OCR Korsør Aqtive Park

Den gode idé

Formålet med en OCR bane er at etablere et mødested, der kan tilbyde de bedst mulige rammer for OCR løb i Vestsjælland.
OCR står for Obstacle Course Racing, og er en ny og hastigt voksende sportsgren. Disciplinen har lynhurtigt udviklet sig fra ukendt niche til at være en mere etableret del af løbeverden. Det skyldes bland andet alsidigheden i de fysiske strabadser, som tiltrækker en bred vifte af deltagere på tværs af køn og alder, samtidig med at deltagerne bliver draget af det gode sammenhold, og de udfordringer der er i at gennemføre løbene, enten alene eller i hold.

Projektets fysiske rammer

Projektområdet er placeret mellem Storebæltsbroens betalingsanlæg og det gamle færgeleje, hvor Slagelse Kommune er i gang med at udvikle et vandsportscenter, og OCR banen bliver derfor et alternativ til de mange vandsportsaktiviteter. Der kan blive en god dynamik mellem de forskellige aktiviteter, som vil være med til at promovere hinanden.
I vandsportscentret er der allerede toilet- og omklædningsfaciliteter, som er offentligt tilgængelige.
Projektet skal udføres i overvejende naturmaterialer, som passer ind i stedets maritime look med respekt for stedets ånd og historie.

Det omfatter projektet

En typisk bane til OCR består af 20-50 forhindringer og ruten er på fem km. og opefter. Det er hensigten med dette projekt at opføre en permanet OCR bane med 21 forhindringer samt en træningsvæg, der både kan bruges til træning og konkurrence. Som omdrejningspunkt for OCR Korsør skal der etableres et overdækket mødested med mulighed for klubliv før og efter træning. Banen skal delvist belyses så den kan bruges på alle tider af året. Ud fra projektområdet skal der anlægges forskellige løberuter, der fører ud i det nærliggende terræn. Langs disse ruter kan der placeres mobile forhindringer.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Bag ansøgningen står foreningen OCR Korsør – en nystartet OCR klub, der ønsker at udbrede OCR i Korsør og omegn. Banen vil bliver udført i samarbejde med relevante fagpersoner, lokale håndværkere og frivillige medlemmer. Forhindringerne vil blive udformet gennem små designkonkurrencer.
Undertegnede er i forvejen frivillig i Korsør herunder som formand for Halsskov Lokalråd, Næstformand i Korsør holder sammen, bestyrelsesmedlem i Korsør Lokalråd, medlem af §17.4 udvalget Byen møder vandet. Jeg er derfor, at betegne som en lokal ildsjæl der brænder for udvikling og aktiviteter i Korsør/Halsskov.

Relationen til lokalsamfundet

OCR klubben arbejder tæt sammen med Slagelse Kommune, som støtter projektet på flere punkter.
For det første stiller kommunen det angivne område til rådighed, og der ud over har Slagelse Kommune også tilbudt at klargøre området, så det er klart til etablering af den kommende OCR bane.

Kommunens øvrige foreninger støtter også op om projektet, da banen skal være åben for alle, og derved være med til at sikre fysisk aktivitet og livskvalitet i lokalsamfundet.
Et mål der er i tråd med Slagelse Kommunes ambition og målsætning om, at være en aktiv idræts kommune.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 lasse skrev: 21-08-2019 17:28:56

  OCR banen vil passe perfekt til at binde vandaktiviteterne sammen med aktiviteterne på land. Det kan udvikle sig til et fantastisk spændenede område.

 • #2 Søren Willeberg skrev: 21-08-2019 17:45:22

  Super initiativ som spiller godt sammen med initiativerne i vandsportscenteret. Håber meget ideerne kan realiseres

 • #3 Lazze van der Zee skrev: 21-08-2019 21:42:45

  Det er en virkelig god idé, ikke bare for nærområdet, hvor det vil passe vildt godt sammen med vandssportscentret, men også for hele Vestsjælland!

 • #4 Zimon van der Zee skrev: 21-08-2019 21:46:58

  Ville gøre noget stort både for Korsør, men især også for sporten her i vest-sjælland!

 • #5 Michael skrev: 21-08-2019 22:09:06

  Ja tak - mere OCR i Danmark 👍

 • #6 Christian Houkjær skrev: 21-08-2019 23:09:54

  Jeg mener ikke at Slagelse kommune gør noget godt for Korsør med deres projekt “vandsportscenter” i den nedlagte færgehavn på Halskov.
  I stedet kunne hele det gl. havnearial på Halskov udnyttes til at anbringe en ny industrihavn. Den ville infrastruktur mæssigt være placeret helt perfekt lige op og ned af motorvejen.
  Den gl. industrihavn inde i centrum af Korsør rives ned, og i stedet opføres et nyt og spændende havnemiljø med plads til boliger, forretninger restauranter, havnebad og mange mange andre attraktive vandaktiviteter i dette område, som også skal omfatte dele af Korsør Nord.
  Sidegevinster ville være at få den alt for store og tunge trafik ud af bybilledet, samt at vores unge mennesker ikke behøver at køre flere km ud til motorvejen for at finde spændende nye rekreative områder. De kunne lige så godt være placeret inde i Korsør by ud mod Korsør Nord for eksempel.
  Dette er bare et alternativt oplæg til at gennemføre en gennemgribende byfornyelse af Korsør.

 • #7 Christian Gösta skrev: 22-08-2019 06:53:00

  Super spændende projekt, lad os vide hvis i skal bruge et firma til at bygge for jer. Jeg har bygget en del baner efterhånden og bygger dagligt forhindringer til vores løb.
  Mvh
  Evolution Race

 • #8 Brian Christiansen skrev: 22-08-2019 07:41:44

  Jeg vil nok ikke være i primær-målruppen til at benytte en sådan bane, men er stor fan af at der kommer mere liv i færgehavnen og til Korsør generelt.

 • #9 Jesper søe skrev: 23-08-2019 10:34:49

  Super go ide. Tæt på vand og ville blive et besøgt sted for alle aldre ung og gammel. Støtter op om dette projekt

 • #10 Nadja Joy Tønnesen skrev: 23-08-2019 20:12:01

  Jeg vil måske kunne bruge det hele, men udfordrende ser det ud, og jeg tager jo ofte imod nye udfordringer.
  Men jeg vil også høre omkring selve vandet, da jeg er en aktiv OW svømmer, det være sig sommer som vinter, der særligt om vinteren savner jeg bøjer at svømme efter, fordi jeg træner IsSvømning, og så søger jeg et varm omklædnings rum, sauna savnes ikke.
  er det noget som også kan laves dernede.
  Jeg tager til Musholm Feriecenter og træner om vinteren, fordi jeg har fået lov at låne deres omklædning ved vandet, der dejlig gulvvarme og en bænk derinde, så det jo godt, men,men, der er ingen bøjer at kikke efter, og det kan være svært at se hvorhen, når solen står på
  Håber på at du evt. også kan lave lidt her, kunne jo være andre har lyst til issvømning.
  Jeg træner også lidt med andre ved Ceres stranden, de har våddragter på, der har vi haft bøjer, men de nedtaget og givet væk, til stor skuffelse for mange

  venlig hilsen Nadja Joy og Lilli

 • #11 Lee skrev: 24-08-2019 04:55:26

  Good luck with the OCR track

 • #12 Ditte Løjborg skrev: 16-09-2019 07:32:19

  Det kunne være mega fedt med sådan et område

 • #13 Stine Clausen skrev: 26-10-2019 10:33:09

  OCR bane i Korsør ville være et spændende nyt tiltag. Håber det lykkes