Børns stemme - Fremtidens Hirtshals

Den gode idé

I BIBIANA Danmark har vi siden 2011 arbejdet med undervisning og formidling af kultur, kunst og arkitektur til børn i hele landet. Vores aktiviteter tager altid udgangspunkt i verdens bedste illustrationskunst fra børnebøger.
I foråret 2019 overtog vi ved hjælp fra Hjørring Kommune et gammelt vod- og trawlbinderi, der de næste 5 år skal fungere som børnekulturhus for hele Nordjylland, og i forbindelse med 100 års fødselsdagen for Hirtshals byplan og den forekommende byfornyelse, har Hjørring Kommune og BIBIANA Danmark et ønske om at inddrage Hirtshals' børn aktivt i byfornyelsesprocessen.

Projektets fysiske rammer

Vi vil indrette førstesalen som børnenes Byggeskole med tegnestue, Virtual Reality undervisning samt base for kreative og kunstneriske bygge- og arkitekturprojekter for byens børn. I underetagen, som er udviklet til udstillinger for både kunst og arkitekter, vises børnenes resultater, deres stemme, løbende gennem inddragende udstillinger, som andre børn i hele regionen kan undervises gennem og hvor alle voksne, fagfolk som lægfolk, søfolk og landkrabber kan lære noget af børnene.
BIBIANA Hirtshals er for alle, derfor er huset åbnet for workshops og udstillinger for alle.

Det omfatter projektet

I BIBIANA Danmark vil vi gennemføre en nænsom transformation af førstesalen i det gamle vod- og trawlbinderi, så bygningens ånd bibeholdes, og der kan etableres en børnenes tegnestue. Støtte vil gå til renovation af vægge, loft, vinduer, tegnestueinventar og projektledelse, der skal sikre en høj kvalitet af udstillinger og undervisning i Byggeskolen.
Vi har en hensigt om at arbejde med børne-inddragelse i byfornyelsen og arkitektur i børnehøjde over de næste 5 år i Hirtshals, og ønsker at samarbejde med vores venner i Dansk Byggeri og Green Building Council i processen.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Siden vi besøgte Naturmødet i Hirtshals 2018 med en stand på kajen, har der været massiv interesse i BIBIANA Danmark fra byens mange ildsjæle og frivillige. Nu er der en fast stab af frivillige i det gamle trawlbinder på Vodbindervej, der sammen med BIBIANA Danmarks faste mandskab brænder for at skabe fabelagtige arkitektur-, kultur-, og kunstoplevelser for børn i Nordjylland!

De frivillige bidrager allerede til indretningen af udstillinger, organisering af opgaver og er i fuld gang med at udvikle et program for den officielle åbning af huset – de har fået et fantastisk tilhørsforhold.

Relationen til lokalsamfundet

Siden vi først åbnede døren op på klem i foråret 2019, har vi haft fantastiske samarbejder med blandt andet By, Kultur og Erhverv i Hjørring Kommune, Naturmødet, Hjørring Bibliotek, Den Svenske Sømandskirke, Hirtshals Hotel og Hirtshals Fiskefestival.

Under Naturmødet 2019, havde vi over tre dage besøg af over 6000 vidunderlige børn og deres voksne, og en masse mennesker, der ytrede, at de ønskede at samarbejde med os, om at skabe fantastiske og læringsrige oplevelser for børn i Hirtshals og Nordjylland; blandt andet institutioner som Nordsøen Oceanarium, Det Grafiske Værksted og KUNSTEN.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Mette Stærk skrev: 16-09-2019 12:01:50

  Bibiana er et helt fantastisk projekt, der fortjener alt det støtte og tilskud det kan få! Det er meget engagerede mennesker der står bag projektet. Mvh Mette

 • #2 Michael Lassen skrev: 16-09-2019 13:21:46

  Dejligt at se så meget aktivitet med børn/unge mennesker på havnen i Hirtshals
  Mvh Michael

 • #3 Lisa Næblerød skrev: 19-09-2019 20:44:31

  Børnene er fremtiden; skønt at de bliver prioriteret med et meningsfuldt projekt :)