Kulturhuset Terminalen

Den gode idé

Visionen for kulturhuset Terminalen, har været at skabe et socialt samlingspunkt for alle urbane sportsgrene og subkulturer for alle i alderen 5-70 år. Terminalen skulle være stedet hvor de børn og unge, samt legende sjæle, kunne udfolde sig i gode rammer og dyrke sunde sportsgrene så som Klatring, Parkour og Skate. Terminalen har også skulle samle alle de mennesker, der elsker at udfolde sig kreativt, enten via musik, maleri eller i andre kreative workshops. Terminalen er for hele kommunen og regionen omkring Herning.

Projektets fysiske rammer

Terminalen ønskede i første omgang at komme til at indeholde alle de sportsgrene og ting, der var i det gamle Kulturfabrikken som blev lukket i 2018. Så der fra starten ville blive bygget boulder klatrevægge med faldunderlag. En indendørs skatepark med både et streetskate område, og en jumppark med skumgrav. Der blev etableret øvelokaler, malerværksted, samt et kreativt værksted, der kunne bruges til alt lige fra kunst til foredrag. Et E-sport område hvor de unge kunne mødes i stedet for at sidde på deres værelser og dermed få en større menneskeligt social flade i den virkelige verden.

Det omfatter projektet

Opbygning af den gamle Post Terminal til Kulturhuset Terminalen blev delt op i flere etaper, hvor første etape var at genskabe den gamle Kulturfabrikken.

Første etape som er version 1.0 indeholdte:
- Etablering af boulder klatre vægge med nedfalds madrasser
- Opbygning af indendørs skatepark
- Omforandring af den gamle læsse rampe hal til indgang, cafe, scene og kreativ værksted.
- Indretning af lokaler til E-sport
- Etablering af undervisnings lokaler
- Udskiftning af gamle lysstof armatur til High bay Led lamper.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Kulturhuset Terminalen på i alt 9000m2 bliver drevet af foreningen KulturFabrikken Bestyrelse og dennes frivilliggruppe som tegner 70-80 personer.

Terminalen har et professionelt sekretariat, samt en daglig leder, som sammen med den frivillige gruppe sørger for driften af kulturhuset.

Ud over de normale aktiviteter i klatring, skate, parkour, E-sport og de mange workshops, tilsigter foreningen at afholde flere koncerter årligt. Enten intimkoncerter i caféen med plads til 150-200 mennesker eller større koncerter i multihallen med plads til 1200 personer.

Relationen til lokalsamfundet

Foreningens bestyrelse har sammen med Kultur & fritids afdelingen i Herning samarbejdet om at sikre Kulturfabrikkens fremtid i det, der er blevet til Terminalen.
Foreningens gode samarbejde fortsættes med byen, områdets skoler og institutioner, som brugte det gamle kulturhus og tilkendegav stort ønske om fortsat at kunne bruge det nye kulturhus i skoletiden, hvor de har motion og bevægelse i fokus og som ikke er traditionelle sportsgrene. Nu bruges huset også som base for ungdommens Rødekors.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Michael thomsen skrev: 05-10-2018 16:37:43

  Super

 • #2 morten B skrev: 05-10-2018 17:34:34

  vores børn glæder sig allerede..

 • #3 Helena Witt skrev: 05-10-2018 19:34:33

  Fedt at følge udviklingen af dette fantastiske sted for vores børn og unge:-)

 • #4 Nichlas Hein skrev: 07-10-2018 20:17:43

  Vigtigt tiltag i en by der brøster sig af at være udviklingsorienteret. Dette projekt vil gøre enorm gavn for børn, unge og voksne og vil bidrage til et rigt kulturliv som Borgere i og omkring Herning vil nyde godt af. Tommelfinger op herfra

 • #5 Lone Nielsen skrev: 07-10-2018 20:24:53

  Super spændende projekt. :)

 • #6 Henrik Øster-Jørgensen skrev: 28-11-2018 15:30:49

  Det bliver fantastisk.

 • #7 Bente Pedersen skrev: 04-03-2019 19:51:02

  Det bliver et fantastisk hus og det bliver et fantastisk sted at være frivillig 👍