Den selvforsynende børnehøjskole

Den gode idé

På Aarhus Børnehøjskole har vi dannelse på dagsordenen. For os består en vigtig del af den dannelse i at undersøge og udvikle madkultur i fællesskab. Derfor er fællesspisning en central del af hverdagen på børnehøjskolen.

Vi vil, at madkulturen på Aarhus Børnehøjskole skal være stærkt præget af gode og bæredygtige valg. Vi drømmer om at blive så selvforsynende, som det overhovedet kan lade sig gøre, når man har adresse i Aarhus C. Vi drømmer om urban gardening i højeste potens med drivhuse, specialdesignede køkkenhaver og måske en insektfarm.

Projektets fysiske rammer

Aarhus Børnehøjskole ligger midt på Nørre Allé i Aarhus centrum. Det er et skønt hus med højt til loftet og plads til leg, fordybelse og kreativ udfoldelse. Rundt om huset er ganske få kvadratmeter, som vi gerne vil udnytte det fulde potentiale af. Med en kreativ tilgang, og hvis man tæller vertikale kvadratmeter med kan man skabe en betydelig grobund for at blive selvforsynende.

Det omfatter projektet

De selvforsynende tiltag består i at opføre drivhuse og køkkenhaver omkring Aarhus Børnehøjskole. For at opnå de bedste resultater forestiller vi os en tre-trins-raket af projektaktiviteter:

I) Idéudvikling og udvikling af visionsboard i samarbejde med alle interesserede børn og frivillige på Aarhus Børnehøjskole, faciliteret af bæredygtighedsrådgivere fra World Perfect II) En undersøgelse af mulighederne for at dyrke spiseligt grønt midt i Aarhus C og III) Opførelse af installationer og plantning af grøntsager og krydderurter, i samarbejde mellem frivillige og professionelle håndværkere.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Aarhus Børnehøjskole er opstået på baggrund af frivillige kræfter, ud af KFUM &KFUK, Distrikt Aarhus. Det er også primært frivillige kræfter der driver stedet i dag. Alle undervisere er frivillige, og derudover sidder der fem frivillige udvalg og en styregruppe.

Projektet Den Selvforsynende Børnehøjskole har til hensigt at involvere frivillige fra start til slut. Helt fra idéudviklingen over opførelse og til brugen og vedligeholdelsen af den urbane køkkenhave.

Relationen til lokalsamfundet

Aarhus Børnehøjskole rummer børn og frivillige fra hele Aarhus, og gør en indsats for at bidrage med åbne arrangementer og aktiviteter eksempelvis i forbindelse med Aarhus Festuge, skoleferier og lignende.

En vigtig del af projektet Den Selvforsynende Børnehøjskole er at inspirere enhver nysgerrig forbipasserende på Nørre Allé. Installationerne med urban gardening skal være tydelige, og der skal desuden opsættes informationstavler om projektet. Aarhus Børnehøjskole vil fremvise hvordan man kan dyrke fødevarer midt i byen.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet