STORM Folke- og Naturgård

Den gode idé

Folkeligt fyrtårn på Sydfyn!

For at styrke mindre landsbyers sammenhængs- og gennemslagskraft ønsker foreningen STORM at etablere et folkeligt fyrtårn i ‘bjerglandsbyen’ Håstrup, der kan virke som katalysator for fællesskabet, udviklingsiveren og engagementet - og tjene som inspiration for øvrige landsbyer i landet.

Konkret ønsker foreningen at etablere STORM Folke- og Naturgård, der faciliterer originale kultur- og naturarrangementer ved at samle musikere, historikere, naturformidlere, filmfolk, foreninger m.fl. med fælles passion for formidling af lokalfolklore, musikkultur og natur.

Projektets fysiske rammer

STORM Folke- og Naturgård vil blive indrettet i længerne på den fredede hovedgård, Stormgaarden, der ligger pittoresk i 'de sydfynske alper'. Stormgaarden er en firlænget, stråtækt ejendom, der dateres tilbage til 1500-tallet og rummer en spændende kulturhistorie, bl.a. er den berømte folkemusiker Rasmus Storm født på gården i 1733.

De funktionstømte længer byder på historisk originale konstruktioner, som med projektet gøres tilgængelige for lokale og turister. Gården passeres jævnligt af vandre- og cykelturister, da den ligger tæt ved Øhavsstien og ved foden af Fyns tredjehøjeste punkt Trebjerg.

Det omfatter projektet

Støtte skal gå til renovering og nyindretning af syd- og østlængen på Stormgaarden.

I sydlængen etableres STORM FOLKECAFÉ, hvor kulturarven vækkes til live via indretning med lokalhistorisk møblement fra den lokale folkemindesamling. I forlængelse heraf indrettes STORM FOLKESAL på knap 140 kvm. til koncerter, festivaler, udstillinger, workshops, mesterlærekurser mm. I modsatte ende indrettes STORM HULEN, en hule fuld af insekter og fisk, udstoppede fugle og dyr og andre fund fra den lokale natur, som bl.a. Sydfyns Naturskole kan bruge som ramme for naturformidling.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Bag foreningen STORM står en gruppe yngre tilflyttere, som i samspil med lokale ildsjæle arbejder for, at landsbyen - konkret og som begreb - konstant videreudvikles og styrkes.

Foreningens bestyrelse består af TV 2's faste naturekspert Emil Sanderhoff (30), journalist og tv-producent Peter Stovgaard-Hansen (38), regnskabschef Michaël Desveaux (41), trompetist Sara Bruntse (40) og antropolog og projektleder Gitte Stovgaard-Hansen (36).


Foreningens første større event, "STORM FOLKEFESTIVAL”, er afholdt 31/8-01/09 og er baseret på 100% frivillighed.
(se video og www.stormfestival.dk)

Relationen til lokalsamfundet

Planerne for STORM Folke- og Naturgård underbygger den kommunale udviklingsstrategi ved at udvikle landsbyen og de stedbundne potentialer samt fremme adgangen til kultur- og naturværdier i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Landsbyen Håstrup er historisk kendt for et stærkt sammenhold og opsigtsvækkende initiativer, og planerne for STORM Folke- og Naturgård er blevet mødt med stor entusiasme i lokalområdet. Der samarbejdes således allerede med bla. Faaborg Midtfyn Kommune, Håstrup Kirke, Øhavsmuseet, Sydfyns Naturskole og Folkemindesamlingen om en musikfestival og udvikling af naturtilbud nær gården.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Helle Stig Christensen skrev: 27-08-2019 16:50:12

  Virkelig beundringsværdigt projekt beskrevet på fornemste vis, som pirrer nysgerrigheden og fortjener den største opbakning.

 • #2 Mads Kinttof-Andersen skrev: 27-08-2019 18:51:11

  Fedt initiativ
  I er bare for dejlige❤️

 • #3 Hans Storm skrev: 14-11-2019 16:22:46

  Det er fantastisk Stormgården som min mormor og morfar sled for ar overleve og min barndoms minder med ferie alla dyr og høst og min mormors hjembrygget øl, jeg er den siste overlevende fra den tid efter at moster Ester gik væk 95 år gammel...
  mvh Hans Storm..