KreativitetsHuset i Strandkanten

Den gode idé

Vi ønsker at vende afvikling til udvikling. Lildstrand er et lille overset autentisk fiskersamfund tæt ved Bulbjerg med risiko for at uddø. I den gamle købmandsgård skaber vi KreativitetsHuset med åbne værksteder og invitation til at tage naturen ind i det kreative rum ved hjælp af idekatalog, instruktionsvideoer og workshops.
KreativitetsHuset vil på afgørende vis bidrage til at gøre Lildstrand attraktiv som minidestination med overnatningsmuligheder for cykel- og vandreturister bl.a. fra Kystsporet. Og være det kreative inspirerende mødested for lokale kunstnere, beboere og fritidshusfolk.

Projektets fysiske rammer

Den gamle købmandsbutik ligger på hovedgaden tæt på havet og lige overfor Hawboernes forsamlingshus. På grund af beliggenheden, størrelsen og indretningen er ejendommen meget velegnet til formålet og den eneste egnede ejendom i Lildstrand. Ejendommen rummer køkkenalrum, toilet/bad, opholdsstuer, værelser butikslokale, garage/baghus, og stort udeareal med græsplæne, terrasser og p-plads. Huset indrettes med kunstnerbolig, kursuslokale, 2 bad, 3 toiletter og 5 værelser. Garage/baghus ombygges til værksted med faciliteter til div. kunsthåndværk. Udeareal til raku brænding, sommercafe, p-plads.

Det omfatter projektet

Vi søger til renovering, ombygning og indretning af baghuset til fleksible værkstedsrum inkl. installationer. Det kræver isolering af ydervægge, isolering af gulv- og tagkonstruktion, nyt tag, nye indervægge og vinduer, ny port samt varme/sanitet og udsugning. Derefter etableres værkstedsfaciliteter. Idekatalog og instruktionsvideoer udvikles til konceptet Tag naturen ind i det kreative rum - det kreative tilbud, som kendetegner KreativitetsHuset. Renovering/ombygning af butikslokale, bad/toilet, stuer og værelser er en nødvendig forudsætning for den udlejning, der skaber indtægt til driften.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Foreningen KreativitetsHuset i Lildstrand blev etableret 10. april 2018 som en nonprofit organisation. Bestyrelsen består af 6 frivillige (lokale og sommerhusejere) med bred erfaring og kompetencer inkl. bred projekterfaring (f.eks. Hannik.dk, Halkærkro.dk). Arkitekt og advokat er frivillige. Opgaven med at skabe de økonomiske rammer inkl. projekt-, byggestyring, markedsføring og fundraising er frivillige. Frivillige vil indgå i renoveringsarbejde, etablering af værkstedsfaciliteter, udvikling af det kreative koncept samt drift. En støtte- og venneforening etableres omkring KreativitetsHuset.

Relationen til lokalsamfundet

Vi har Thisted Kommunes politiske opbakning og økonomiske støtte ifb. med huskøb, samt Planafdelingens godkendelse. KreativitetsHusets kreative koncept, kunstnerbolig samt overnatningsfaciliteter understøtter Thisteds kommunes visioner om udvikling af Friluftsbyerne, etablering af fællesskaber og fysiske mødesteder på tværs jf. Thy på Forkant samt cykelstiprojektet Kystsporet. Vi samarbejder med Hawboernes forening og de øvrige Lildstrand projekter. 3 bestyrelsesmedlemmer sikrer sammenhæng til udviklingsprojekter og borgerforeninger i Hannæs-Østerild. Vi er medlem af Kystbyernes Netværk.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Karin Sloth skrev: 28-07-2019 22:26:43

  Ideen med kreativitetshuset fortjener al opbakning. Har haft sommerhus i Lild Strand siden 2000 og har længe håbet på, at der ville blive realiseret gode idéer som denne. Jeg lejer mit hus ud og vil snarest lægge en seddel til lejerne med opfordring til at vise interesse med likes eller kommentarer. venlig hilsen Karin Sloth

 • #2 Anni Kromann skrev: 01-08-2019 08:30:24

  På Nordskov Mølles vegne, ønsker vi Jer held med projekt og ansøgning.

 • #3 Pernille Græsbøl Eriksen skrev: 06-08-2019 07:30:29

  Et fantastisk godt initiativ, som kan være med skabe vækst og fornyelse i det lille lokalsamfund. Vigtigt at få skabt små fyrtårne som kan være med til at skabe muligheder og udvikling på det små samfunds betingelser.

 • #4 Henrik Kramer Westergaard skrev: 14-08-2019 06:19:03

  Realisering af kreativitetshuset vil have stor betydning for både fordybelse og synliggørelse af kunstneriske og kreative processer, hvor kunstnere, turister og lokalsamfund kan samskabe, i et møde mellem natur og kultur. Lild Strand er enestående og endnu ikke overrendt.

 • #5 Rasmus Frederik Paludan skrev: 16-09-2019 16:32:28

  Lild Strand er et fantastisk sted med en spændende natur til alle sider. Mange flere børn, unge og kreative mennesker bør få mulighed for at komme der ud, og mærke naturens kræfter på dette skønne og afsides sted. Uden at det skal koster mange penge at bo nogle dage og arbejde i det kreativehus. Det kan måske være en mindre skoleklasse, unge mennesker i en forening eller lignede. Jeg ønsker dem held lykke. Mvh/Rasmus F