Glarborgen - motion og fællesskab

Den gode idé

Øland - et skønt område i Jammerbugt kommune tæt ved Brovst, har fået brugsret over 3 ha skov fra den private skovejer til at lave et aktivitets- og oplevelsesområde. Det er en stor gave at få i et mindre samfund og det er vigtigt, at vi forstår at få mest muligt ud af det, både for borgerne på Øland men også for alle borgere i Jammerbugt Kommune og turister til området. Det skal bl.a. også fungerer som et fælles udendørs samlingssted for borgerne på Øland, hvor man på tværs af alder og køn og andre forskelligheder kan udfolde sig i naturen og få nogle gode og sjove oplevelser.

Projektets fysiske rammer

Det er 3 ha løvskov smukt beliggende med en slugt igennem. Terrænet er unikt og kan virkelig udnyttes. Der er nogle skønne træer og noget uberørt natur som får lov til at blive og som bliver en integreret del af området, samtidig med at vi etablere det meste ved hjælp af naturmaterialer. F.eks. skal alle fitnessaktiviteterne udføres af træ fra skoven, og så meget som muligt bliver lavet af naturmateriale. Aktivitetsplads til børn bliver midt i området og vil pirre til børns nysgerrighed og kreativitet ved at bruge simple ting til balanceredskaber midt i bladdynger.

Det omfatter projektet

Vi vil opføre et madpakkehus i forbindelse med bålstedet. Huset er en form for indgang til området og man kommer dertil via en bro. Huset er 4x5m + terrasse og skal opføres i lærketræ. Det indpasses i området. Endvidere vil vi opføre et toilet og 1 treehouse og 2 reder bygget op på pæle omkring træer. Her vil man kunne nyde en kop kaffe, læse en god bog eller bare give tid til at filosofere under træernes kroner mens man lytter til fuglesang og mærker naturen med udsigt til børns og voksnes leg, motion og andre udfoldelser på aktivitetsplads og fitnessområdet, som er undervejs i 1. etape.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Vores organisation er opbygget som en forening med 7 bestyrelsesmedlemmer, som alle har forskellige kompetencer i forhold til projektet. Vi har tegnet medlemmer og er p.t. oppe på 100 medlemmer. Alle bestyrelsesmedlemmer er frivillige og meget af arbejdet i skoven er udføres af frivillige. Vi har allerede anlagt motionsstien rundt i terrænnet ved hjælp af frivillige. Formand og næstformand er samtidig medlem af Netværk Øland, der bl.a.driver Øland Medborgerhus, som også udelukkende drives af frivillige. Endvidere er Netværk Øland en paraplyorganisation for Ølands foreninger/klubber.

Relationen til lokalsamfundet

Vi har et tæt samarbejde med Jammerbugt Kommune, som også støtter projektet og som har været med hele vejen omkring godkendelser og hjælp til forskelligt, som f.eks. vejforhold dertil.
Vi samarbejder i øvrigt med Ølandhus og Ønskeland som begge er institutioner på Øland, der har med børn og unge at gøre, og som gerne vil gøre brug af Glarborgen. Endvidere spejderne og Børnehuset - en daginstitution. DGI Nordjylland er ligeledes en samarbejdspartner i forbindelse med at bruge området til digital aktivitet - og bruger beskrivelsen, "udendørs idrætshal" om vores skønne område.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Hans Michael Christiansen skrev: 16-07-2019 10:07:17

  Et spændende projekt med mange muligheder - både for os lokale og områdets mange gæster.

 • #2 Asger Olsen skrev: 16-07-2019 10:31:58

  spændende projekt, som helt sikkert vil være til stor glæde og gavn for hele Øland området.

 • #3 Julie skrev: 16-07-2019 12:15:35

  Det er et fantastisk projekt

 • #4 Erik Tornøe skrev: 16-07-2019 13:50:36

  Anbefales som et fristed der er beliggende i en markant anderledes natur end den man forventer i en afstand på 20 km fra Vesterhavet.
  Mild næsten "Fynsk" klima !!!!

 • #5 Tage Nielsen skrev: 16-07-2019 21:53:45

  Et rigtig godt projekt der kan glæde både børn og voksne.

 • #6 Ulla Nielsen skrev: 16-07-2019 21:57:06

  Spændende projekt som vi helt bestemt vil benytte os ad, bl.a sammen med vores børnebørn

 • #7 Jan Vestergaard Olsen skrev: 17-07-2019 09:33:11

  Et super godt initiativ som jeg er sikker på vil komme både lokalsamfund og andre besøgende til stor glæde.

 • #8 Anni Kromann skrev: 01-08-2019 08:04:41

  På Nordskov Mølles vegne, ønsker vi Jer held med projekt og ansøgning.

 • #9 Eskild Højgaard skrev: 21-09-2019 21:48:47

  Vi har læst og set om projektet - og vi har faktisk også set Glarborgen. Det er inspirerende og giver ideér til de småområder, vi prøver at skabe på Thyholm. Herligt med et idéproducerende initiativ.