Cafémiljø for lokalt engagement

Den gode idé

Det myldrer af liv i Kirken på Vindingevej, og vi har brug for mere plads og bedre forhold. Vi drømmer om at opføre et cafémiljø og aktivitetsfløj med fleksible samlingslokaler, møderum, klubværelser, som skaber rammerne om fællesskaber, aktiviteter og samvær for brugerne.
Vi vil gerne skabe sociale rum, hvor alle føler sig velkomne og værdsat for dem de er. Men for alle kan blive set har vi brug for en udvidelse af vores lokaler.
Så hjælp os med at få drømmen om en mere rummelig og engageret kirke, til at blive virkelighed med et "like".

Projektets fysiske rammer

Vi vil bygge et aktivitetshus som skaber langt bedre rammer for alle de aktiviteter der foregår i løbet af hele ugen, til gavn og glæde for de mere en 700 mennesker, der hver uge har deres gang i kirken.

Det omfatter projektet

Det er planen at den nuværende cafe’ skal udvides til dobbelt størrelse for at skabe et bedre og mere rummeligt miljø og bedre faciliteter for fællesskaber og samvær. Ligeledes opføres en forbindelsesgang på siden af bygningen imellem kirkesal og administrationsbygning. I den nye aktivitetsfløj vil vi gerne lave lokaler til mødefaciliteter, samlingslokaler, toiletter, anretter-køkken med mere, så vi øger mulighederne for bl.a. fællesspisning og på 1. salen vil der opføres 4 værelser med fælles toilet og bad, så der er mulighed for at unge med tilknytning til og arbejdsopgaver i kirken, kan bo.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Det er en lokal entreprenør der har fået kontrakten på at opføre det overordnede byggeri. Meget af det indvendige skal opføres af frivillige. Der er set gode erfaringer fra lignende projekter, at dette kan bringe folk sammen og skabe nye venskaber og relationer. Efter opførelsen foregår alle arrangementer med stor inddragelse fra frivillige. Det er kun vores præster som er lønnede. Alle andre der indgår i alle de arrangementer vi har er ulønnede frivillige.

Relationen til lokalsamfundet

Vi har som mål at blive en endnu mere aktiv kirke i lokalområdet og nå ud til endnu flere. Vi er medlem af ”Folkebevægelsen mod ensomhed” og Frivillighedscentret i Roskilde og vores gode samarbejde med de andre kirker i byen, samt tætte samarbejde med Roskilde kommune, er en start på vej til at nå målet.

Vores drøm er at denne aktivitetsfløj vil danne ramme og base for fremtidige tiltag og projekter til gavn for endnu flere mennesker, ensomme som familier, unge og ældre på tværs af kulturer, status og baggrunde i Roskilde by og omegn. Desuden huser vi et gospelkor på 400 glade sangere.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Jette nielsen skrev: 11-06-2019 19:15:50

  Det kan ikke gå hurtigt nok med at få bygget.
  Glæder mig til mere plads til fællesskab og aktiviteter. 😊

 • #2 Morten Kofoed skrev: 11-06-2019 19:21:16

  Flot byggeri! Stort lokalt engagement! Masser af aktivitet og gerne masser af mere plads!

 • #3 Helle Overbeck skrev: 11-06-2019 20:14:37

  Glæder mig til at skulle lave mad i det nye køkken - til vores gæster "på kanten" - af menigheden og samfundet.

 • #4 Marleen Frost skrev: 12-06-2019 18:19:42

  Et rigtigt godt seriøst projekt som mange kan få glæde af.

 • #5 Henrik Engel Elborough skrev: 13-06-2019 07:50:09

  Mange kirker kæmper med tomme huse. De kirker, der har den modsatte udfordring - med manglende plads i kirken og tilstødende lokaler har store udfordringer, der bør støttes i videst muligt omfang. Gud, Konge og Fædreland (Altid i nævnte rækkefølge).

 • #6 Anni Kromann skrev: 01-08-2019 08:06:43

  På Nordskov Mølles vegne, ønsker vi Jer held med projekt og ansøgning.