Natur - Huset

Den gode idé

Byens midte fremstår meget forladt, så for projektet vil gøre bymidten mere spændende ved at skabe et levende hus, der er lyst og brugevenligt. Huset skal være et levende samlingssted, som appellerer til alle aldre, børn, unge, ældre, et hus med lys i vinduerne, et hus, som summer af liv ugen igennem, et hus med højt til loftet.
Men også et hus hvor turister kan få et indblik i vores unikke natur og ikke mindst historien om Starup-Tofterup. Turister kan bruge huset som udgangspunkt for planlægning af vandre- og cykelruter og der skal afholdes foredrag om den vestjyske natur.

Projektets fysiske rammer

Bygningerne er den tidligere brugsforening fra 1928 som blev tilbygget i 70 og 80erne og senest i 2001. Bygningerne ligger lige i centrum af Starup-Tofterup.
Baggrunden for projektet er at skabe liv i bymidten både for borgerne og ikke mindst for indenlandsturismen. I området ligger Kyst til Kyst stien Vejle/ Blåvand. Den kommende cykelsti på jernbanen Bramming/Grindsted og Holme Å, som er elsket af lystfiskere. I området ligger også Hyttebyen, Afgræsnings-foreningen og Naturuniversitetet.
Bygningerne ændres til turistinformation, iværksætterkontorer, ungdomsklub, fitness- danse- møde- og kursuslokaler, og skal være et hus hvor naturen inddrages for bedre udbredelse af viden.

Det omfatter projektet

Projektet har flere etaper:
Etape 2: Indeholder etablering af turistinformation, iværksætterkontorer og et mødelokale. Her kan iværksættere for et beskedent beløb anvende et kontor til at afprøve drømme.
Etape 3: Er startskuddet til en ungdomsklub, her kan planlægges mange forskellige aktiviteter for ungdommen, som ikke involverer idræt.
Etape 4: Fitness- danse og sanselokaler, hvor sundheden er i højsædet for folk i alle aldre, med eller uden instruktører.
Tanken er at hele huset bliver så CO2 neutralt som muligt, for at opnå god bæredygtighed.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Den selvejende institution NATUR - HUSET, har egen bestyrelse på 5 medlemmer.
NATUR-HUSETs medlemmer har en bred håndværksmæssig erfaring. Kan udføre, udgravnings- støbe- isolerings- beklædnings- malerarbejde og meget mere.
Projektorganisationen og bestyrelsen har stor erfaring fra tidligere frivilligt arbejde i form af:
- Opbygning af "Hyttebyen Holme Å", Starup-Tofterup
- Flere har været eller er selvstændige erhvervsdrivende og/eller medlemmer af Starup Sogns Borgerforening, idrætsforening, spejderne og Holme Ådalens Afgræsningsforening som naturplejer ca. 80 ha. engarealer, naturuniversitetet, m.m.

Relationen til lokalsamfundet

NATUR-HUSET er en selvejende institution, oprettet af Starup Sogns Borgerforening med en medlemstegning på omkring 300 medlemmer
Projektet er med i Varde Kommunes udviklingsplaner og bliver bakket godt op. Pro Varde vil servicere Turistinfo, Natur-Kultur Varde vil ligeledes bakke op.
NATUR-HUSET vil gøre bymidten attraktiv, og derigennem fremme bosætning sammen med byens andre faciliteter. NATUR HUSET vil samarbejde med alle sognets foreninger og erhverv for et bedre kendskab til vores by og natur.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 Ilse Due skrev: 02-12-2018 11:12:18

    Jeg syntes det er godt beskrevet - vigtigheden af at vi som borgere viser, at vi har brug for hinanden og hjælper hinanden. Jeg tænker der skal en hel landsby til at opdrage et barn til fællesskab og demokrati.

  • #2 Egon Juhl skrev: 22-03-2020 16:41:11

    Velforberedt og et godt projekt. Godt arbejde af ildsjælene i projektgruppen. Det passer godt til vores natur og er vigtig for vores lille by.
    Vh.🤠