Ung Tilflytter

Den gode idé

Jeg har fornylig taget et stort og i manges øjne anderledes skridt og er flyttet fra Sjælland til Nexø på Bornholm. I den forbindelse har jeg forsøgt at skabe mig et nyt netværk herovre. Da jeg er relativ ung (Lige fyldt 30 år) i forhold til den gennemsnitlige bornholmer, har jeg derfor oprettet gruppen "Ung Tilflytter". Vi er allerede 160 medlemmer og gruppen har opnået meget bevågenhed, sponsorater og medieomtale. Næste skridt er derfor et fast sted vi unge kan mødes, et "klubhus", og starte flere fællesskaber, ideer og gøre det mere trendy, attraktivt og nemmere for unge, at flytte til øen.

Projektets fysiske rammer

Vi ønsker derfor enten at etablere, skabe eller leje et form for klubhus/mødested - således at nytilflyttede, potentielle tilflyttere og tilbage-flyttere kan etablere sig på øen og skabe mere opmærksomhed om mulighederne og en fremtid på Bornholm.

Klubhuset skal bruges til evt. projekter, generalforsamlinger og faste aftener, hvor man mødes.

Det omfatter projektet

Skabelse, opførelse eller leje af et klubhus for eks. 1 eller 2-årig periode og se hvor stor interessen er. På sigt kan det være noget kommunen, erhvervslivet eller lignende investerer i, såfremt det viser sig succesrigt og værdifuldt.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Vi er som nævnt 165 medlemmer, hvoraf ca. 20-30 er direkte ildsjæle og meget aktive medlemmer. Vi ønsker selvfølgelig at involvere så mange, som muligt - men satser måske på 10-20 ildsjæle/direkte involverede i dette specifikke projekt.

Relationen til lokalsamfundet

Vi ønsker at gøre op, med fordommen om at folk kun flytter fra Bornholm. Flere unge til øen vil skabe enorm merværdi for lokalsamfundet, så det ikke længere handler om "hvem, der lukker og slukker" - men hvordan vi sammen kan skabe et attraktivt og livligt miljø og samfund - også ude for højsæsonen. Bornholm har de sidste 10-5 år gennemgående en rivende udvikling hvad angår boligmarked, jobmuligheder, events og mere liv i form af events, festivaller, kulturuger, madkonkurrencer, koncerter og m.m. Her kan flere yngre tilflyttere være med til at fortsætte udviklingen.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet