Byens nye motions- og fitnessplads.

Den gode idé

Fælles mødested, byens samlingspunkt, aktiv i det fri, sundhed og trivsel samt motion og leg der går hånd i hånd er bare nogle af de ord der beskriver byens nye Motions- og fitnessplads. Foreningen Skærbækcentret vil gerne skabe nye rammer der byder op til motion, fællesskab og familie tid, som er gratis for alle. Hele byen mangler udendørs trænings og fælles muligheder, og det vil vi gerne hjælpe med. Pladsen skal ligge ved siden af byens legeplads, så man kan træne imens børnene leger. Pladsen indeholder udstyr der kan udfordre alle, og rundt om pladsen vil der være bænke og samtale miljøer.

Projektets fysiske rammer

Pladsen skal ligge ved Skærbækcentret, der i forvejen er "hjemmet" for flere af byens foreninger og aktive fællesskaber, her kan pladsen komme til at ligge lige ved siden af legepladsen, som gør at familier kan tage ned og dyrke sport imens børnene leger og danner nye relationer. Skærbækcentret har åbent fra kl. 08.00-22.00, som gør at der er toilet faciliteter lige i nærheden.

Vi vil sammen danne et nye samlingssted, hvor det er gratis at være for alle og som også er handicapvenligt.

Vi vil motivere med fællesskaber, smukke og anderledes omgivelser og en plads der er tilgængelig for alle.

Det omfatter projektet

Vi søger støtte til at lave 3 træningsmiljøer; Cardio, Cross training og street workout. Hele projektet vil blive købt ved KOMPAN, da de også overholder regler i forhold til sikkerhed med børn, derudover går de op i miljøet, så bord og bænke (Samtalemiljøet) bliver produceret med omtanke for miljøet.

Projektet skal være byens samlingssted, om du går op i træning eller ej, så vil der altid være andre der kommer enten for at træne, lege på legepladsen eller bare spise madpakke. Vi skal ud og have fat i motionsuvante, ensomme, ældre, unge og familier.

Andet: Fællestræning og sociale samvær

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Foreningen Skærbækcentret vil være ejer af pladsen og stå for vedligeholdelse og ansvaret for pladsen. Derudover vil vi stå for forankring og synlighed. (vedhæfter vedtægter)

Tønder kommune ejer grunden, men lejer den ud til os. (Vedhæfter en lejekontrakt vi er ved at udarbejde)

KOMPAN bliver vores leverandør og projektleder i processen.

Foreningen Skærbækcentret arbejder ofte med frivillige projekter lige fra små arrangementer til store events og projekter, hvor alle bliver prioriteret højt.

Frivilligt arbejde bliver i samarbejde med foreningerne der inddrager pladsen i deres aktivitet.

Relationen til lokalsamfundet

Projektet bliver lavet og brugt i samarbejde med foreningerne, hvor de frit kan bruge pladsen til deres hold og aktiviteter, som er lige fra håndbold til aktive timer som har de ældre som målgruppe. Pladsen skal blive en naturlig del af byen og bruges af alle.

Vi vil sammen med DGI lave nogle TRY DAYS, så man på bestemte datoer kan komme ned og afprøve pladsen under trygge forhold, da man kan blive guidet og vejledt af uddannet personale + er der en app med forskellige øvelser til hver redskab.

Pladsen her skal være byens og borgernes plads, deres frirum, træningssted og samlingssted.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Rikke skrev: 24-06-2020 21:57:39

  Spændende projekt. Vil være dejligt med et gratis og uforpligtende tilbud til alle aldre. Lyder fedt med en app der kan guide i brugen af redskaber. Meget positivt. Vil klart være noget jeg og min familie vil bruge.

 • #2 Carsten skrev: 30-06-2020 09:24:13

  Er det korrekt forstået den skal ligge direkte udenfor fitnesscentret? Det virker lidt konkurrenceforvridende, men det har kommunen vel også undersøgt, at det ikke giver problemer?

 • #3 Mette skrev: 30-06-2020 10:01:40

  Hej Carsten. Det er helt korrekt. Dette sted kan ikke erstatte det gode fitnesscenter som ligger i centret, derimod åbner det op for muligheder med holdtræninger osv. Alle må frit benytte det også fitness. Hvis du har flere spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig på metteg@scsk.dk vh Mette

 • #4 Lone skrev: 30-06-2020 10:33:06

  Super god ide! Det vil bestemt være noget min familie vil bruge, når vi går turer, så kan vi gå forbi og træne på pladsen eller når børnene leger på legepladsen så kan vi træne imens.

 • #5 Anne Marie Hemmingsen skrev: 30-06-2020 13:27:41

  synes det er et god ide

 • #6 Allan Svendsen skrev: 30-06-2020 20:12:11

  Konkurrenceforvridende mod de lokale Fitnesscentre, og så med en kommunal lejepris a NUL kroner.Forventer at samme tilbud bliver givet til de andre haller i Tønder kommune.og at de lokale fitnesscentre selvfølgelig også får samme "gratis" tilbud.

 • #7 Erik Guldager skrev: 01-07-2020 08:42:25

  Altid interessant at se hvordan Tønder kommune - der efterhånden er landskendt for vennetjenester - lægger en skatteyderbetalt motionsplads lige op af et privat fitness center.

  Et helt igennem ikke anbefalelsesværdigt projekt.

 • #8 Lars Thomsen skrev: 01-07-2020 08:51:38

  Et super godt initiativ som understøtter nye trends med motion, samvær og udendørs fællesskaber efter coronakrisen.
  Håber I kommer i mål.

 • #9 Henriette Hoel skrev: 01-07-2020 12:36:23

  Ærgerligt hvis Real Dania vælger at donere midler til et projekt der undergraver private virksomheder (i dette tilfælde "Skærbæk fitness "der har lejet sig ind i Fritidscenteret). At Tønder kommune vælger at indirekte finansiere og understøtter konkurrenceforvridende tiltag,er ingen nyhed,men jeg håber at RealDania vælger at ikke ville være en del af det.

 • #10 Lars bundgaard skrev: 01-07-2020 15:50:53

  Se på udvikling med positive øjne, det er et yderst spændende projekt som understøtter det gode samarbejde der er for at fremme udvikling til den enkelte borger i tønder kommune såsom turisme

 • #11 Claus Skytt skrev: 01-07-2020 22:06:43

  Stiller kommunen så også snart et gratis område til disposition, hvor autocampere og campister kan overnatte, få gratis el, vand samt tømning af toilet ?
  Der er mange kommunale muligheder for at lave unfair konkurrence med private forretningsdrivende !
  Får de private ramte virksomheder så også kompensation for deres tabte indtjening ?? Nå ikke !

 • #12 Søren skrev: 01-07-2020 22:54:53

  Undrer mig over hvor er redskaber til personer som har specielle behov og der kunne trænge til genoptræning.

  Ønskes denne persongruppe slet ikke tænkt ind i planerne?

 • #13 Leif Hansen skrev: 11-07-2020 10:09:23

  Jeg håber ikke, at Realdania kan støtte et sådant projekt. Det er i konkurrence til private aktører. Skærbækcentret er et idrætscenter, som ikke bør stille kommercielle aktiviteter gratis til rådighed for borgere og ikke mindst turister i feriebyen.