Redningsstation Hennegaard

Den gode idé

Redningsstation Hennegård er en af det danske redningsvæsensraketstationer og en af de i 1851 oprettede redningsstationer langs den jyske vestkyst, i alt 22, hvoraf de 14 var udstyrede med synkefrie redningsbåde og de resterende fungerende som raketstationer. Redningsstationen er ikke fredet og har gennem mange år har henlevet en upåagtet tilværelse gemt i et hjørne af Henne Golfklubs grund og delvis skjult bag et gammelt læhegn, der nu er blevet fældet, hvilket har frilagt den gamle redningsstation, der trænger til vedligeholdelse for at bevare et stykke danmarkshistorie.

Projektets fysiske rammer

De fysiske rammer er reparation af skifertaget og og furerne i murværket, samt maling af den karakteristiske port med splitflag.
Efter overstået restauration tænkes bygningen udstyret med en billedbeskrivelse af redningsvæsenets funktion gennem trekvart århundrede.

Det omfatter projektet

I renoveret stand forventes redningsstationen at kunne blive et turistaktiv med beskrivelse af redningstjenestens funktion og samtidig være en form for monument over redningstjenestens indsats i årene 1852 til 1925 med redning af ca. 10.500 nødstedte søfolk.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Golfklubbens medlemmer vil være i stand til at yde frivillig indsats i form af deltagelse i forberedelse til og deltagelse i en del af bl.a. det indvendige malerarbejde i forbindelse med renoveringsprocessen, samt vedligehold af området omkring bygningen.

Relationen til lokalsamfundet

Selve redningstjenesten er en væsentlig del af lokalsamfundets historie og vil kunne blive yderligere en turistattraktion i området.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
  • #1 mathias H. Christensen skrev: 05-09-2020 16:43:08

    Det er en god ide, det er nu hvor det er blevet frilagt og er kommer til syne, at man lægger mærke til det, hvis det ikke bliver renoveret nu vil det nok forfalde, og ender med at blive fjernet.

  • #2 Margit Hansen skrev: 11-09-2020 21:54:30

    Jeg støtter

  • #3 Lissy Dammark Christensen skrev: 12-09-2020 17:23:53

    Den skulle ger