Endnu mere liv i Ringe Station

Den gode idé

I Ringe by står en smuk gammel Stationen. Bygningen emmer af liv og aktivitet. Her holdes koncerter, fællesspisninger, barselscafe, foredrag, krea-arrangementer, kunstudstillinger, backgammonturneringer og meget mere. Alt drevet af foreningen Liv i Stationen, som er frivillige ildsjæle, der vil have Ringe til at blomstre. Desværre er Stationens rumfordeling ikke særlig god, der er koldt om vinteren og akustikken er elendig i flere rum. Vi søger Underværker for at optimere lokalerne, så vi kan afholde flere og bedre arrangementer uden kolde fødder og rungen i ørerne.

Projektets fysiske rammer

Ringe Station er en spændende, gammel bygning, som ligger centralt i byen og udgør et lokalt trafikknudepunkt.
Foreningen Liv i Stationen råder over stueplan, ialt 229 m2, og har gennem det sidste 1½ år arbejdet på at forbedre lokalerne. Dette er gjort i samarbejde med udlejer, DSB og foreningens medlemmer.
Der er dog lang vej igen, hvis bygningen skal kunne bruges hele året. Derfor vil vi gerne optimere rumfordelingen, forbedre akustik, el og opvarmning i flere rum samt gøre bygningen handicap-venlig.
Herved kan vi afholde større og mere fleksible arrangementer for alle.

Det omfatter projektet

Vi søger støtte til følgende forbedringer af lokalerne.
• Opsætning af akustikplader i loftet i gallerigangen og køkken.
• Renovering af el i køkken.
• Etablering af handicapvenlige faciliteter på toilet.
• Etablering af ekstra udgang mod banegårdsplads.
• Etablering af New Yorker-vindue mellem sal og køkken.
• Etablering af hensigtsmæssig rumfordeling mellem gæstetoilet og forrum.
• Færdigetablering af anretter-køkken.
• Levering og montering af franske døre mellem lille ventesal og gallerigang.
*etablering af thekøkken ved lille ventesal.

Ændringerne er godkendt af udlejer.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Projektet ejes af den almennyttige forening ’Liv i Stationen’. Foreningen har ca. 200 medlemmer og drives af disse via forskellige aktivitets-grupper. Gennem det seneste år har vi i samarbejde med DSB gennemført en større basal vedligeholdelse samt renovering af lokalerne i fht. fugt problematikker.
Foreningens bestyrelse er tovholder og ansvarlig for ansøgte projekt. Medlemmerne involveres i de forberedende opgaver samt afsluttende maling af nye lokaler.
Bestyrelsen samarbejder med en lokal entreprenør, som varetager ombygningen.

Relationen til lokalsamfundet

Vi har et godt samarbejde med Faaborg-Midtfyn kommune. Vi bidrager til udvikling af Ringe by og anerkendes som en vigtig aktør. Vi understøtter lokal netværksdannelse, giver kraft og inspiration til nye ideer, samler tilflyttere og står for kreative kunsttiltag for børn og voksne i ferier. Alt dette har øget glæden ved at være borger i Ringe. Både i 2018 og 19 har Liv i Stationen fået tildelt kommunale støttemidler fra BorgerBudget-puljen.
Vi samarbejder desuden med Midtfyns Kunstforening om arbejdende værksted og udstilling, med Røde Kors, seniorværkstedet og Produktions skole.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Johanne skrev: 13-09-2019 12:39:00

  Ringe Stationsbygning og Liv i Stationen, er et kæmpe plus for Ringe. Det er et skønt sted at møde unge som gamle og stedes ildsjæle er alt for seje og inkluderende mennesker.
  Jeg krydser alt for at der er underværkspenge til Stationen, så der kan komme endnu flere arrangementer derhenne, til gavn for hele byen.

 • #2 Karin Lykkegaard skrev: 13-09-2019 17:53:50

  Liv i Stationen gør virkelig en meget positiv forskel for udviklingen af Ringes bymidte.
  Det er et meget sympatisk projekt, som mange har stor glæde af.

 • #3 Anja skrev: 14-09-2019 14:44:17

  Fantastisk sted - sådan en vigtig ressource for Ringe by og borger 💪❤️

 • #4 Gitte skrev: 16-09-2019 10:07:54

  Skønt sted og med masser af god energi. Dejligt - for "unge som gamle" - at besøge Stationen og at deltage i Stationens arrangementer.

 • #5 Arne Malmos skrev: 16-09-2019 14:04:58

  Jeg håber sådan, at I må få bevilget pengene. Den ILDSJÆL, som flere af jer virkelig udviser for at få Liv i Stationen, er langt ud over, hvad man normalt ser. Uha, hvor lægger i mange frivillige timer i projektet, så jeg håber virkelig, det må lykkes for jer.