Anløbsbro til fjordsejlads.

Den gode idé

I perioden fra 1864 til 1964 var der fjordsejlads på Vejle Fjord, og vi ønsker at genoprette denne sejlads. Der var flere destinationer, men de daværende broer er for længst rådnet eller fjernet. Bilernes indtog var blandt andet årsagen til, at sejladsen blev indstillet, idet befolkningen dengang ønskede at se naturen via et bilvindue. Sådan er det ikke mere, idet flere og flere ønsker at komme ud i naturen til fods, på cykel eller på fjorden.
Derfor ønsker vi at anlægge en anløbsbro til fjordbåde neden for hotel Vejlefjord, hvilket også skal inspirere andre til at gøre det samme v. fjorden.

Projektets fysiske rammer

Området ved Hotel Vejlefjord er i kommuneplanen udpeget som et bevaringsværdigt kulturmiljø og det samme gælder Træskohage Fyr, der er beliggende få hundrede meter fra hotellet. Træskohage Fyr var dømt til nedrivning, men vi reddede det med økonomisk hjælp fra bl.a. Underværker. Hotel Vejlefjord fik for år tilbage doneret midler fra Real Dania til at istandsætte parken for et millionbeløb, og i den forbindelse blev der anlagt en 25 m lang bro. Vi ønsker at forlænge broen med 50 meter og anlægge et anløbshoved, hvor en fjordbåd kan anløbe og fortøjres.

Det omfatter projektet

Vi søger støtte til at forlænge den eksisterende bro med 50 meter og anlægge et brohoved på 3 x 10 m for enden af broen. Her er vanddybden ca. 2,5 m.
Vi har haft kontakt med et rederi, der har givet et overslag på at banke pæl ned og montere broen.
Hedensted Kommune er ifærd med at sagsbehandle vores ansøgning om at etablere broen, og umiddelbart giver det ikke anledning til problemer. Der har tidligere været en bro på stedet.
Sideløbende arbejder vi på af finde en turbåd eller lignende, der på forsvarlig og sikker vis kan sejle med personer fra Vejle Havn til hotel Vejlefjord.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Stouby og omegns Lokalråd står bag projektet i samarbejde med Vejlefjordfonden.
Vi har stor erfaring med frivillige projekter, og har inden for de seneste år fået doneret omkring kr. 10 mill. kr. til vort område. Heraf - bredbånd, restaurering af Træskohage Fyr, multibro, mobil sauna, traktortrukket persontransportvogn, bålhytte m. fl. Disse projekter har ikke kunnet gennemføres uden særdeles aktive ildsjæle.
Vi har fra Erhvervsministeriet modtaget kr. 180.000 til et forsøgsprojekt "Landsbyen som centrum for turisme", hvor vi skal gennemføre en aktiv indsats for at tiltrække turister.

Relationen til lokalsamfundet

Udover broens ønskede funktion som anløb for fjordbåde, vil den også være et stort aktiv for andre.
Lokalbefolkningen har et stort ønske om at kunne benytte broen som badebro. Det samme gælder for hotel Vejlefjord, der er landets førende spa-hotel.
Ved siden af hotellet ligger Vejlefjord Rehabilitering der behandler hjerneskadede. Mange af disse patienter er kørestolsbrugere, og de har et stor ønske om at komme ud på broen for at nyde udsigten og for at fiske.
Hedensted Kommune bidrager med et stort beløb til projektet, idet det til fulde lever op til kommunens landdistrikts- og turistpolitik

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Mogens Dam skrev: 16-11-2018 15:03:48

  Herligt hvis fjordsejladsen kan genoptages, hvilket dette projekt giver mulighed for

 • #2 Grethe Lind skrev: 16-11-2018 18:38:14

  Herligt med en sejltur på Vejle Fjord. Og godt for Hotel Vejlefjord🙏

 • #3 Gitte Ullerslev Andersen skrev: 16-11-2018 19:18:52

  Ville være dejligt med fjordsejlads. Jeg har gennem flere år ofte gået tur ved Vejle Fjord Sanatorium. Kunne være herligt at sejle dertil med en turbåd

 • #4 Lisbeth Clausen skrev: 16-11-2018 20:02:53

  Super ide. Kunne være et dejligt udflugtsmål for både turister og borgere fra området.

 • #5 Bente Hausted skrev: 16-11-2018 21:20:02

  Fantastisk mulighed for at mange kan få en skøn naturoplevelse på Vejle fjord

 • #6 Lis Ahrenkiel Andersen skrev: 19-11-2018 11:12:12

  Jeg synes, det er en fantastisk god idé at genoplive sejlads med fjordbåd til det smukke område.

 • #7 Maj-Britt lund skrev: 20-11-2018 08:31:32

  Det vil blive et super attraktiv tilløbs sted👍

 • #8 Linda Peitersen skrev: 20-11-2018 22:45:27

  Fjordsejlads giver en unik mulighed for nærvær med de andre om bord. I en stresset og travl hverdag er det et kærkomment frirum, hvor man kan slappe af instumenter og glæde sig til at komme frem. En frivillig færgeture, nu hvor alle færgerne snart er afskaffet. Det kan ikke blive andet end en stor succes.

 • #9 Kirsten Mortensen skrev: 29-11-2018 15:56:47

  Jeg synes det er en rigtig god ide at genoptage sejladsen. Det kunne være super "cool" at få mulighed for at sejle rundt i den skønne natur langs Vejle Fjord. Specielt i forbindelse med et ophold på Vejle Fjord. Også en glimrende udflugts mulighed, hvis man afholder konferencer:-)

 • #10 B. Korshøj skrev: 29-11-2018 16:02:15

  En super dejlig ide, det vil være rigtig, rigtig hyggeligt. Elsker at være i naturen, og der er ikke noget skønnere end at sejle til et rigtig pragtfuldt sted, nyde et skønt ophold eller spise en dejlig frokost. Jeg er helt med på ideen.

 • #11 Niels Jensen skrev: 29-11-2018 16:10:03

  Herligt med sådan en sejltur

 • #12 Charlotte Hansen skrev: 29-11-2018 16:20:45

  Fantastisk ide. Så kunne man også undlade, at tage bilen men istedet tog til Vejle og sejle til Vejlefjord. Dejligt med en sejltur fra Vejlefjord

 • #13 Liane Mlynek skrev: 29-11-2018 19:19:43

  Super fin idé

 • #14 Lillian Fløjgaard skrev: 30-11-2018 08:22:24

  Super ide - vi glæder os

 • #15 Stine skrev: 08-12-2018 21:38:17

  Sejt projekt med mulighed for at opleve fjorden og de dejlige omgivelser ! :D

 • #16 Steff Ejlertsen skrev: 13-12-2018 13:00:23

  Hvor ville det være dejligt hvis mine børnehjemskammerater fra tilforn, egnens befolkning og de mange turister , der kommer til området, igen kunne opleve de dejlige sejlture med fjordbådene på Vejle Fjord. Steff Ejlertsen. reCaptCha

 • #17 Steff Ejlertsen skrev: 13-12-2018 13:17:11

  På skift lagde de to fjorddampere, Munkebjerg og Hvidbjerg, til ved broen for at sætte passager af eller tage nye med, inden sejlturen gik tilbage over Ulbækhus, Tirsbæk, Munkebjerg og Vejle Havn.
  Og dengang var det sådan, at man måtte springe i vandet fra færgerne, højt oppe fra, men kaptajnen holdt pause.
  Og vi sprang i vandet, altså Store Kurt og drengene fra Stouby. Og alle pigerne hvinede og syntes at de var rigtig modige. I dag ville man nok have sagt, at de var seje.

  En dag spurgte frstander Thøfner, om vi havde lyst til en sejltur med fjorddamperen fra Fakkegrav til Ulbækhus og videre til Vejle Havn og til den rullende trappe ved Hotel Munkebjerg, for så at ankomme til vores egen bro igen.
  Om vi havde lyst?
  Thøfner spurgte, sådan lidt stille og med et smil om munden, mens vi sad rundt om det store getræsbord i dagligstuen. Og han kikkede på os, som om han var i tvivl om vores svar.
  Om vi havde lyst?
  Hillemænd, hvor vi jublede og råbte i munden på hinanden.

  Selv skulle forstander Thøfner ikke med, fordi han igen havde fået ondt i hjertet.
  Jeg kan ikke huske om det var Mørk eller Judith, der i stedet tog med os ud at sejle den sommerdag, men det blev alle tiders oplevelse.

  Da vi kom ud midt på fjorden, blev vi i lang tid ved med at se op mod børnehjemmet, for Thøfner havde lovet at stå i det store vindue i spisestuen og vinke med et hvidt tørklæde, når vi sejlede forbi.
  Alle syntes vi, at det var synd for Thøfner, fodi der var så meget, han ikke kunne være med til. Og alle syntes vi den sommerdag på fjorbåden, at vi tydeligt kunne se det hvide tørklæde, Thøfner holdt i hånden.
  Fra min bog: "Børnehjemsfortællinger og gamle postkort," 2015.

 • #18 Jacob Iskov skrev: 15-12-2018 21:50:53

  Fjorden, Træskohage Fyr, Fakkegrav, den smukke natur på begge sider af fjorden, - ja, det hele vil gå op i en højere enhed med en anløbsbro ved Hotel Vejlefjord. Genoptagelse af fjordsejladsen på Vejle Fjord vil være et kærkomment aktiv for alle os, der bor omkring Vejle Fjord og for alle de turister, der værdsætter den østjyske natur.