Nyt Udstillingssted i Ørestad

Den gode idé

Under en kunstigt anlagt sø i Ørestad findes et stort ubenyttet kælderlokale, som vi vil omdanne til kunsthal. Visionen er at skabe et lokalt forankret udstillingssted med kunst på internationalt plan. Her vil vi udstille etablerede samt mindre kendte kunstnere fra ind- og udland for at skabe synergi på tværs af grænser, alder og anerkendelse. Vi vil levere et vedkommende kulturtilbud og give Ørestad et kunstnerisk samlingspunkt, som bydelen mangler. Vi mener, at kunst bør være til stede i alle Københavns bydele og tror stærkt på kunsten som bindeled i vores fælles hverdag.

Projektets fysiske rammer

Lokalet vil blive omdannet til udstillingssted, er 875 m2 og har en let tilgængelig placering ved siden af metro, togforbindelse, skole, gymnasium og bibliotek, tæt på lufthavnen, Fields og Bellacenteret. Lokalet er bygget som cykelkælder, men har med undtagelse af enkelte kulturbegivenheder længe stået ubenyttet hen. Stedet er arkitektonisk og størrelsesmæssigt helt unikt og er i sin grundform, med dets store betonvægge og ovenlysvinduer, et perfekt sted til at vise samtidskunst. Lokalet mangler dog en renovering, for at dets potentiale som udstillingssted kan udnyttes til fulde.

Det omfatter projektet

En renovering der kan forvandle en cykelkælder til udstillingssted og kulturelt mødested.

Der søges støtte til etablering af:
-Vægge
-Toilet
-Malerarbejde
-Ny el
-Ny belysning
-Nyt ovenlys og facadevinduer
-Sikkerhedsgitre og låger

Vi vil årligt afholde 4 udstillinger. Sideløbende vil vi afvikle et program bestående af omvisninger, debatter, filmvisninger, kunstnermøder, koncerter og andre aktiviteter, der åbner for dialog om den udstillede kunst.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Bag projektet står den frivillige forening KFP11, som består af en styregruppe samt yderligere medlemmer. Alle i styregruppen er uddannede billedkunstnere og har stor erfaring med frivilligt arbejde igennem kuratering, produktion af udstillinger, koncerter, foreningsliv og galleridrift – eks. udstillingsstedet IMO, der lå på Carlsberggrunden fra 2009-2014. Alle opgaver, hvad enten det er opsætning af udstillinger, omvisninger, møder, transport, fondsansøgninger, dokumentation, pasning af udstillinger eller rengøring af toiletter, er baseret på vores lyst til at skabe et unikt udstillingssted.

Relationen til lokalsamfundet

Vi har de sidste 2,5 år arbejdet målrettet på at realisere vores projekt. Vi har opbygget et solidt fundament af samarbejdspartnere. By & Havn, som ejer lokalet, har tildelt gratis brugsret samt økonomisk tilskud til etablering. Vi har modtaget økonomisk støtte fra Københavns Kommune og har fra de lokale instanser Ørestad Grundejerforening, AVLU samt andre foreninger og virksomheder i området, modtaget opbakning og støtte til projektet. Vi har et ønske om at etablere samarbejder med flere af lokalmiljøets kræfter og kulturinitiativer for at blive en integreret del af lokalområdet.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Jeppe Westrup skrev: 02-12-2018 11:39:12

  Godt projekt - held og lykke med projektet!!!

 • #2 Sigrid skrev: 02-12-2018 19:55:33

  Super initiativ! Vi trænger til noget kunst og kultur ude i Ørestad. Vil glæde mig til at besøge stedet.

 • #3 Peter J. Laugesen skrev: 04-12-2018 21:20:58

  Det bliver så fedt, glæder mig!

 • #4 Søren Risager-Hansen skrev: 14-12-2018 10:11:35

  Et projekt som har udspring i en gruppe af kreative og kompetente ildsjæle, som vil bringe initiativ og liv til en grå og trist kælder, til gavn for en hel bydel, der trænger til farve og glæde. FEDT! Respekt for deres store arbejde :-)