Opholdsareal til Omega Skate Hal

Den gode idé

En uisoleret industrihal er blevet det lokale samlingspunkt for skatere, hundetræning, børnefødselsdage, dronepiloter, pige-skatere, InternetWeek event osv. Udover de traditionelle sportsforeninger er der nærmest ingen opholdsmuligheder for de fællesskaber som eksisterer i Søften.

Med gadeidræt som drivkraft er Omega Skate Hal opstået, og det er blevet et lokalt samlingspunkt, som opfylder behov for mange forskellige brugere. Med projektet synliggør og faciliterer vi disse fællesskaber med en inkluderende arkitektur og et opholdsareal, som er isoleret, og forbinder livet inde i hallen med miljøet udenfor.

Projektets fysiske rammer

Omega Skate Hal har lejet en 2.000 m2 gammel uisoleret lagerhal. Der er belægning på gulvet, højt til loftet, toilet faciliteter og et lille kontor. Omega Skate Hal har investeret penge og mange frivillige timer i skate-ramper, møbler mv. i disse rustikke rammer. Det grundlæggende behov er derigennem blevet opfyldt for de fællesskaber, der er opstået. Den forsat øgede aktivitet tydeliggør behovet for at synliggøre bygningens mange funktioner og opholdslokaler, som fungerer året rundt. Derfor ændrer vi facaden og laver et isoleret opholdslokale, som giver ind-syn, ud-syn og gennemsyn.

Det omfatter projektet

Vi vil lave en delvis udskiftning af paneler på den sydvendte facade til semi-transparente polycarbonat-plader, så der kommer mere naturligt lys og indblik til hallens aktiviteter. Gennem workshops har vi fået afklaret behovet for et isoleret opholdslokale til undervisning, pauser, hygge og tilskuere. Opholdsareal og indgang placeres midt på facaden, med en transparent overgang mellem udemiljøet og aktiviterne inde i hallen. Dette kan realiseres med materialer + professionel hjælp samt frivilligtimer. Senere etablerer vi en overetage med kontor og balkon og laver udemiljøet

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Omega Skate Hal er primus motor og projektleder. De frivillige rekrutteres primært fra brugergrupperne: Omega Skate Klub, Birgittes hundetræning og Skateducate pige-skating. Her kan vi trække på en række kompetencer blandt arkitekter, konstruktører, tømrer, malere, smede og rengøringsfaglige (vigtigt i disse Covid-19 tider).

Alt udføres af frivillige, undtagen el, VVS og polycarbonat-håndtering, hvor vi betaler specialister for udførslen for at sikre kvalitet og lovlighed. Vores frivillige har 4 års erfaring med flere byggeprojekter i skatehallen samt planlægning og gennemførelse af en række events.

Relationen til lokalsamfundet

Omega Skate Hal ligger i et industriområde tæt ved et voksende beboelsesområde. Siden 2016 har vi haft tæt dialog med kommunen omkring udvikling af hallen i forhold til lokalsamfundet. Det har f.eks. resulteret i et nyt lokalplanforslag. Kommunen har også brugt hallen til events, og kommunens institutioner bruger jævnligt hallen. Udover tidligere nævnte brugergrupper er der også en lokal efterskole, som fast bruger hallen. Vi har også et godt samarbejde med DGI og Rullesport Danmark omkring events og landsholds samlinger. Desuden bliver hallen også brugt af lokale til f.eks. børnefødselsdage.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Kirsten Hallager skrev: 08-09-2020 14:38:13

  Supert projekt, en investering i næste generation :-)

 • #2 Jane Gude skrev: 08-09-2020 14:53:26

  Super god idé - der mangler helt klart et hyggeligt opholdsområde i hallen.

 • #3 Trine Andersen skrev: 08-09-2020 14:59:45

  Der er så mange skønne unger der trænger til dette sted, og der er virkelig brug for bedre faciliteter 🙏

 • #4 Mirja Holst Dahlin skrev: 08-09-2020 18:03:21

  Jeg synes I har nogle fantastiske rammer. Jeg har en søn der bruger det meste af sin fritid i omega, og han er så glad for at have det sted at komme. Han har rigtig gode kammeratskaber, og mit indtryk er at de er rigtig gode til at bakke hinanden op og glæde sig over hinandens evner.

 • #5 Birgitte Dalsgaard - Hansen skrev: 08-09-2020 21:00:02

  At træne hunde i Omega Skatehal er bare en fantastisk mulighed, som vi er mega glade for.
  Den store hal giver os mulighed for, at træne i ly for regn og rusk. Og så er der den sociale del, hvor vi over en kop kaffe gir gensidig sparring - tænk hvis det kunne gøres i et rum med varme, så gigten ikke bliver for plagsom.

 • #6 Brian skrev: 10-09-2020 21:43:24

  Mega fee areal til de frysende eller svedende forældre !!

 • #7 Allan skrev: 06-10-2020 14:52:09

  Omega =go karma, ja tak til mere

 • #8 Allan skrev: 06-10-2020 14:52:42

  Omega =go karma, ja tak til mere

 • #9 Maria Nube skrev: 16-11-2020 11:00:50

  Stort tillykke til Omega og til Aarhus, der får et endnu federe tilbud til udøverne! Disse sportsgrene vokser i hele landet, så det er bare med at følge med udviklingen :)