Kulturdivisionen

Støttede projekter

Hvad er idéen?

Kulturdivisionen er en katalysator og inkubator for kunst og kulturer i Holstebro Kommune. Foreningens formål er at skabe en uformel platform for kreative ildsjæle i kommunen i de gamle slagteribygninger. Slagteriet forbliver derfor et sted for produktion - men i dag produktion af kunst og kultur som fælles identitet.

Med afsæt i Slagteriets historie, som er vigtig for byens identitet, vil vi skabe et åbent miljø, der opererer i overlap mellem institution, produktions- og videnssted, fabrik og offentligt rum - en uformel platform, for alle der ønsker at indgå i skabende fællesskaber.

Hvor skal idéen realiseres?

Slagteriet er et tidligere industriområde på ca. 9 ha., der var ejet af Danish Crown. I 2015 overtog Holstebro Kommune grunden og besluttede at genanvende ca. 13.000 m2 af de gamle bygninger som hjertet i en ny bydel.

Kulturdivisionen er opstået i den centrale del af svineslagteriet, hvor foreningens rygrad består af en 1.700 m2 stor hal. Med sine mange kvadratmeter, små rum i rummet, højt til loftet og scene favner hallen alt fra unikke helhedsoplevelser, streetmarkeder, åbne produktionsmiljøer, makerspaces, kunst, iværksætteri, events, udstillinger, koncerter, workshops, laboratorier mm.

Hvad omfatter projektet?

Foreningens formål er at udvikle et kulturelt og kreativt miljø på Slagteriet i Holstebro, herunder at etablere faciliteter for kunst og kultur-produktion, innovativ læring, værksteder, udstillings- og projektrum og scene(r) for koncerter og teater.

Vores aktiviteter i den rå industrihal skaber dog nogle meget akutte behov: Betonbygningen bliver meget kold om vinteren, og der er behov for at etablere værksteder, toiletter og køkken, så vi kan udvide sæsonen for foreningen og give stedets frivillige bedre forhold i fremtiden. Samtidig arbejdes der på bedre flugtveje i samarbejde med kommunen.

Hvem står bag projektet?

Foreningen er frivillig drevet og består af en bestyrelse og styregruppe, i alt bestående af 11 ildsjæle, samt en større skare af frivillige som hjælper til ved større arrangementer. Foreningens arbejdsopgaver spænder fra koordinering af events og streetmarkeder, herunder kontakt til standholdere, udvikling af workshops, headhunte kunstnere, musikere, og lokale samarbejdspartnere, samt at markedsføre de forskellige begivenheder. Vi har stor støtte lokalt – som kan ses på foreningens Facebook – og vores aktiviteter på Slagteriet har det seneste år haft over 10.000 besøgende.

Hvordan involveres lokalsamfundet?

Holstebro er alment kendt som kulturby, men hvad vil det egentligt sige? Og kan Holstebro - en mindre by langt mod vest - blive produktions- og distributionskanal i et fremtidigt, decentraliseret kulturlandskab?

Vi vil skabe et kultur- og produktionshus for samskabelse og tværfaglige fællesskaber på Slagteriet i Holstebro igennem samarbejde med Holstebro Kommune og det lokale forenings-, institutions- og erhvervsliv. Vores visioner for fremtiden er vidtrækkende, og vi kan altid bruge en ekstra hånd. Hold dig ikke tilbage - kontakt foreningen - og sæt dit præg på det nye kreative miljø i Holstebro!

Projektfakta

Samlet budget

1.190.000 kr.

Støttebeløb

1.000.000 kr.

Kontakt

Mette Sandholt

kdslagterietholstebro@gmail.com