Maritimt aktivitetshus

Den gode idé

Foreningen Udbyhøj Havn har længe ønsket et aktivitetshus, som kan danne rammen om de indendørsaktiviteter, som havnens brugere efterspørger. Det handler om mulighed for madlavning og fællesspisning for havnens brugere og især sejlerne og autocampere.

Men vi har også brug for at skabe rammer for helt nye aktiviteter, der kan gøre havnen og friluftslivet på fjorden endnu mere interessant og sikkert for børn, unge og alle med en interesse for det maritime.

Projektets fysiske rammer

Foreningen Udbyhøj Havn har i dag 130 medlemmer mod 79 i 2016 og har eksisteret siden 2012, hvor kommunen lavede en ny men rå lystbådehavn, som manglede det, der giver liv på en havn - nemlig ude- og inderum til udfoldelse, når man enten ikke er på vandet eller i båden. Til dato er det lykkedes os at få sauna til vinterbaderne, shelters på flydepontoner og 2 nye kajakhuse til opbevaring af kajakker, som vi som forening står for at markedsføre og vedligeholde.

Det omfatter projektet

Projektet består af et aktivitetshus 120 m2 og en terrasse på 55 m2. Huset vil indeholde både et moderne køkken, et maritimt læringsrum, et mødelokale og et offentlig tilgængeligt handicaptoilet.

Aktivitetshuset skal være handicapvenlig og åben for alle og bliver bygget i samme materialer som de øvrige bygninger på havnen.

Huset vil indeholde et stort moderne køkken med 2 komfurer og 2 håndvaske, så der kan stå 2 familier og lave mad på samme tid eller sammen. Køkken-alrummet vil indeholde alt, hvad der hører til i et moderne køkken.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Foreningens 130 medlemmer er både sejlere, vinterbadere, kajakroere og andre med interesse i havnen. Vi står selv for vedligeholdelse og drift af alle vores aktiviteter, såsom sauna, shelters og kajakker med kajakhuse som vil blive bygget i efteråret.

Aktivitetshuset vil blive vedligeholdt på samme måde som de andre aktiviteter vi har og har gode erfaringer med.

Under opbygningen af huset har vi 30+ frivillige der har meldt sig til hjælp med malerarbejde samt belægning på terrasse, ca. 300 timer sammenlagt.

Relationen til lokalsamfundet

Randers kommune har givet tilkendegivelse til at hjælpe med de praktiske ting, såsom toiletterne der er offentlig tilgængelig, vil de stå for rengøring og vedligeholdelse. De er igang med at udfærdige et dokument til begge parters tilfredsstillelse, hvor alt det praktiske skal indgå.

Vi har lavet en række samarbejdsaftaler med forskellige organisationer og institutioner, som vil benytte aktivitetshuset. se vedhæftede.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Aase Hausgaard skrev: 02-09-2019 08:27:40

  Det vil skabe mere liv og flere brugere på havnen :-)

 • #2 Michelle skrev: 07-09-2019 17:42:19

  Hvad er det samlede budget? Jeg tænker ikke 2280000 (2.280.000) er rigtigt ?? :-)

 • #3 Kim skrev: 11-09-2019 07:55:42

  Det er rigtig nok 2.280.000,-

 • #4 Michelle skrev: 15-09-2019 21:57:45

  Aha :-). Jeg tænkte bare det var meget i fht. Det ansøge beløb :-). Det er er fedt projekt.