Volume Village

Den gode idé

Den frivillige kulturforening Aarhus Volume vokser og vi er nu klar til at flyve fra reden på Institut for (X). Drømmen er at tage metoder og erfaringer med fra Institut for (X) og skabe vores egen uafhængige platform for urban lyd, DIY-artister og anden musik-relateret virksomhed. Vi vil lave en landsby i det bynære miljø; en landsby for musikken, den kreative talentmasse og vores engagerede publikum!

Vi elsker Aarhus og drømmer om at tilbyde byprofileringen vores bidrag: Vilde unge og YO! Første skridt i Volume Village er Produktionshallen.

Projektets fysiske rammer

Med projektet opføres landsbyens 'Fabrik'. En fælles produktionshal, venue og forsamlingshus.

Væggene udgøres af containere med kontorer, øvelokaler, væksteder, lager og andre relevante funktioner til musik-, festival- og promotionproduktion. Fabrikkens ene gavl lukkes af to indspilningsstudier: Studio#1 til bands, Studio#2 til solister, den anden holdes åben med en stor port.

Konstruktion er "Value for money", hvor intet efterlades uden funktion og Volume Village vil gro i takt med nye projekter. Således understøttes mange kommunale visioner for arealanvendelse og kulturpolitik.

Det omfatter projektet

Konkret skal der etableres:
1x Fundament
1x Rå produktionshal (som tag og skelet)
7x 20" containere (Funktionelle vægge)
4x Mandskabsvogne. (Studio#1 og Studio#2)

Med projektet adresseres en manglende DIY-platform for den urbane lyd. Realiseringen af projektet vil give AAV mulighed for at introducere flere unge til vækstlaget og derved understøtte byrådets erhvervsplan for de kreative erhverv. Talentudvikling starter og slutter med nysgerrighed! En stærk lokal sammenhængskraft og forskellige produktionsopgaver kan udvikle en god fotograf til Danmarks nye Rap-talent.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

AAV kan med Platformen Volume Village engagere og involvere rigtig mange unge frivillige i den daglige drift og selve byggeriet, da arkitekturen afspejler konstruktioner og metoder fra vores erfaringer gennem de sidste seks år med opbygning af festivalpladser og musikevents. AAV er en forening drevet af unge frivillige ildsjæle for urbane musik kultur.

Bureau Detours yder supervision på byggeriet, og på denne måde kan vi tilbyde foreningen hands-on læring fra de bedste.

Indspilningsstudierne drives af de to foreninger LARUS og Sjakket, mens AAV står for venue og produktionshal.

Relationen til lokalsamfundet

Det aarhusianske musikliv har en samlet omsætning på 1.8 mia. kr. og betragtes som en selvforsynende værdikæde. Men der findes ingen platform for kulturen omkring urban lyd og platformen opgraderer et overset men højaktuelt led i kæden. Hip-Hop er det 21. aarhundredes jazz, rock og pop og er derfor rygraden i ungdommens og nutidens lyd. Med teknologiens udvikling og hip-hoppens historie er selvforvaltning og DIY blevet frontlinjen for musikkens udvikling. Vi vil gøre det selv.

Når det er sagt elsker vi Aarhus Kommunes politikker om samskabelse og kreative erhverv - og de elsker os.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 Marco B skrev: 09-02-2018 17:41:48

    Det lyder som et super fedt projekt.
    Mht til øvelokaler så sørg for at der er plads nok i dem. Lige for tiden er vi ved at flå håret af os selv i et aflangt øvelokale, fordi at lyden aldrig vil fordele ig ordenligt heri. hvi i har det in mente og evt tager kontakt til nogen der ved noget om musiklokaler og arkustik, så skal det nok blive super fedt! God vind!

  • #2 Villads Claes skrev: 14-02-2018 13:51:03

    Forleden lærte jeg at selvom der er tonsvis af øvelokaler i Aarhus, så er de langt fra centrum, alt for dyre, eller overbookede. Musik er den pureste, reneste og mest effektive kulturtype i det urbane. Det er musikhobby, musiklæring, musikkoncert, musikkunst og musikkarriere. Der er mulighed for et godt fællesskab og mødested for musikere, og placeringen sælger jo sig selv!