Kulturhuset Terminalen

Den gode idé

Visionen for kulturhuset Terminalen, er at skabe et socialt samlingspunkt for alle urbane sportsgrene og sub kulturer for alle i alderen 5-70 år. Terminalen skal være stedet hvor de børn og unge, samt legende sjæle der ikke passer ind i holdsport, kan udfolde sig i gode rammer og dyrke sunde sportsgrene så som Klatring, Parkour og Skate. Terminalen skal også samle alle de mennesker der elsker at udfolde sig kreativt, enten via musik, maleri eller i andre kreative workshops. Terminalen er for hele kommunen og regionen omkring Herning.

Projektets fysiske rammer

Terminalen vil i første omgang komme til at indeholde alle de sportsgrene og ting der er i det gamle Kulturfabrikken som lukkes ned til november. Så der vil fra starten blive bygget boulder klatre vægge med fald underlag. En indendørs skatepark med både et streetskate område, og en jump park med skumgrav. Der vil blive etableres øvelokaler, maler værksted, samt et kreativt værksted der kan bruges til alt lige fra kunst til foredrag. Et E-sport område hvor de unge kan mødes i steded for at side på deres værelser og der med få en større menneskeligt social flade i den virkelige verden.

Det omfatter projektet

Opbygning af den gamle Post Terminal til Kulturhuset Terminalen er delt op i flere etaper hvor første etape er at genskabe den gamle Kulturfabrikken.

1 etape som er version 1.0 indeholder

- Etablering af boulder klatre vægge med nedfalds madrasser

- Opbygning af indendørs skatepark

- Omforandring af den gamle læsse rampe hal til indgang, cafe, scene og kreativ værksted.

- Indretning af lokaler til E-sport

- Etablering af undervisnings lokaler

- Udskiftning af gamle lysstof armatur til High bay Led lamper.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Kulturhuset Terminalen på i alt 9000m2 vil blive drevet af foreningen KulturFabrikken Bestyrelse og dennes frivillige gruppe som tegner 70-80 personer.

Terminalen vil når den stå færdig have et professionelt sekretariat, samt en daglig leder, som sammen med den frivillige gruppe sørger for driften af kulturhuset.

Ud over de normale aktiviteter i klatring, skate, parkour, E-sport og de mange workshops. Tilsigter foreningen at afhold 30-40 koncert årligt. Enten intim koncert i caféen med plads til 150-200 mennesker eller større koncerter i multihallen med plads til 1200 personer.

Relationen til lokalsamfundet

Foreningens bestyrelse har sammen med Kultur & fritids afd i Herning samarbejdet om at, sikre Kulturfabrikken fremtid i det der vil blive til Terminalen. Ved både at vedtage et større drift tilskud på de sidste to budgetforlig i Herning Kommune.
Vi fortsætter også det gode samarbejde, vi med byen og områdets skoler og institutioner. Som bruger det gamle kulturhus og har tilkendegivet stor ønske om fortsat at kunne bruge det nye kulturhus i skoletiden, hvor de har motion og bevægelse i fokus og som ikke er traditionelle sportsgrene. Endvidere bruges huset også som base for ungdommens Rødekors.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Michael thomsen skrev: 05-10-2018 16:37:43

  Super

 • #2 morten B skrev: 05-10-2018 17:34:34

  vores børn glæder sig allerede..

 • #3 Helena Witt skrev: 05-10-2018 19:34:33

  Fedt at følge udviklingen af dette fantastiske sted for vores børn og unge:-)

 • #4 Nichlas Hein skrev: 07-10-2018 20:17:43

  Vigtigt tiltag i en by der brøster sig af at være udviklingsorienteret. Dette projekt vil gøre enorm gavn for børn, unge og voksne og vil bidrage til et rigt kulturliv som Borgere i og omkring Herning vil nyde godt af. Tommelfinger op herfra

 • #5 Lone Nielsen skrev: 07-10-2018 20:24:53

  Super spændende projekt. :)

 • #6 Henrik Øster-Jørgensen skrev: 28-11-2018 15:30:49

  Det bliver fantastisk.