Handicapvenlig vinterbadning

Den gode idé

Mommark Havns Venner vil etablere et bæredygtigt vinterbadningsområde – det indebærer en 42 m lang handicapvenlig badebro samt to bjælkehytter med omklædningsmuligheder og sauna til både damer og herre samt et mindre opholdsrum til socialt samvær. Bjælkehytterne og sauna skal opvarmes med brændeovn, og der skal være plads til at opbevare dykkerudstyr og påklædningsudstyr til kajak, roning og andre former for sejllads.
Samtidigt skal omklædningsfaciliteterne kunne bruges i forbindelse med MTB cykelture, fiskeri og til vores nak og æd-koncept samt madlavningskurser.

Projektets fysiske rammer

Etableringen af et nyt bæredygtigt vinterbadningsområde vil komme hele Alsområdet til gode. På nuværende tidspunkt ligger de nærmeste vinterbadningsfaciliteter i Sønderborg, hvor ventelisterne er lange, og hvor 1600 ivrige vinterbader nyder godt af også sauna faciliteter.
Mommark Havn vil på ingen måde fungerer som konkurrent, tværtimod vil flere vinterbadningsfaciliteter betyde, at endnu flere vil tage springet.
Udover at huse vinterbadere og kystsikring, da vil faciliteterne står til rådighed for MTB, kajak, roning, dykning, cykling og matchrasesejlads, som ivrigt besøger Mommark Havn.

Det omfatter projektet

Det er i udviklingen af havneområdet fuldkomment grundlæggende at den tilstedeværende drivkraft fortsætter. Dermed menes at havneområdets brugere ser, hører og mærker, hvordan området holde i gang. Det er netop det, som gør, at også turister, det kommer langvejs fra, vender tilbage år efter år. Det er ved Mommark Havn særligt, at havnemester Carsten trasker rundt i sin orangejakke og indløser havnepenge. Hans autentiske tilstedeværelse ender oftest ud i aftensang og fælles spil på havnekajen. Og når Steven serverer det berømte stjerneskud, så så det ud som i går og serveringen ligeså.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Mommarks Venner er i gang med at udvikle kystområdet i og omkring Mommark Havn. Mommark Havn er beliggende på østsiden af øen Als, som ligger ud til Lillebælt.
Udviklingen tager sit udgangspunkt i kysten, stranden og vandet, og vi bestræber os på at skabe endnu mere brugervenlighed i den natur, som omkredser havneområdet.
Mommarks Venner har i forbindelse med Historiens år i '17 fokuseret på renovering af de to historiske fyrtårne, som hilser sejlende gæster velkommen. Fyrtårnene har siden 1844, hvor færgedriften i Mommark Havn havde sin begyndelse, hjulpet søfarende med at navigere i mørket

Relationen til lokalsamfundet

Projektets mål er at udvikle området omkring Mommark Havn i en grad, så alle dets brugere kan nyde godt af området også i vinterhalvåret.
Samtidigt vil de nye faciliteter skabe endnu et samlingspunkt, som understøtter sundhed, motion natur og kultur.
Evaluering vil ske løbende i samarbejde med Mommarks Venner og Mommarks Landsbylaug – det åbne netværk betyder, at distancen mellem forening og bruger er fraværende og en åben dialog undervejs vil sikre, at faciliteterne udvikles efter behov på samme måde som den resterende del af Mommarks Havneområde.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Gunhild Andersen skrev: 27-11-2018 19:36:59

  Selvfølgelig skal der være en vinterbaderbro. Der er så meget liv på Mommark Marina om sommeren og vi ser gerne at det fortsætter hen over vinteren

 • #2 Rasmus Caspersen skrev: 27-11-2018 19:37:22

  Jeg synes det er en fantastiskide

 • #3 Mike Bailey skrev: 27-11-2018 19:53:16

  Fantastic idea

 • #4 Anja skrev: 27-11-2018 20:31:53

  Rigtig god ide👌

 • #5 Andre pickardt skrev: 27-11-2018 20:35:10

  Virkelig en rigtig god ide som er til gavn for hele området
  Håber at det bliver til noget

 • #6 jørgen wilkenskjeldt skrev: 27-11-2018 21:15:23

  De er bare så dygtige I Mommark .Lige nu arbejdes der på en fin turist sti

 • #7 Vivi Vagner Christiansen skrev: 27-11-2018 21:17:45

  Jeg synes det er en fantastisk god ide

 • #8 Lejf Møller skrev: 28-11-2018 07:20:49

  Super projekt, så kan alle komme i vandet.... go go go

 • #9 Lisbeth skrev: 28-11-2018 15:12:04

  SÅDAN!
  Jeg vil med glæde støtte og se frem til projektet .
  Jeg flyttede til Skovby for at kunne bade året rundt og skiftes mellem strandene: Kærneland, Drejet og Mommark ...men må indrømme at nogen gange er det rimeligt hardcore at gå i fra stranden i vinterhalvåret, så det ville være HELT FANTASTISK med jeres super ide .
  Med info ville det også kunne styrke helbredet og samværet hos mange .
  Tak for jer!
  Hilsen Lisbeth

 • #10 Anja Sorgenfri skrev: 28-11-2018 19:54:24

  Lyder helt fantastisk 👌🏼💪🏼🤞🏼🍀

 • #11 Anders Refslund skrev: 29-11-2018 15:49:06

  Sad netop og drøftede med nogle venner, at det ville være rart med nogle vinterbadefaciliteter i nærheden. Vi blev hurtigt enige om at Mommark var ideelt, -så håber det lykkes ...vi har fundet svømmevingerne frem :-)

 • #12 Majbrith skrev: 01-12-2018 19:51:20

  Lyder som et mega godt initiativ! Vi vil glæde os til at bruge det samt over alle de mennesker der vil komme til netop vores egn.