Perfect Parking

Den gode idé

Når du kigger forbi det nye Gellerup, ser du en nedrivningstruet beton bygning og anonym parkeringsplads. Trods udsigten ud til Aarhus dalen, og det første møde når man besøger bydelen, står pladsen tom, i stor kontrast til de nye tiltag som opstod i samarbejde med helhedsplanen. Vi vil aktivere parkeringspladsen, så det første møde ikke bliver noget man glemmer så hurtigt. Vi vil i samarbejde med Kontaktstedet, Biblioteket og Smag à la Gellerup, gøre det lækkert at mødes i det offentlige rum hvor man kan have det rart og trygt, selv efter arbejde eller skole, som lokal eller besøgende.

Projektets fysiske rammer

Vi kan se potentialet i parkeringspladsen b.la. pga udsigten men også pga at det er det første møde med bydelen, som står tomt idag.
Pladsen bliver til dagligt aktiveret kort når de unge kommer hjem fra skole, hvor de går igennem pladsen fra busstoppestedet efter kl 16.00. Pladsen har faste brugere og besøgende fra b.la. Faour, galleri/platformen Andromeda, biblioteket og kontaktstedet.
Vi vil transformere pladsen sammen med naboerne, fra en grå smutvej til et aktiv spot der fremviser den fede kultur bydelen byder på.

Det omfatter projektet

Til kontrast for betonet vil vi bløde parkeringspladsen lidt mere op med begrønning med b.la. eng-miks og etablere plantekummer til træer, så der er lidt overdække til lyskæder, så pladsen bliver lysnet mere op. Det Hvide Hus, trænger til lidt kærlighed, så den vil vi give en omgang maling og skiltning. Vi vil bygge udendørs møbler til ophold og brug sammen med kontaktstedet og derved istandsætte pladsen – biblioteket vil stille nogle bøger og brætspil til rådighed – til fremtidige offentlige aktiviteter og events, såsom workshops og artist talks, udendørs filmvisninger, fællesspisninger mm.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Lige nu drives Andromeda frivilligt ud af vores egne private lommer, da vi endnu ikke er et juridisk unit, men arbejder på at blive det! Vi er et kunst&kultur platform fra Gellerup med et lokalt–globalt netværk af diverse aktører der samarbejder tværfagligt i og omkring mennesker i byrum og kompleksiteten der medfølger.
Vi har afholdt og samarbejdet med kunst og kultur aktører om en del events samt festivaler hvor vi har haft frivillige der hjælper til med diverse opgaver, afhængig af arrangementet.

Relationen til lokalsamfundet

Vores relation til lokalsamfundet og kommunen er således at vi samarbejder med drengene fra Kontaktstedet og Gellerup Biblioteket – kultur og Borgerservice.
Vi samarbejder desuden med Faour, som er den lokale familie og nabo der har den tidligere ikoniske grillbar "Det Hvide Hus" ved parkeringspladsen og mad kooperativet Smag à la Gellerup, hvor vi vil holde mad–mandage og fællesspisninger med lokale madaktører.
Galleriet Andromeda har et naturligt flow med masser af folk – lokale og besøgende med forskellige baggrund – der besøger huset og pladsen når de holder arrangementer.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 Helle Hansen skrev: 12-09-2019 21:44:54

    En smadder god ide, som vil aktivere et område, som i dag ligger lidt trist og noget øde hen.
    Der er grundlag for at skabe et livligt sted, der kan være rammen om mange gode aktiviteter og initiativer - som jeg vil glæde mig til at deltage i.