Natur - Huset

Den gode idé

Efter Daglig Brugsen flyttede i nye bygninger, virker bymidten meget forladt. For at gøre bymidten mere spændende, ønsker bestyrelsen sig et levende hus, at gøre huset til et lyst, brugervenligt og levende samlingssted, som appellerer til alle aldre, børn, unge, ældre, et hus med lys i vinduerne, et hus, som summer af liv ugen igennem, et hus med højt til loftet.
Men også et hus hvor turister kan få et indblik i vores unikke natur og ikke mindst historien om Starup-Tofterup. Turister kan bruge huset som udgangspunkt for planlægning af vandre- og cykelruter, foredrag om den vestjyske natur.

Projektets fysiske rammer

Bygningerne er tidligere brugsforening 1928, tilbygget i 70 og 80 serne, senest i 2001, bygningerne ligger lige i centrum af Starup-Tofterup.
Baggrunden for projektet, at få liv i bymidten både for borgerne og ikke mindst indenlands turismen. Vi har Kyst til Kyst stien Vejle/ Blåvand. Jernbanen (kommende cykelsti) Bramming/Grindsted. Holme Å, som er elsket af lystfiskere. Hyttebyen. Afgræsnings-foreningen. Naturuniversitetet.
Bygningerne ændres til turist info, iværksætterkontorer, ungdoms klub- fitness- danse- møde- kursus lokaler, et hus hvor naturen inddrages og samles for bedre udbredelse.

Det omfatter projektet

Vi søger støtte til Etape 2 - 3 og 4:
Etape 2: Indeholder turist Info - iværksætterkontorer - mødelokale, her kan, for et beskedent beløb, afprøves drømmen som iværksætter.
Etape 3: Planlagt til ungdomsklub, her kan planlægges mange forskellige aktiviteter for ungdommen som ikke lige har med sport at gøre.
Etape 4: Planlagt Fitness - Dans og Sanse lokaler, her er sundheden i højsædet for folk i alle aldre, med eller uden instruktør.
Tanken er at hele huset bliver så co2 neutralt som muligt, også for at opnå bæredygtighed i sig selv, med f.eks. luft til vand varme og solceller.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

den selvejende institution NATUR - HUSET, har egen bestyrelse på 5 medlemmer.
NATUR-HUSETs medlemmer har en bred håndværksmæssig erfaring. Kan udføre, udgravnings- støbe- isolerings- beklædnings- malerarbejde og meget mere.
Projekt organisationen/bestyrelsen har stor erfaring fra tidligere, frivilligt arbejde i form af:
Opbygning af "Hyttebyen Holme Å", Starup-Tofterup
Flere har været eller er selvstændige erhvervsdrivende.
Medlemmer af Starup Sogns Borgerforening, idrætsforening, spejderne og Holme Ådalens Afgræsningsforening som naturplejer ca. 80 ha. engarealer, naturuniversitetet, m.m.

Relationen til lokalsamfundet

NATUR-HUSET er en selvejende institution, oprettet af Starup Sogns Borgerforening. Består af medlemstegning pt. 288 medlemskort.
Projektet er med i Varde Kommunes udviklingsplaner, bliver bakket godt op, Pro Varde vil servicere Turist Info, Natur-Kultur Varde vil ligeledes bakke op, evt. i form af naturvejleder.
NATUR-HUSET vil gøre bymidten attraktiv, og fremme bosætning, vi har en god skole, god infrastruktur med over 40 bus gennem kørsler daglig, ligesom en god ny dagligvarebutik.
NATUR HUSET vil samarbejde med alle sognets foreninger og erhverv for et bedre kendskab til vores by og natur.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 Ilse Due skrev: 02-12-2018 11:12:18

    Jeg syntes det er godt beskrevet - vigtigheden af at vi som borgere viser, at vi har brug for hinanden og hjælper hinanden. Jeg tænker der skal en hel landsby til at opdrage et barn til fællesskab og demokrati.