Nordfalster Lokalmarked

Den gode idé

I 2016 lykkedes os en gruppe borger at åbne vores helt egen lokale dagligvarebutik i Orehoved. byen/området havde være uden lokal butik i et par år, siden Coop lukkede Brugsen. Vi manglede en butik, mest af alt også et samlings-sted, da der ikke findes forsamlingshus eller andet offentlig samlingssted i byen. Uden det er byen nærmest død og fælleskabet sygner hen.
Her 2½ år henne i projektet har vi brug for udvikling, både de fysiske rammer trænger til en større make-over og organisationen behøver økonomiske råderum,for at vi kan udvikle vores samlingssted sammen med Beboerforeningen.

Projektets fysiske rammer

Vi har til huse i den gamle brugs midt i Orehoved, vi bor til leje, udlejer er meget positiv over for at udvikle hele projektet. huset trænger til at blive opdateret især energimæssigt. Vi har en hel 1. sal som kan udnyttes til mange fælles formål, møder og hobbyaktiviteter, den blot skal renoveres. butikken og cafeen skal ligeleds udvikles, og et kunde/handikap-toilet skal etableres i stueplan og handikapvenlig adgang til 1. sal etableres.

Det omfatter projektet

Nordfalster Lokalmarked og samlingssted version 2025. omfatter som nævnt renovering af bygningen, så der bliver muligheder for en masse aktiviteter, som forskellige møder, hobbysammenkomster, overnatningsmuligheder for gæster i byen og omegnen, udendørsaktiviter - barsketball f.eks, hinkeruder , skakbræt på P-pladsen bagved bygningen, kun fantasien sætter grænser.
turistinformation, informationspavillion for området.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

vi skal igang med at beskrive projektet mere i detaljer og tage tilbud ind på ombygning, så alt det kommer senere.
Vi har tradition for stor involvering af frivillige, som da butikken blev gjort klar til at åbne og i dagligdagen til driften.

Relationen til lokalsamfundet

Nordfalster Lokalmarkedet er et samlingssted for byen og omegnen, de første 2½ år har vist at det skaber liv og sammenhold at butikken/samlingsstedet nu findes.

Frivillige og fleksjobber holder butikken åben, Beboerforeningen og butikken holde flere gang om året sociale sammenkomster som Fastelavn, Juletræet tændes, sommerfællesspisning på P pladsen i stort telt, Halloween .
I cafeen mødes beboerne og turister dropper ind, håndværkere har et sted at handle r -pitstop.
For at kunne leve bedre op til at være et atttraktiv sted at komme for mange flere, er der behov for en renovering

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet