Orker i det Grønne

Den gode idé

Vores drøm er at etablere Danmarks første rollespilsområde, som skal være base for en mangfoldighed af eventyrlige og kreative friluftsaktiviteter for frivillige aktive, skoleelever og udsatte unge. I weekenderne og ferierne skal området kunne være omdrejningspunkt for store og små rollespilsarrangementer. I hverdagene vil området blive brugt af skoler, institutioner og socialforvaltningerne. Vi vil omdanne hytten og den tilhørende grund til et eventyrligt område, med fokus på eventyr, leg og læring. Vi er inspireret af byggelegepladserne, hvor unge skaber forandring efter fri fantasi.

Projektets fysiske rammer

Hareskovhytten, Ballerupvej 93 i Furesø, i udkanten af Lille Hareskov.

Da Rollespil startede i de danske skove i starten af 90’erne, var det især Hareskoven nord for København, der blev kendt for at huse grønmalede krigere den første søndag i hver måned.

Hareskovshytten var udgangspunktet mange af datidens store rollespilsarrangementer og har stadig stor symbolværdi. Ejendommen skal ændres fra en gammel spejderhytte, til et inspirerende eventyrligt område, med gode faciliteter til frivillige rollespils- og værkstedsaktiviteter.

Det omfatter projektet

Anskaffelse af hytten, og etablering af Rollespilsområde. Vi skal bygge sheltere og eventyrlig scenografi på området, såvel som at istandsætte de fysiske forhold i hytten (køkken, etablering af værksted, bad/toiletter), så de frivillige har ordentlige rammer at arbejde indenfor. Derudover skal vi bygge modulhuse som kan sættes op og flyttes rundt efter behov.

Arbejdet udføres på arbejdsweekender og i forbindelse med rollespilarrangementer, hvor de sociale dimensioner også er i højsædet. Det er ambitionen at også de helt unge medlemmer skal deltage på en meningsfuld måde.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Projektet tager udgangspunkt i Rollespilsfabrikkens erfaring med store projekter, og vores 1000 medlemmer og deres familie og venner, de andre rollespilsforeninger i området, og unge fra Socialforvaltningsprojektet ”Ny Start” i Københavns Kommune.

Hovedparten af opgaverne, som istandsættelse af hytten, etablering af værksted, sheltere og scenografi udføres af frivillige. Opgaver af byggeteknisk svær karakter, og hvor det er lovpligtigt udføres arbejdet af autoriserede håndværkere. Den overordnede koordinering og økonomistyring varetages af foreningens ansatte projektadministration.

Relationen til lokalsamfundet

Vi er funderet i den stærke tradition for rollespil i Hareskoven, og det netværk der er etableret her omkring. Vi har et fastetableret samarbejde, i form af et Socialt Partnerskab og et godt samarbejde med Social- og Kultur- og Fritidsforvaltningerne i Københavns Kommune. I forbindelse med projektet etableres stærkere samarbejde med Furesø og Ballerup Kommuner, såvel som det lokale skovdistrikt. De rollespillere fra Ballerup og Hareskoven er også en del af projektet, og vi inviterer lokale skoler og institutioner til at deltage.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Jytte skrev: 22-12-2017 12:36:52

  Dét her. Det var dét, der manglede, da jeg var teenager og ung voksen.

 • t #2 Jens Kirk Rasmussen skrev: 22-12-2017 16:07:39

  Hvor ville det være dejligt hvis dette projekt blev gennemført, et projekt med rod i frivillig arbejde og som vil kunne støtte og udbygge netværker, skabe oplevelser for både de udsatte ung og for foreningens medlemmer

 • #3 Jason Krog skrev: 22-12-2017 16:46:34

  Håber helt vildt dette projekt bliver sat i søen. Det har der virkelig manglet i mange år synes jeg.
  Er ikke selv den store rollespiller længere selv, men er sikker på dette her vil være til stor gavn og glæde for rigtig mange rollespillere og andre børn og barnlige sjæle.
  Kæmpe "like" til projektet herfra:)

 • t #4 Reinout skrev: 22-12-2017 17:08:15

  I det arbejde der laves med unge i socialt udsatte positioner bliver det så godt med en hytte tæt på skoven. Jeg håber virkeligt at vi kan få lov til at sætte de unge igang med at bygge en borgmur, som de senere selv kan forsvare.

 • #5 Anette Lind skrev: 22-12-2017 19:40:33

  Jeg har gennem flere år fulgt det fantastiske arbejde med fællesskaber, leg, læring, kreativitet, inklusion, integration, oplevelser og udvikling for børn, unge og voksne i rollespilsmiljøet hos Rollespilsfabrikken.

  Projektet får min fulde støtte!

 • t #6 Morten Pedersen skrev: 22-12-2017 20:50:16

  De her folk fortjener så meget støtte. Det arbejde der i årevis har været lagt ude i Hareskoven, skal på alle måder underbygges mere.

 • #7 Kristoffer Thurøe skrev: 22-12-2017 21:47:34

  Man kan undre sig over, at det ikke er sket noget før. Rollespilsfabrikken, der skaber fælleskab for børn, unge og udsatte, fortjener virkelig at have en ordentlig ramme for deres fantastiske projekt. Hurra for den første rollespilshytte!

 • t #8 Anders Japsen skrev: 23-12-2017 08:25:24

  Det har længe været en drøm, og jeg er klar til at kaste mine kyndige hænder ind i projektet

 • #9 Anders Lerche skrev: 23-12-2017 13:13:29

  Fantastisk initiativ. Jeg glæder mig til at se det i funktion.

 • t #10 Troels Palm skrev: 23-12-2017 18:39:27

  Kunne være fantastisk med en samlende lokation for et miljø der er vokset vildt i mange retninger. God vind til projektet. Jeg laver gerne en hyggeaften eller to med stearinlys mens jeg fortæller om de historier ulvenes hyl og ravnenes skrig bringer os fra vildnisset. ;)

 • #11 Hanne berner skrev: 24-12-2017 07:04:05

  Tak for information og tak for at i griber muligheden. Vi har været der to gange med Anders . Stedet er unikt, placering og rammer giver masser af muligheder. Vi er med på at give en hånd med det praktiske.

 • t #12 Torben Spile skrev: 28-12-2017 12:14:09

  Det lyder som en rigtig god idé at få opdateret hytten og lavet flytbare huse til brug for både institutioner og rollespillere

 • #13 Sofie Nüchel skrev: 29-12-2017 12:12:10

  Hold da op, hvor er det en god ide - det håber jeg virkelig bliver til noget!