Street Under Buen

Den gode idé

Vores idé er at lave et samlingspunkt for gadeidræt, i form af Danmarks fedeste streetbaner designet af og for udøvere. Aktiviteterne på banerne vil tage udgangspunkt i gadefodbold og streetbasket med fokus på den kreative udfoldelse med bolden gennem en organiserende alliance mellem Street Society, Streetball København, Copenhagen Panna House og Danish Freestyle Football Community, der alle har et mangfoldigt og talrigt community uden et fast sted. Banerne er unikke, dels for de urbane rammer under Bispeengbuen og dels for at agere klubhus for den selvorganiserede gadeidræt.

Projektets fysiske rammer

Området under Buen har tidligere været præget af utryghed og grænser sig op til ghettostemplet socialt boligbyggeri. Banerne vil være unik pga broens urbane rammer og Buens tag, der vil kunne agere udendørs klubhus og være samlingssted for den selvorganiserede gadeidræt, der i forvejen er levende i området. Vi vil gøre et af landets mest omdiskuterede områder til et midtpunkt for kultur og idræt. Banerne vil være et kunstværk i sig selv (se Pigalle-bane) og derudover vil vores fire foreninger afholde turneringer i alt fra lokale street-turneringer, til DM i Freestyle og VM i panna.

Det omfatter projektet

Vi vil lave to unikke og farverige asfaltbaner med en kunstnerisk overflade, som bliver indbydende for befolkningen og giver inspiration til udøvere. Banerne skal sætte et eksempel for streetbaner og er et samarbejde mellem udøvere og designere for at sikre høj kvalitet og undgå endnu en ubrugelig bane. For at kunne rumme tilskuere og fungere som mødested vil vi bygge multifunktionelle og transportable opbevaringstribuner og et omklædnings/møderum.
Ellers består projektet af:
- Aftenspil belysning
- Musikopsætning
- Pannabaner, fodboldmål & basketkurve
- Kreativ afskærmning (baneopdeling)
- LaunchEvent

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Projektets styregruppe: CPH, SS, SBK og DFFC samt URBAN 13, der har brugsret til Bispeengbuen.
Frivillighed er en del af vores kultur, fx har Street Society via et rollemodelsprogram unge mennesker fra forskellige bydele til rådighed med kompetencer inden for inklusion af børn og unge samt konflikthåndtering.
CPH og DFFC er internationalt anerkendte som frontrunners for gadefodbold mens SBK leder streetbasket i København. Vores stærke fællesskab udgør fundamentet, hvorfra vi skaber en (street)-kultur for engagement, udtrykkelse og frivillighed. Vi organiserer den ellers uorganiserede gadeidræt

Relationen til lokalsamfundet

Vi er i dialog med Københavns og Frederiksberg kommune samt afdelingsbestyrelsen AKB Lundtoftegade for at skabe et lokalt miljø, der afspejler de lokale beboeres ønsker.
Vi har indgået samarbejde med DGI, BørneBasketFonden og Nørrebro United for at bygge bro til det traditionelle foreningsliv.
Tanken er at banerne forbindes med et andet udviklingsprojekt, URBAN 13, som også vægter det lokale fællesskab højt.
Visionen er et midtpunkt for selvorganiseret gadeidræt og kultur, hvor vi samler og aktiverer de unge i et mangfoldigt community og skaber venskaber på tværs af bydele uanset baggrund.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Anders Andersen skrev: 11-12-2018 19:18:26

  Super fed udnyttelse af et eksisterende overdække og et område der har ligget øde. I får helt sikkert min stemme.

 • #2 Adnan osmani skrev: 11-12-2018 19:50:31

  Jeg synes det er en fantastisk ide og jeg håber at drømmen bliver til virkelighed.

 • #3 john fitz skrev: 12-12-2018 06:22:33

  Don't know what this says, but if it involves Panna House getting their own court/facility, it will be a well deserved and impressive project...Panna House Gets A House😎 Aloha!

 • #4 Allan van O. T. Andersen skrev: 12-12-2018 08:56:53

  Fantastisk god ide!

 • #5 Martin Kjærgaard skrev: 12-12-2018 12:47:22

  Et projekt med aktører der beviseligt gør en forskel. Et sted til dem og sky is the limit

 • #6 Mads PH skrev: 14-12-2018 14:20:34

  Fantastisk idé.

 • #7 Caner skrev: 16-12-2018 09:47:17

  Vanvittig ide som kommer til at blive en succes