Kunstnergaardens Kulturcafé

Den gode idé

Kunstnergaarden skal have en café. Den skal etableres i en ny tilbygning som matcher den gamle gård og binder bygningerne sammen. Hvorfor er det en god idé ? 1/ Caféen er efterspurgt af Kunstnergaardens mange gæster og brugere. 2/ Samlingen skal bevares og kendskabet til denne unikke kulturhistoriske perle skal udbredes, fordi den er vigtig i forhold til vores nære fortid og bringer samtidshistorien i perspektiv. Det er fortællingen om en mand og hans ubændige kunstneriske, nærmest maniske skabertrang og hans syn på verden. Hele hans livsværk er samlet på ét sted og kan opleves på én gang.

Projektets fysiske rammer

Kunstnergaarden er en firlænget gård, som ligger i naturskønne omgivelser i Dianalund. Kunstnergaarden består i dag af Saltofte Larsen Samlingen og Kulturhuset. Saltofte Larsen Samlingen er multikunstneren Lars Saltofte Larsens samling af egne værker udstillet i udlængerne på Kunstnergaarden. Gårdens stuehus blev efter en gennemgribende renovering i 2012 åbnet som Kulturhus og har siden dannet ramme om skiftende kunstudstillinger, musikarrangementer, foredrag og mødeaktiviteter, kunsthåndværkermarked, arbejdende kunstnerværksted og lignende.

Det omfatter projektet

En ny tilbygning i forlængelse af stuehuset til café, køkken og toilet. Den eksisterende portbygning renoveres og her etableres garderobe og magasin til opbevaring af borde, stole, scene, teknisk udstyr og spanske vægge m.m. Projektet vil udgøre et stort aktiv i forhold til Kunstnergaardens fremtidige udvikling for og med lokalområdets borgere med mulighed for iværksættelse af flere og andre aktiviteter på Kunstnergaarden.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Foreningen Kunstnergaarden blev i 2015 oprettet med det formål at stå for driften og aktiviteterne på Kunstnergaarden. Derudover skal Foreningens bestyrelse varetage fundraising og udvikling af nye tiltag. De aktive i Foreningen Kunstnergaarden tæller p.t. ca. 15, som står for omvisninger og arrangementer, vedligeholdelse og renovering af gården samt pasning af have og friarealer. Dertil kommer ca. 20, som er aktive i Kunstnergaardens stenhuggerværksted. Derudover har Kunstnergaarden lige nu en tilknyttet skare på ca. 280 passive støtter, som får nyhedsmails om aktiviteterne på gården.

Relationen til lokalsamfundet

Aktivitetsniveauet på Kunstnergaarden været støt stigende og der samarbejdes med Sorø Kommune, Sorø Jazz, Sorø Bibliotek, Sorø Kunstmuseum og Holbergskolen. Visionen for Kunstnergaarden, er at engagere lokalområdet i fremtidige kulturaktiviteter. Kunstnergaarden ligger naturligt på ”Istidsruten” og er en kulturel oase på vejen gennem istidslandskabet i forlængelse af besøget i Åmosen, Tissø og turen videre forbi Tersløsegård mod Sorø eller over Brorfelde mod Holbæk. En unik oplevelse og et kulturelt pusterum for de mange besøgende gæster og turister.
Se meget mere på www.kunstnergaarden.dk

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Bodil Brask skrev: 15-01-2018 18:36:37

  Et skønt sted ! Ligger så smukt og er så smukt og spændende.

 • #2 Hanne mortensen skrev: 15-01-2018 22:49:33

  Det er virkelig en mangelvare med det køkken ja hele projektet og vil gavne det kulturelle i vores område

 • #3 Ib Arvin skrev: 16-01-2018 10:17:20

  Ildsjælene i Kunstnergaardens bestyrelse, skal have megen ros for den kæmpe opgave de har ydet gennem årene, og gjort stedet til den atraktion det er i dag.
  Den nye udvidelse vil kun tiltrække flere gæster, og gøre Dianalund/Sorø endnu tydeliger på landkortet

 • #4 Flemming Larsen skrev: 16-01-2018 10:26:08

  Kunstnergården har en god lokalopbakning og et stort potentiale til at blive et kultursted ikke blot for lokale, men for hele Vestsjælland

 • #5 Grethe Nordal Petersen skrev: 16-01-2018 11:54:38

  Jeg støtter gerne Kunstnergårdens aktiviteter.
  Jeg har haft dejlig udstilling i nuværende lokaler. Dejlig, mest p.gr.af de brændende ildsjæle, der står bag projektet. Stedet fortjener at få udvidet de lokalemæssige muligheder, så endnu flere kan få glæde af stedet, som jo ikke netop befinder sig på "strøget".

 • #6 Annette Raaschou van der Star skrev: 21-01-2018 21:48:20

  Kunstnergården er et helt unikt sted, hvor man kan se Saltofte Larsens udstilling. Og hvor der foregår mange rigtig gode arrangementer for alle borgere, såvel borgerne fra Dianalund, hele Sorø kommune og alle andre rund i landet. Der er kunstnere der udstiller på kunstnergården, og særligt er der en årlig udstilling med lokale kunstnere fra Dianalund.
  Der mangler faciliteter som køkken og lokale til cafe, møder m.v. Og det betyder at besøgsantallet ikke er på højde med det der ønskes. At have køkken og cafe vil i langt højrere grad give muligheder for at holde kurser for både børn og voksne, forskellige løbende aktiviteter for alle, samt at det vil få flere besøgende. Det er vigtigt at Saltofte Larsens udstilling bevares og bliver kendt at mange flere. Det er en alternativ måde at have kunstmuseum på - og det er for mig utrolig vigtigt at de små tilbud gøres kendt.

 • #7 Arne Elbæk Pedersen skrev: 29-01-2018 14:41:18

  En cafe vil være med til at gøre Kunstnergården endnu mere attraktiv at besøge.

 • #8 Arne Elbæk Pedersen skrev: 29-01-2018 14:50:37

  En cafe vil absolut gøre stedet endnu mere attraktivt.

 • #9 Finn Pilgaard Beyer skrev: 29-01-2018 20:45:47

  En perle i lokalområdet...

 • #10 Ole West-Nielsen skrev: 11-02-2018 18:06:13

  Folk kommer langvejs fra for at besøge Kunstnergården, så uden mad og drikke går det bare ikke!

 • #11 Marianne Muusmann skrev: 11-02-2018 19:39:11

  Efter gentagne besøg på Kunstnergaarden vil jeg ønske, at der kan etableres bedre køkkenfaciliteter og café. Varmeforhold bør også forbedres. Det er prisværdigt, at frivillige styrer funktionerne på stedet.

 • #12 Bente Vibeke Panvil Holmegaard skrev: 18-02-2018 10:56:21

  Pragtfuld gammel gård i naturskønne omgivelser. Etsted, hvor man altid føler sig velkommen, specielt nyder vi de pragtfulde jazz arrangementer med kunstnere fra hele verden, samtidig med at vi nyder en kop kaffe og hjemmebag - altid omgivet af den skønneste malerkunst. Senest oplevede vi en jazzsangerinde fra New Orleans, som efter de første klapsalver havde lagt sig, vendte sig mod de 2 danske musikere og sagde: «You guys are right. This audience is much different from the audience in Copenhagen. Much warmer.» Det er da bare værd at værne om og gerne trække endu flere til de altid fyldte arrangementer.