håb i en ellers grå, kultur udsultet og kedelig by.... de får 6 stjerner ******her fra

 • #19 Eva Hallgren skrev: 13-02-2018 14:51:00

  Slagteriet er et vigtigt aktiv i kommunens kulturliv. Rammerne er som skabt til nye og eksperimenterende former for kulturelt og socialt samvær. Teater, Street Markets, koncerter, loppemarkeder, byhaver tilsat god mad og Spoink Kaffe. Her er noget for alle aldersgrupper.

 • #20 Helle Freja Hansen skrev: 13-02-2018 16:29:00

  Jeg kan på det kraftigste anbefale at støtte Kulturdivisionen/Slagteriet i Holstebro. Det er et forrygende spændende sted med helt vildt mange muligheder.

 • #21 Brian Aaberg Markussen skrev: 13-02-2018 16:29:00

  Super projekt, som helt sikkert vil kunne trække endnu flere det fantastiske sted.

 • #22 Jesper Aabille skrev: 13-02-2018 16:51:24

  Har haft den fornøjelse, at opleve og deltage i flere af kulturdivisions arrangementer både som bruger og professionel bidragsyder. Jeg er ret imponeret over den energi og åbenhed som driver stedet uden at miste fokusset. Tror ikke jeg har oplevet et sted på samme niveau indenfor landets grænser.

 • #23 Paul skrev: 13-02-2018 16:59:23

  Vi kan for mere på det for det ige

 • #24 Gitte Bach Andersen skrev: 13-02-2018 17:01:26

  Kulturdivisionen er et nytænkende tiltag, der forstår at engagere og involvere folk i Holstebro og omegn. De kæmper på trods af få midler, kulde og tekniske forhindringer. De bidrager til et rigt kulturliv og skaber en kreativ oase midt i Holstebro by. Når de arrangerer marked, festival, fest osv. kommer der en bred skare af Holstebros indbyggere, og mange får glæde af tilbudene.

 • #25 Kirsten Linde skrev: 13-02-2018 17:51:32

  Et helt fantastisk sted, som bør understøttes og bakkes op på aller bedste vis.
  Holstebro er kulturens by og kommunen gør rigtig meget for at der er "Dråber af kultur i alt"
  Det er rigtig fint - og vi har Talent Akademiet - det er så fint. Men det er mange år siden, at vi har haft så fantastisk et "underground kulturmiljø" som Kulturdivisionen - nok ikke siden Odin teatret slog sig ned.
  Så Kulturdivisionen - og alt hvad der foregår omkring Slagteriet, er så fantastisk og ny tænkende.
  Så hvis der skal ske noget nyt og det skal der, så er det dette projekt der skal støttes.

 • #26 Troels Rosenkrantrantz Andersen skrev: 13-02-2018 18:26:04

  Efter mange år i udlandet og holstebro som fødeby så er det ufatteligt spændende at arbejde med og i slagteribygningerne. Det er et unikt sted som jeg skulle ønske flere folk fik øjnende op for. Jeg bliver rørt over frivilligt arbejde på det niveau og viser et utrolig arrangement og kraver mange ildsjæle som drømmer om at skabe oplevelser og kultur. Jeg elsker slagteriet og formidling af et andet håndværk i de gamle lokaler. Min største respekt....

 • #27 Lean Pedersen skrev: 13-02-2018 18:49:05

  Endelig et sted for de kreative sjæle, som samler kunstnere fra alle genre. Det giver holstebro kant, og får en mand som mig til at se ting fra nye vinkler. Love it!!

 • #28 Lean Pedersen skrev: 13-02-2018 18:49:07

  Endelig et sted for de kreative sjæle, som samler kunstnere fra alle genre. Det giver holstebro kant, og får en mand som mig til at se ting fra nye vinkler. Love it!!

 • #29 Lean Pedersen skrev: 13-02-2018 18:49:08

  Endelig et sted for de kreative sjæle, som samler kunstnere fra alle genre. Det giver holstebro kant, og får en mand som mig til at se ting fra nye vinkler. Love it!!

 • #30 Stine Skovdal Holm skrev: 13-02-2018 19:48:11

  Spændende projekt, som jeg håber forsat må udvikles og udvides!

 • #31 Lene Ruby Linderoth skrev: 13-02-2018 20:02:29

  Skønt når der ses muligheder i eksisterende bygninger. Jeg håber slagteriet kommer til at summe af en mangfoldighed af kreative tiltag

 • #32 Tamar.goksoyr@hotmail.com skrev: 13-02-2018 20:18:23

  Dette er en enorm kunstgruve med muligheter til enhver. Alt det jeg har sett dere har fått til de gangene jeg har vært på besøk gjør meg målløs! For et engasjement! For en møteplass!

 • #33 Tamar.goksoyr@hotmail.com skrev: 13-02-2018 20:18:25

  Dette er en enorm kunstgruve med muligheter til enhver. Alt det jeg har sett dere har fått til de gangene jeg har vært på besøk gjør meg målløs! For et engasjement! For en møteplass!

 • #34 Mette G. Sørensen skrev: 13-02-2018 21:20:18

  Er spændende sted, der konstant udvikler og afvikler anderledes projekter og arrangementer, som ellers ikke ville findes i byen - fra loppemarkeder over koncerter til vilde gourmetarrangementer. Og det er drevet af en entusiastisk gruppe unge frivillige med visioner og ambitioner. Varm anbefaling herfra.

 • #35 Peter Kirk-Thomsen skrev: 13-02-2018 22:21:59

  I vores tid er det vigtigt at støtte alle initiativer, der styrker det kreative. Vi har brug for kreative mennesker og miljøer. 👌

 • #36 Bitten Mikkelsen skrev: 13-02-2018 22:28:07

  Kulturdivisionen er et fantastisk, unikt og kreativt miljø for byens unge, det er absolut værd at bevare og støtte.

 • #37 Tina Spicker Brødbæk skrev: 14-02-2018 12:07:00

  Slagterigrunden har den kant og coolness som Holstebro længe har manglet. Har støttet til sammenspisninger, pizzabagning og masse af timer i skatehallen med mine drenge, der dér kan finde forbilleder i andre aktive unge mennesker.
  Tak til Kulturdivisonen

 • #38 Kirstine ruby skrev: 14-02-2018 14:30:18

  Et unikt og vigtigt sted, der er med til at skabe ambitiøse, kreative og mindesværdige tiltag i Holstebro, og skaber værdi for rigtig mange.

 • #39 Julie skrev: 14-02-2018 14:51:41

  Super spændende projekter der sættes op af de frivillige - det giver en fællesskabsfølelse og opleves som professionelt og kultureltdannende!!!! dette bør støttes, så Holstebro fortsat kan være den kulturby for alle, vi har været i mange år.
  Med Kulturdivisionen på Slagterigrunden kommer kultur og borgere kun tættere på hinanden!

 • #40 Janus Klok Matthesen skrev: 14-02-2018 16:56:41

  Efter at havde deltaget i flere af Kulturdivisionens arrangementer, må jeg sige at jeg er imponeret.
  Folkene bag er vildt engagerede og de laver unikke kulturoplevelser med meget høj international standard.
  Jeg håber I får mulighed og lov til at fortsætte, og jeg glæder mig til mange flere store oplevelser.

 • #41 Birgitte Hjortkjær skrev: 14-02-2018 16:58:05

  Godt og vigtigt sted for Holstebro og byens borgere i alle aldre.

 • #42 Mette Müller skrev: 14-02-2018 19:19:53

  Slagteriet er et fantastisk sted for folk i alle aldre. For de kreative og for dem der bare vil kigge på. For skatere, dem med byhaver, kunstnere, borgere og turister, krejlere, fotonørder, nysgerrige, musikere, festdeltagere og mange andre. Og selve slagteriet er en vigtig del af vores historie i Holstebro.

 • #43 Ulla M.Brøndsted skrev: 14-02-2018 21:41:25

  Kulturdivisionen imponerer igen og igen med kreative, udfordrende og øjenåbnende arrangementer. Det er etableret et fantasifuldt og inkluderende miljø, som byder alle aldersgrupper, kunstarter & subkulturer op til dans 😊👍
  Det fortjener al den økonomiske støtte & hjælp som gives kan ♥️

 • #44 Anja Klok Schou skrev: 14-02-2018 23:25:46

  Slagterigrunden har skabt en ramme for et andet kreativt og kunstnerisk miljø end du finder andre steder i Holstebro. Det er skævt med plads til alle. Det er unikt og udfordrer sanserne og ens forestillingsevne. Det er kultur på højt plan med jævne folk som deltagere ☺️ De frivillige kræfter der står bag Kulturdivisionen har fat i noget som man ellers kun oplever i større byer som Århus og København. Mere af det tak 💃🏻

 • #45 Michael Sleimann skrev: 15-02-2018 12:49:03

  Min hustru og jeg sætter stor pris på alle de mangeartede kulturarrangementer der indtil nu er kendetegnende for alle de forskelligartede events vi har besøgt og på nogle tider også været deltager i.
  Vi kører gerne fra Struer og til Holstebro da Struer ikke har størrelsen og derved muligheden for et kultursted af Slagteriets størrelse.

 • #46 Linn Holm skrev: 15-02-2018 22:50:24

  Kulturdivisionen är ett fantastiskt ställe! Det är en plats som inspirerar, engagerar och visar på vad mycket man kan göra med så lite medel. Det är en plats en vill tillbaka till när en en gång varit där och en plats alla borde få ta del av. De rymmer unga som gamla. Det är en underbar plats fylld av kreativitet!