Inden For Voldene i Over Holluf

Den gode idé

Giv rigtig gerne din stemme til sammenhold og friluftsliv i bydelen Over Holluf, Odense! Den gamle landsby ligger mellem Ring 3 og motorvejen, og nye villaer og lejeboliger er kommet til. Vi har alligevel et unikt sammenhold i bydelen, men vi savner et sted at mødes. Den nystiftede forening Aktiv Fritid i Over Holluf arbejder sammen med Grundejerforening og Beboerforening på at etablere et udendørs samlingssted, som kan være med til at binde byens sociale liv sammen. Et sted, hvor vi kan mødes uformelt, lege, og drikke den medbragte kaffe. Odense Kommune stiller et areal til rådighed for os.

Projektets fysiske rammer

”Pladsen mellem voldene” er det navn, som beboerne har valgt til pladsen. Pladsen skal etableres på det grønne område ved Over-Holluf-Toften. Man kommer let til stedet via stisystemer. Området er det eneste offentlige grønne område i bydelen, som ligger centralt og ikke lige op ad befærdede veje. Det er et græsareal, hvor det centrale område med ophold og leg skal ligge lige hvor stierne mødes. Området skal også bruges til byfester og være ramme om fællesspisning, familiearrangementer, rundbold mv.

Det omfatter projektet

Vi vil rigtig gerne skabe et fast sted, hvor folk ved, at der nemt kan opstå samvær. Man skal bare gå derhen. Det kræver en række faciliteter, som understøtter dette og som gør det attraktivt at søge dertil. Pladsen skal udstyres med hockeybane for alle aldersgrupper, ”cykel/løbesti”, legeområde for de mindste, hænge-ud-område for de yngre med klatrepæle og hængekøjemiljø, fitnessområde for løberne samt et centralt madpakkehus. Der bliver også plads til events og fælles fester.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Foreningen Aktiv Fritid i Over Holluf arbejder frivilligt. Adskillige beboere og Grundejerforeningen bidrager til finansieringen. Selve etablering af pladsen skal laves af et firma. Herefter varetager vi frivillige den praktiske drift af pladsen, dvs malerarbejde, opsyn og oprydning. Grundejerforeningen bidrager økonomisk til driften, ligesom Beboerforeningen betaler forsikringen. Odense Kommune står for græsslåningen. Medlemmerne af Aktiv Fritid har erfaring fra andet foreningsarbejdet.

Relationen til lokalsamfundet

Der er i alt 198 familieboliger i området. Bl.a. Grundejerforeningen OHT-OHV med 60 familieboliger. Over Holluf Parken består af 34 almennyttige boliger.
Aktiv Fritid i Over Holluf er en forening af aktive personer med bopæl i bydelen. Foreningen blev stiftet ultimo 2018. Formålet er at skabe og etablere mødesteder, aktiviteter, leg, bevægelse og sanseoplevelser i Over Holluf, så borgerne kan indgå̊ i omsorgsfulde fællesskaber. Grundejerforeningens og Beboerforeningens bidrag er vedtaget på deres generalforsamlinger. Og vi indgår en samarbejdsaftale med Odense Kommune om ansvar og drift.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Anders skrev: 22-07-2019 08:21:46

  Vi kunne super godt tænke os denne plads. Børnene ville også elske den. Det vil være rart at have et sted i byen at kunne mødes 😀

 • #2 Anne skrev: 22-07-2019 10:14:16

  Vi er lige flyttet hertil i maj 2019 og venter vores første barn. Det er virkelig et dejligt sted at bo, men det kunne være skønt med et sted at mødes og socialisere - både for os voksne og vores børn😊

 • #3 Grethe utoft skrev: 22-07-2019 10:26:41

  Stor ros til initiativtagerne, det betyder uroligt meget for Over Holluf at der kommer en samlingsplads hvor man kan mødes til forskellige arrangementer, legeplads for små som store, hvor beboerne mødes og der vil blive skabt et super godt sammenhold i landsbyen som er vigtig for at styrke at nybyggerne og de "gamle " kan lære hinanden at kende.

 • #4 Mette Søndergård skrev: 22-07-2019 10:27:47

  Vi er lige flyttede til byen. Vi er en familie med 5 børn i alderen fra 5 år og op efter. Vi kunne rigtig godt tænke os et sted hvor vi kunne møde andre børn som de vil kunne lege med.

 • #5 Til skrev: 23-07-2019 08:27:24

  Det kunne være så dejligt med en handicapvenlig legeplads. Med det mener jeg at legepladsen skulle ligge ovenpå blød asfalt. Jeg gad godt kunne komme med mine to små piger ud at lege, så det ikke kun er far der kan hjælpe med at gynge fordi mor sidder i kørestol.

 • #6 Ester Christiansen skrev: 25-07-2019 09:47:01

  Realdania har støttet mange projekter i almennyttigt byggeri, som jeg bor i. Men folk som bor i private villakvarterer som dette har også behov for åndehuller, hvor man kan mødes og være nærværende i forhold til hinanden. Derfor synes jeg det er en mægtig god ide.

 • #7 B. G. skrev: 25-07-2019 10:01:30

  Det lyder som en helt igennem fantastisk idé..!
  Det vil positivt kunne bidrage til vigtige og værdifulde elementer, som bl.a. fællesskab/sammenhold/relationer, fysisk aktivitet og generelt givende oplevelser - for både børn og voksne.

  Ovre Holluf er en skøn lille perle - men en unik atmosfære og det beskrevne initiativ vil være et yderligere stort plus ved, og for, området.

 • #8 Marianne Grann skrev: 25-07-2019 11:34:29

  Det er vigtigt for landsbyen Over Holluf at få etableret et samlingssted for indbyggerne, da der ingen butikker er mere og heller ingen skole, så der mangler et godt samlingspunkt hvor alle kan mødes på en god, spændende og naturlig måde.

 • #9 Pernille skrev: 25-07-2019 22:10:31

  Det kunne være fantastisk for området med et flot samlingssted.

 • #10 Anni Kromann skrev: 01-08-2019 08:14:15

  På Nordskov Mølles vegne, ønsker vi Jer held med projekt og ansøgning.

 • #11 Kasper Hansen skrev: 05-08-2019 20:25:33

  Fantastisk hvis projektet bliver til noget. Vi mangler virkelig et sted hvor både børn og voksne kan mødes. Så lad os komme ud af vores små haver og styrke fællesskabet i byen.