Street Under Buen (All Year Round)

Den gode idé

Street Under Buen er DKs fedeste streetbaner designet af og for udøvere. Vi ønsker at stedet er åbent for spil hele året rundt via en indendørs betinget løsning. Banerne er aktiveret dagligt og har skabt et nyt samlingspunkt i lokalområdet. Målet har været at få buen til at agere ’klubhus’ for eksisterende gadeidrætsfællesskaber og synliggøre dem for offentligheden, så vi kan aktivere endnu flere lokale unge, end vi gør i forvejen og dermed bygge bro mellem Nørrebro, Nordvest og Frederiksberg. Det er vigtigt for vores fællesskab at opretholde denne bevægelse hen over de kolde vintermåneder.

Projektets fysiske rammer

Street Under Buen består pt af en gadefodbold bane og en halv basketbold bane. Der er tilknyttet to containere med mål, pannabane mm., tribuner og en klubhus container. Derudover er området tilkoblet til URBAN13 som består af iværksætterkontorer, små værkstæder, en diner og et kulturhus. Vores projekt skal muliggøre at vores specifikke målgruppe (børn og unge fra lokalområdet) kan aktiveres henover vinteren (specifikt på gadefodboldbanen) og dermed fastholdes i det samlede fællesskab under Bispeengbuen.

Det omfatter projektet

Projektet omfatter planlægning, koordinering og opsætning af en indendørs betinget løsning. Det vigtigste er at afskærme området for vind og regnvejr ; varmen klarer vi ved at have varmelamper ved tribuneområdet. Det er vigtigt at løsningen er mobil, således at stedet potentielt kan bruges i andre sammenhænge, men også at det åbnes op så snart vejret bliver varmere igen. Vi har blandt andet overvejet at indramme området med et stort sejl. Byggeprojektet vil muliggøre at vi kan fortsætte vores aktiviteter året rundt.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

Projektets styregruppe: Pannahouse, Street Society, Street Ball København og DFFC samt URBAN 13, der har brugsret til Bispeengbuen.
Frivillighed er i vores blod, fx har Street Society via et rollemodelsprogram unge mennesker fra forskellige bydele til rådighed med kompetencer inden for inklusion af børn og unge samt konflikthåndtering.
Vores stærke fællesskab på tværs af foreningerne udgør fundamentet, hvorfra vi skaber en (street)kultur for engagement, udtrykkelse & frivillighed. Vi organiserer den ellers uorganiserede gadeidræt.

Det specifikke projekt håndteres primært af PH, SS &UB

Relationen til lokalsamfundet

For at aktivere området under Bispeengbuen samarbejder vi med mange aktører heriblandt FRK, KK, FIU, SSP, AKB Lundtoftegade, BørneBasketFonden, DGI og mange andre.

Fx skabte vi i samarbejde med SSP og KK projektet SommerBold Under Buen, hvor gennemsnitligt 75 børn og unge aktiverede stedet dagligt fra 17 til 22. Dette projekt har resulteret i stærke relationer med de deltagende som i høj grad kom fra Lundtoftegade, men også fra resten af byen og landet. Deltagerne inddrages og engageres i området således at de selv kan forme dets fremtid.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Benjamin Seker skrev: 10-09-2020 20:20:34

  Det er et kanon projekt og meget givende for bydelen og det er top profesionelle mennesker der ansat som virkelig er dygtige til at inkludere folk fra forskelige områder om noget fælles indenfor både fodbold , panna og basket..
  jeg i hvertfald stor tilhænger af deres projekter og vi har og er så heldige at vi har et sammabejde med dem ude i 2700 området og især i husum og Bellahøj nyder stor glæde at de er i området og arbejder med de unge 👍🏾

 • #2 Radia Chakiri skrev: 11-09-2020 14:43:48

  Det er en total fed projekt. Stedet samler folk fra forskellige byer

 • #3 Anders Riis skrev: 11-09-2020 15:55:32

  Hammer fedt projekt :)