Udvidelse af værkstedsmuseum

Den gode idé

I Pakhuset ved den gamle stationsbygning i Allingåbro på Djursland ligger Værkstedsmuseet. Vi mangler plads på Værkstedsmuseet, og en udvidelse af museet vil være til gavn for brugere og besøgende, og til udstilling og opbevaring af de færdigrenoverede biler og museumsgenstande.

Projektets fysiske rammer

Museet er i pakhuset ved den gamle stationsbygning i Allingåbro, og tilbygningen er arkitekttegnet til at dække behovet for udvidelse, men samtidig arkitektonisk så den passer til den gamle bygning.
De eksisterende lokaler rummer for tiden værkstedsmuseum, udstillinger, mødelokaler, kontor mm., men rammerne er blevet for trange.
Udstillingsbygningen skal indeholde plads til de færdigrestaurerede biler og museumsgenstande, og samtidig afhjælpe mangel på plads i forbindelse med museets arrangementer og besøg af turister.

Det omfatter projektet

Vi søger støtten til en tilbygning til museet på 200 m2. Museet er i pakhuset ved den gamle stationsbygning i Allingåbro.
Området omkring det ligger som en skamplet i midtbyen med bl.a. gammel togvogn og gamle togskinner. Det skal ryddes væk for at give plads til byggeriet. I den flotte gamle stationsbygning er der turistkontor. De holder værkstedsmuseet åbent om sommeren og udlejer skinnecykler og kanoer til turister. Når tilbygningen er færdig skal hele området laves til en flot bymidte med bl.a. torv, ny perron til skinnecyklerne og legeplads.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

En del af byggeriet forventes udført af museets bestyrelse og medlemmer på frivillig basis.
Foreningen har tidligere opført en lagerhal med frivillig arbejdskraft, og alt arbejde på museet og renovering af biler og museumsgenstande udføres på frivillig basis.

Relationen til lokalsamfundet

Andre aktører er Djursland for fuld damp og Allingåbro turistkontor, som også har til huse i den gamle stationsbygning.
Håndværker og borgerforeningen i Allingåbro har afsat 150.000 kr. til at etablere ny bymidte, når byggeriet er færdigt. Der er bl.a. planer om et nyt torv, legeplads og perron til skinnecykler. Allingåbro er på nuværende tidspunkt opdelt i to af det gamle baneområde, så hele byen vil få stor glæde af byggeriet.
Norddjurs Kommune stiller noget af baneområdet ved siden af museet gratis til rådighed for byggeriet.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Olga Overgaard Jensen skrev: 04-02-2018 21:07:22

  Super aktivitet.

 • #2 Christen Bonde skrev: 05-02-2018 22:40:10

  Området trænger også til en kærlig hånd så det ser vi frem til

 • #3 Klaus Rosenkilde skrev: 06-02-2018 12:01:01

  Jeg tænker at støttekronerne vil være enormt godt givet ud. De frivillige vil mange dobbel gevinsten for hele området omkring museet. Museet giver mening på så mange måder både som samlings sted for de frivillige der så fint restaurere bilerne og værktøjet der udstilles for turisterne der kommer til byen og for borgere der kommer og glæder sig over der stadig sker noget på den gamle station. CAD er en stor gevinst for hele Djursland og DK for den sags skyld.

 • #4 Ernst Pedersen skrev: 06-02-2018 19:16:42

  Så det kan komme frem i lyset.

 • #5 Karsten Damsgaard skrev: 07-02-2018 17:16:13

  Det bliver stort for Allingåbro.

 • #6 Grethe Rasmusseb skrev: 09-02-2018 08:44:42

  200 støtter nået på kun 4 dage. 1000 tak på museets vegne for jeres opbakning, og vi vil jo gerne have flere støtter. Vi håber så meget det bliver til noget også for byens skyld.

 • #7 Margit Holm skrev: 09-02-2018 13:24:25

  En sådan lille perle er helt klart værd at værne om, således at vigtig viden bliver fastholdt. Nostalgien blomstrer på dette lille værksted

 • #8 Steffen Madsen skrev: 09-02-2018 15:56:41

  Godt initiativ

 • #9 Leif Christensen skrev: 13-02-2018 20:52:37

  Godt med lidt pietetsfølelse i en moderne tid.