Kultur- og musiktorv i Vojens

Den gode idé

Nyt Kultur- og Musiktorv i hjertet af Vojens – byens nye samlingssted.

Bymidten er præget af tomme butikslokaler og der er stille. Men nu skal byen have et socialt samlingssted i grønne omgivelser, med aktivitetsmuligheder, instrumenter og en scene med lyd, hvor musikskolens aktiviteter kan trækkes helt ud i byen.

Det skal være et levende og naturligt samlingssted for alle på tværs af generationer, for foreninger og institutioner, der søger fællesskab og kulturelle aktiviteter.

For at nå dertil skal drømmen kvalificeres. Derfor søger vi om hjælp til gennemførelsen af et forprojekt.

Projektets fysiske rammer

Det grønne kultur- og musiktorv skal ligge i hjertet af Vojens og helst i Vestergade, hvor musikskolen har til huse. Da byens butiksliv er flyttet til Rådhuscentret, er bymidten efterladt tom.

Drømmen er at få mere liv i midtbyen og det vil et kultur- og musiktorv kunne tilføre. Men det vil kræve opkøb af en grund og nedrivning af en eksisterende bygning.

Som en del af forprojektet, ønskes der udarbejdet en undersøgelse af, hvor Kultur- og Musiktorvet kan placeres. Vojens har ikke i dag et område hvor man mødes, udover dagligvarebutikker, Rådhuscenteret handel og i idrætsforeningslivet

Det omfatter projektet

For at drømmen kan blive til virkelighed, skal drømmen kvalificeres gennem et forprojekt. Der er brug for rådgivning i forhold til at finde den rette beliggenhed og opbygning af torvet. Derudover beregninger på det samlede projekt. Ydermere er der brug for, at der indsamles støttekroner til torvets realisering.

For at kunne præsentere drømmen for lokale interessenter og for pressen, er der brug for et spændende præsentationsmateriale. Derudover skal der laves nogle involverende processer for de lokale ildsjæle, borgere, politikere, erhvervslivet og andre interessenter.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

”Vision Vojens” som i 2015 formulerede en ny ambitiøs vision for Vojens by, og den konkrete drøm om et kultur- og musiktorv, er blevet til i kraft af en stor frivillig borgerindsats og herefter præsenteret for Byrådet.

Det videre samarbejde og arbejde med Kultur- og Musiktorvet sker i frivillig regi i foreningen Forum Vojens. Alle borgere er velkomne til at deltage. Som et led i forprojektet, skal der laves en række involverende processer for at sikre, at Kultur- og Musiktorvet bliver hele byens samlingssted.

Relationen til lokalsamfundet

Visionen for Vojens by er formuleret i samarbejde mellem frivillige ildsjæle og Haderslev Kommune, og implementeres i samråd. Tiltagene beskrevet i visionen suppleres af andre frivillige projekter i byen.

Kultur- og Musiktorvet af en del af en vision der omfatter både bygningsfornyelse og områdefornyelse.Tanken er at området også kan rumme andre kulturtilbud såsom en ungdomsklub, arbejdende værksteder, biograf, café og på længere sigt kan vi forestille os et infocenter her. Det kan endvidere benyttes af byens skoler og institutioner.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Anne-Marie Hundebøl skrev: 25-07-2019 11:59:35

  Det vil jeg rigtig gerne bakke op om. Der mangler også en udvidelse af musikhuset, så flere får mulighed for at benytte faciliteterne

 • #2 Karsten P. skrev: 25-07-2019 19:20:07

  Jeg synes det er et fantastisk tiltag, og et tiltag der vil give Vojens, som lokalsamfund, nye unikke muligheder.
  Der skal justeres lidt omkring den endelige placering i byen, men selve Kultur- og musiktorv i byen er genialt.

  Mvh.
  Karsten

 • #3 Anders Møller skrev: 27-07-2019 13:56:23

  Det gælder om at få udviklet Vojens By og bymidte, Jeg deltager derfor gerne i arbejdet, for en samlet koordinering og succes.
  Anders Møller

 • #4 Joan Roldsgaard skrev: 28-07-2019 11:38:00

  Super berigende til en by der har mistet meget af sin “Storhed”..

  Vil gavne ALLE generationer uanset hvem vi er😉🙌

  Et godt tiltag til at gøre Vojens By mere nærværende for og med sine borgere

 • #5 Joan Roldsgaard skrev: 28-07-2019 12:27:47

  Yderligere tror jeg på at det kan højne niveauet i vores 2 Folkeskole..

  Kan forstå at en del elever søger væk fra Vojens By grundet skolegangen ikke fungerer for børnene..

  Har tillige hørt at forældre sælger hus grundet dårlig ry af skolerne i Vojens...
  Mega alvorlig udvikling for Vojens By, såfremt dette bliver “in” iblandt børnenes forældre..

  Vojens kan måske overleve som pendel-by, hvis skolegangen og underholdning for de voksne samt turismens muligheder i det grønne øges...

  Sporten er men kan forstå at organisations arbejdet halter lidt..

  Det var blot mine tanker..

  Håber det lykkes

 • #6 Anni Kromann skrev: 01-08-2019 08:16:02

  På Nordskov Mølles vegne, ønsker vi jer held med projekt og ansøgning.