Renovering af Assens Gl. Bagfyr, Næs

Den gode idé

Foreningen til Bevarelse af "Bagfyret" er i færd med at renovere det gamle bagfyr på Næsvej, 5610 Assens. Bagfyret er fra 1900 og indgår som en væsentlig del af fortællingen af den maritime historie om Assens havn og by. Vi er langt med renoveringen. Dårligt træværk er udskiftet. Nye vinduer og hoveddør efter gamle tegninger er udskiftet. El-installationerne i fyret er renoveret.

Nu mangler vi renovering af den udvendige tagpap samt maling indvendig. Al renovering følger det originale fra 1900. Efter renoveringen bagfyret bliver åbnet for offentligheden. Desuden vil bagfyret også blive brugt til diverse udstillinger.

Projektets fysiske rammer

Der er tale om et gammelt bagfyr, som blev taget ud af drift i 1978 og har stået ubrugt siden. Fyret er bygget i træ og belagt med tagpap. Det dårlige træværk er udskiftet. Der er isat nye vinduer og hoveddør. El-installationerne er renoveret. Nu mangler der renovering/udskiftning af det udvendige tagpap samt indvendig maling.

Efter endt renovering åbnes Bagfyret for offentligheden. Desuden anvendes bagfyret til forskellige udstillinger. Alt arbejde er udført efter de gamle tegninger og er udført og professionelle lokale håndværkere.

Det omfatter projektet

Der mangler renovering af tagpap og indvendig maling.
Der foreligger tilbud på renovering af tagpap på ca. kr. 73.000,-.
Desuden mangler indvendig maling. Her foreligger tilbud på ca. kr. 80.000,-. Begge beløb incl. moms.
I alt kr. 153.000,-

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Projektet er organiseret i Foreningen til Bevarelse af "Bagfyret".
Bestyrelsen består af 7 frivillige bestyrelsesmedlemmer.
Åbningen for offentligheden samt arrangering af diverse udstillinger varetages af frivillige.

Relationen til lokalsamfundet

Renoveringen af bagfyret er en del af fortællingen af den maritime historie om Assens havn og By. Bagfyret er placeret på vejen til Assens Marina, Campingplads og sommerhus-området. Rigtig mange turister og lokale passerer bagfyret dagligt.

Lokalt er der stor interesse for projektet, idet der bl.a. er stor synlighed omkring bagfyret. Foreningen købte i 2018 bagfyret af Assens kommune efter en udbudsrunde. Foreningen betalte kr. 1.000,- for bagfyret.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Søren Edlefsen skrev: 17-08-2020 11:50:00

  Foreningen til bevarelse af Bagfyret, Næsvej, 5610 Assens søger om støtte til projektet.
  Vi har brug for en masse Likes for at være med i uddelingen af donation.

 • #2 Tine Refsgaard skrev: 15-09-2020 14:31:41

  Jeg synes det lyder som et dejligt projekt. Det er vigtigt vi værner om de gamle, stemningsfulde steder i landet, som kan blive åndsrige samlingspunkter for folk og kultur.

 • #3 Ole Mejer skrev: 13-11-2020 17:29:45

  Alle tiders. Jeg glæder mig til at komme til Assen og se fyret.
  reCAPTCHA