BYENS FÆLLES KULTUR FRIRUM

Den gode idé

Vi ønsker at forny byrummet mellem Hillerød Musikskole, Kulturhuset Støberihallen og Slotsarkaderne for at skabe plads til mere liv, aktiviteter og leg. I dag fremstår rummet bart og indbyder ikke til ophold. Vi ønsker at skabe et sted til koncerter, teater, filmfremvisninger og andre events.
I Støberihallens stueetage ligger Café Salto, som er startet af frivillige og fungerer som en socioøkonomisk virksomhed. De har legestue for de mindste og direkte udgang til byrummet og et stort ønske om at få nogle trygge og inspirerende rammer udendørs. Et nyt byrum vil blive samlingspunkt for byen.

Projektets fysiske rammer

En lille passage giver adgang til byrummet fra Nordstensvej, som løber gennem byens centrum. Derudover er der adgang til byrummet gennem Støberihallen og Musikskolen samt fra en café i Slotsarkaderne.
Byrummet er omringet af bygninger i 2 etager og hegn på alle sider og belægningen er i fliser. Det er dermed afskærmet for biltrafik og er et sted man færdes til fods.
Om aftenen kan der være utrygt at færdes pga. det manglende liv og opholdsmuligheder, hvorfor en fornyelse er meget tiltrængt for at skabe tryghed og aktivitet for brugerne og byens borgere.

Det omfatter projektet

Fornyelsen af byrummet indeholder:
- ny belægning/ græsareal
- beplantning/ bynatur
- musiklegeplads/ parkour
- siddepladser/ ophold
- fornyelse af scene
- overdækning af scene
- udsmykning af hegn
- lærred til filmfremvisning
- belysning/ projektor
- forbindelser mellem ude og inde

Mød nogle af de kommende brugere af et nyt byrum i Musikskolens 50 års Jubilæums Video her:
https://www.youtube.com/watch?v=deW_s8EPXIg

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Projektet er organiseret mellem Hillerød Musikskole, Støberihallen og Slotsarkaderne.
 Musikskolen, som i 2019 har fejret sit 50 års jubilæum med en ugelang musikfestival i hele byen, vil være drivkraften.
Derudover er der et spirende samarbejde i Kulturaksen, som består af Støberihallen, Musikskolen, Café Salto, Klaverfabrikken, Hillerød Bibliotek, Frivilligcenter, Museum Nordsjælland samt Hillerød Kommune.
Dette samarbejde styrker projektet og der er dermed stor lokal opbakning til en fornyelse af byrummet. Derudover er der mange frivillige kræfter i de forskellige institutioner.

Relationen til lokalsamfundet

Byrummet er beliggende i byens hjerte, og det er et område, hvor rigtig mange af byens borgere færdes for at handle i Slotsarkaderne, bruge Støberihallens faciliteter, Musikskolens undervisning mm.
Der kommer mange børn og unge, som vil få glæde af en lille oase midt i byen, som indbyder til leg og aktivitet.
Hillerød er en by i vækst, der forventes omkring 8000 nye borgere som tilflyttere til kommunen inden for de næste 10 år.
En uudnyttet, lidt utryg og tom gård, som er forskånet for trafik, fuld af sol, beliggende centralt i Hillerød, vil blive byens fælles kultur frirum.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 Lone Jacobsen skrev: 14-09-2019 08:04:09

    Super plan 😊 Vi kommer lige fra en ferie i Ebeltoft hvor jeg var meget begejstret for deres Maltfabrik og det miljø de er igang med at skabe omkring den tidligere fabrik - det osede af liv - grønne kroge - plads til hygge. Så jo før jo bedre 👍👍👍