Lørslev Café & Kulturhus

Den gode idé

I Lørslev – en mindre landsby i Hjørrings opland – startede ildsjæle i 2016 Lørslev Café & Kulturhus, som nu er et aktivt samlingssted med alle de elementer, som er fundamentet for, at en lille by kan trives; nemlig købmand, bager, café og forsamlingshus.
I huset leveres der købmands- og bagervarer bestilt online, og der arrangeres alt fra foredrag, musik, banko til fællesspisning.
Med kulturhuset er der skabt et sted i lokalområdet, der kan det hele på samme tid, og som med udelukkende frivillige kræfter har givet nyt liv til landsbyen.
tjek www.lørslevcafeen.dk
facebook: loerslevcafeen

Projektets fysiske rammer

Huset har en central beliggenhed midt i byen og er nabo til en veletableret friskole med børnehave. Huset er bygget i 1912 og fungerede som skole frem til 1956, det er dermed et hus, som for byen har både historie og sjæl.
Ved overtagelsen i 2016 fremstod huset nedslidt, og en renovering af opholdsstue, køkken og toilet var nødvendig inden åbning. For husets videre udvikling er der nu behov for en energioptimering samt en ombygning, således der sikres en tilgængelighed for alle. Endvidere skal husets overetage renoveres for at give plads til et mødelokale og endnu flere arrangementer.

Det omfatter projektet

Taget skal renoveres og isoleres, og det uudnyttede tagrum skal indrettes med et forsamlingsrum og mødelokale til byens foreninger.
Ydervægge samt gulve skal isoleres, og lavenergivinduer og døre isættes.
Tilgængeligheden skal forbedres med rampe ved indgangen og handicaptoilet, og køkkenet skal moderniseres og tilpasses den øgede aktivitet.
Indeklimaet skal forbedres inkl. akustik, ventilation og varme.
Vores udeområde bruges flittigt om sommeren og trænger til et løft med etablering af terrasser. Endvidere er der behov for at forbedre husets parkeringsforhold.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Organiseringen af projektet sker af husets bestyrelse i tæt samarbejde med bygningsudvalget, som arbejder med tegningsmateriale og projektdefinering.
Projektet skal udføres af lokale håndværksvirksomheder med hjælp fra husets frivillige håndværkergruppe, som vil bidrage til nedbrydning, oprydning og andre mindre opgaver.
Håndværkergruppen er ansvarlig for småreperationer i huset og tidligere har gruppen været meget aktive omkring renoveringen ved overtagelse og åbning af huset, ved større haveprojekter og senest ved opførelsen en redskabs- og opbevaringskur.

Relationen til lokalsamfundet

Lørslev Café & Kulturhus har stor betydning i lokalsamfundet og siden husets start i 2016 er der blevet skabt mange nye relationer.
Der er et godt samarbejde med andre lokale foreninger og sammen støttes der op omkring arrangementer.
Vi har 184 medlemmer og over 500 følger os på Facebook.
Flere nordjyske kommuner har inviteret Lørslev Café & Kulturhus til at fortælle om succesen om sammenhold og ildsjæle i landsbyen og Hjørring Kommune fremhæver ofte projektet og støtter husets aktiviteter økonomisk.
Endvidere står Lørslev Café & Kulturhus i spidsen for oplandets Erhvervsnetværk.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Jette Sørensrn skrev: 26-11-2018 07:02:37

  Lørslev Cafe og Kulthurhus er et skønt sted, hvor alle kan mødes - har været med til at skabe liv i vores lille landsby.

 • #2 Per Nordigarden skrev: 26-11-2018 07:18:18

  Underværker kan glæde og more.
  Underværker er ting nogen gjorde
  og så vidt jeg kan se
  så er Lørslev cafe
  absolut et af dem, der er store!!

 • #3 Lene søndergaard skrev: 26-11-2018 08:36:34

  Et fantastisk hus som giver så meget til alle, og er blevet et dejligt samlingssted, og glæder alle aldre. Socialt betyder det utrolig meget for vores lille by.

 • #4 Vivi Kragh Mortensen skrev: 27-11-2018 08:20:25

  Lørslev Cafe og Kulturhus er et sted hvor alle i alle aldere kan mødes til hygge .
  Der er mange og forskellige aktiviteter i huset lige fra Foredrag til Bingo spil , Fælles Grill aftner om sommeren mm , altså noget for enhver smag .

 • #5 Heidi skrev: 27-11-2018 09:47:08

  Et helt fantastisk sted, som ikke kun samler byen på tværs af alder, køn, interesser og holdninger, men som også aktiverer dem. Et sted som har vist, at sammen er man stærkere, og sammen opnår man glæde.

  Nye venskaber, nye opdagelser, nye eventyr & nye færdigheder bliver skabt på grund af kulturhuset, og byen i udkanten viser at det nytter at gå imod strømmen, og at selvhjælp er den bedste hjælp der er.

  Der er store muligheder i dette sted, og de frivillige mennesker, samt resten af byens og omegnens borgere, er de mennesker som man ønsker at investere i, da der uden tvivl kommer fuld valuta ud af den investering for alle parter.

 • #6 Egon Hou Larsen skrev: 27-11-2018 09:48:04

  fantastisk mødested med foredrag og sammenhold i alle sammenhæng

 • #7 Thorvald Jørgensen skrev: 27-11-2018 09:57:30

  Lørslev Café og Kulturhus er et fantastisk aktivt for hele byen og omegnen. Der sker rigtigt meget i huset og det hele kører rundt udelukkende med frivilligt indsats. Med en udvidelse og fornyelse af huset kan endnu flere aktiviteter afvikles. Det vil være et underværk..

 • #8 Dorthe Lindgren skrev: 27-11-2018 10:10:04

  Hygheligt sted for store og små..

 • #9 Mads skrev: 27-11-2018 10:25:33

  Jeg synes, at Lørslev Café & Kulturhus fortjener at vinde. Nu vandt de ikke Fantastiske Fællesskaber, men en hæder synes jeg, at de fortjener, for det er i sandhed et fantastisk fællesskab. Derfor har jeg lagt min stemme hér

 • #10 Peter Max-Jakobsen skrev: 27-11-2018 10:35:14

  Jeg flyttede fra Frederiksberg til Lørslev i 2011 med min kone og barn. Da kommunen lukkede den lokale folkeskole året efter beviste Lørslev første gang at ''Lørslev kan og vil'' som vi havde læst på deres hjemmeside inden vi besøgte byen første gang i 2010. Der blev på kort tid oprettet en friskole og dette store og risikable initiativ som lykkedes har skridt for skridt gjort Lørslev mere og mere selvstændig.
  Mere og mere sammenhold er opstået. Den gamle landsbyånd er vækket efter den kommunale administration har sluppet grebet om skolen. Senest er caféen kommet til i 2016. Min kone tager frivillige vagter i bageren og købmanden og jeg kommer gerne til foredrag der om aftenen. Senest om mørk energi og mørk masse direkte streamet fra Århus Universitet.

 • #11 Lene Thomsen skrev: 27-11-2018 10:52:46

  Lørslev Cafe & Kulturhus er en kæmpe resurse for lokalområdet. Huset er kommet til vejs ved frivillige ildsjæles arbejdskraft. Og det fantastiske er bl.a. at det føles rigtig godt at komme ind i, Det er bevaret med respekt for det "gamle". Det skal vi værne om og vi kan vist godt sige at det er et underværk at det har kunnet lade sig gøre. Godt gået Lørslev.

 • #12 Helle Kjelgaard Johst skrev: 27-11-2018 11:07:38

  Lørslev Café og Kulturhus har samlet byen endnu mere.
  Friskolen førte an, og nu samler kulturhuset fortsat borgerne om stort og småt.
  Stedet hvor der er plads til alle.

 • #13 Helle Jørgensen skrev: 27-11-2018 11:32:06

  Et godt projekt, som kan være med til at støtte lokalområdet og glæde min kollega, som gør en rigtig stor indsat for at skabe og bibeholde fællesskabet i det lille samfund.

 • #14 Jens Chr. Larsen skrev: 27-11-2018 12:00:35

  Jeg er superstolt over at være en lille del af det store fællesskab som huset har skabt og som omfatter næsten alle områdets beboere.

 • #15 Anders Langeland Christensen skrev: 27-11-2018 12:54:48

  Super initiativ med et forsamlingshus. Det er vigtigt for en by af Lørslevs størrelse at have et samlingpunkt, så byen og oplandet kan udvikles istedet for afvikles.

 • #16 Knud Vestergaard skrev: 27-11-2018 13:25:03

  Jeg synes Lørslev Cafe& Kulturhus fortjener alt den støtte og omtale som os der står på side linien kan give. Vi er mange som bor i område hvor samlingssteder er en selvfølge og ligger lige uden for vores dør.
  Lørslev Cafe & Kulturhus er kommet rigtig langt med indretning og vedligeholdelse, men der er stadig store og dyre ting som skal gøres.
  Jeg håber der er rigtig mange som vil være med til at bære Lørslev Cafe & Kulturhus videre, det være sig Private personer, Erhverv, samt ikke mindst fonde.

  Håber alt godt fremover.

 • #17 Ingvar Richard Olsen skrev: 27-11-2018 16:24:24

  Vores Café og kulturhus har betydet at jeg er den del af lokalsamfundet, som Hundested'er og tilflytter til denne lille landsby kan det være svært at komme ind i lokalsamfundet, så da der blev kaldt sammen i byen for at fortælle om projektet støttede jeg op og blev derved en det af byens sociale liv. Jeg har meget stor glæde af huset og fællesskabet.

 • #18 Morten Fonseca skrev: 27-11-2018 17:53:21

  Da Friskolen blev startet var den med til at samle byen. Lørslev Cafe og kulturhus har gjort det samme. Det er blevet et samlingssted, hvor man lige mødes, enten over en kop kaffe eller en øl, og snakker med mennesker fra byen som man ellers ikke ville snakke med:)

 • #19 vinni larsen skrev: 28-11-2018 16:10:57

  når vi ikke har børn i skolen mere, så er det stedet hvor vi har mulighed for at mødes med de andre Lørslev-boere. Tak til initiativtagerne.

 • #20 Flemming Andreasen skrev: 28-11-2018 19:25:53

  Områdets samlingssted med fælles arrangementer, og hvor man lige kan komme forbi til en kop kaffe, og være en del af fællesskabet.
  Et fantastisk aktiv for by og opland!

 • #21 Kaj M Larsen skrev: 02-12-2018 12:07:20

  Det var et fantastisk initiativ som de 4 ildsjæle tog i 2016. Siden har projeket i den grad været med til at skabe liv og samhørighed i Lørslev.
  Lørslev Cafe- og Kulturhus har ikke blot haft stor betydning for Lørslev, men også blevet et stort aktiv for hele lokalområdet rundt om Lørslev. Samtidig har projektet fået så megen positiv omtale - ikke blot i Hjørring Kommune, men i hele Nordjylland, at det er med til at skabe positive relationer til lokalområdet omkring Lørslev

 • #22 Jesper Gilleladen skrev: 02-12-2018 14:32:33

  Lørslev Cafe & Kulturhus er et fantastisk samlingssted for alle borgere i området unge som gamle. Vi har formået at samle aktiviteter som købmand, bager fællesspisning, foredrag, cafe, kortspil, foreningsmøder og rigtig meget andet i et’ hus. Ideen med Huset i Lørslev kan kopieres til alle andre byer i landet og bla. derfor vandt Lørslev Cafe & Kulturhus “Home prisen 2017”

 • #23 Mette Dahl skrev: 04-12-2018 19:54:13

  Som beboer i oplandet til en lillebitte flække i Nordjylland er det et fantastisk sted til at lære andre i oplandet og byen at kende. Når ens børn er flyttet fra skolen, har man ikke den samme gang i byen, og det samme kendskab til de folk, der bor der. Cafeen er dejligt sted at være, og det er svært at få vagter nok :-D

 • #24 Tove Lemming skrev: 08-12-2018 09:20:34

  Jeg støtter op om Lørslev cafe' og kulturhus fortjener midlerne fra RealDania. Det er et fantastisk lokalt tiltag, som betyder så meget for det lille samfund, Lørslev. Her kommer alle aldre, ung som gammel og dem midt imellem, her samles man om mangt og meget, stort og småt. Her kommer man til at kende hinanden på tværs. Her er hjælpen nær, hvis nogen har behov, fordi man lærer hinanden at kende. Det styrker sammenholdet i et lille samfund. Skal huset bestå fremadrettet er det vigtigt at faciliteterne omkring huset hele tiden bliver forbedret og renoveret til gavn for alle Lørslev borgere og omegn og for sammenholdet.

 • #25 Susanne damgaard skrev: 12-12-2018 17:06:12

  Kunne være så godt for vores lille hyggelige by😀😀