Warehouse9 - LGBTQI Art Space

Den gode idé

Warehouse9 er som Danmarks eneste offentligt støttede scene for kunst, kultur og sociale projekter indenfor LGBTQI miljøet blevet kendt i hele verden.
Siden etableringen i 2007 har WH9 udviklet sig organisk som et kunstnerdrevet sted, hvor kunstnere, frivillige og ildsjæle fra miljøet har set muligheder i de modulære staldlokaler og de omgivende byrum og skabt kimen til et enestående multifunktionelt kunst- og kulturhus. For at projektet kan udvikle sig kræves der nu en nødvendig ombygning og tyverisikring af den fredede staldbygning i kødbyen.

Projektets fysiske rammer

Projektet har til huse i staldbygning 66 i Den Brune Kødby. Warehouse9, som siden 2014 er støttet af KFF, i 2017 fik overdraget kontrakten som direkte lejer, og dermed fik driftsansvaret for 5 af bygningens 6 moduler. Gennem 10 år har WH9 med minimale indgreb indrettet lokalerne i overensstemmelse med fredningsbestemmelserne, så de kan anvendes til 2 gallerirum, forhus, scene og udendørs stedsspecifikke performances. Der er tale om rå, rustikke og meget solide rum, med kalkede mursten på vægge og loft, samt jernsøjler hvilket giver en unik mulighed for mange forskellige aktiviteter.

Det omfatter projektet

Der søges en engangsbevilling til at omregistrere og færdiggøre/ombygge de sidste moduler i bygning 66, så den kan blive tyverisikret forsvarligt og være holdbar ramme om fremtidige kulturprojekter indendørs og ud mod Kvægtorvet i Kødbyen. Behovet for at få bragt disse forskellige basale forhold i orden øges drastisk af det store pres fra stofindtagelsesrummet H17. For at WH9 kan fungere i Kødbyen i fremtiden skal personale og brugere i huset kunne arbejde trygt og forsvarligt i området, hvilket bla. sikres ved at skabe gennemgangsmuligheder inde i huset, samt at helårsisolere et staldmodul.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

WH9 bygger på en ide om at et blomstrende og levende kulturelt og socialt rum skabes af dets brugere og vi har frivillige som i samarbejde med professionelle medvirker i udstillinger, festivaler og forestillinger og også selv organiserede projekter. WH9 er en nonprofit forening med en bestyrelse og 3 kernemedarbjedere og har allerede stået for talrige succesfulde projekter med frivillige og brugerdeltagelse. Vi har bla. haft en debatcafe for transkønnede og har nu et socialt projekt, hvor en gruppe unge i fællesskab etablerer en kønsneutral frisør- og brædtspilssalon støttet af §18 midler.

Relationen til lokalsamfundet

Warehouse9 har siden etableringen i 2007, samarbejdet med de kommunale institutioner i Kødbyen og har siden 2014 fået fast støtte fra kultur og fritidsudvalget til at drive sociale og kulturelle projekter i LGBTQI miljøet.
På det kulturelle område er vi i dialog og samarbejde med Husets Teater, Teater S/H, Haut, Fotografisk Center, Talk Town Festival og sociale institutioner, bla. Sabaah for personer med anden etnisk baggrund. Som nærmest nabo til H17 har vi også tæt dialog med Mændenes Hjem om at løse alvorlige sociale udfordringer med den åbne stofscene i byrummet.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 Boaz skrev: 27-03-2020 12:25:13

    Such an important center for culture, art & community in Copenhagen!!

  • #2 Iben Petersen skrev: 06-09-2020 22:04:21

    W9 er det dejligste sted, og så vigtigt for mig som queer person i københavn, da der ikke findes noget andet rum som dette, med queer performances og diy.