Tårnby Park Studio Pavillon

Den gode idé

Tårnby Park Studio (TPS) Pavillon er et nyt sted for eksperimentelle kunstnerisk-sociale aktiviteter. De arbejder sammen med den almene boligorganisation Tårnbyhuse. TPS Pavillon ligger i Tårnbyparken (en afdeling i boligorganisationen) og er til brug for borgere og kunstnere. Formålet er, at skabe kunst og sociale aktiviteter for og med lokale borgere. At skabe kunst, der fortæller historier om naturen og bygningerne i kommunen/området, borgerne og det der kendetegner Tårnby. Et langsigtet perspektiv er at opbygge en infrastruktur med et diverst kunstnerisk-socialt program.

Projektets fysiske rammer

Lige nu har TPS kun et lille kælderrum. TPS Pavillon skal være et synligt og fantasifuldt symbol midt i parken. Det skal være en opfordring og en invitation til beboerne om at bruge den. Fællesskab er sjovt, kunst er sjovt! Bygningens farve skal invitere dig til at tænke nyt og give plads til egne tanker, ideer og planer. Dens form minder om de omkringliggende bygninger - men det gør en forskel i farve og materiale. Den er lavet udelukkende af træ og i farven fra TPS-gul. Bygningen kan bruges som et øverum, en scene til udendørs forestillinger, et værksted og et uformelt mødested.

Det omfatter projektet

TPS Pavillon er en helt ny bygning, et helt nyt design. Derfor har vi brug for støtte til planlægning og oprettelse. Så vidt muligt vil vi også involvere folk på stedet i konstruktionen og også arbejde med uddannelsescentre, så byggefasen allerede er en social-kunstnerisk oplevelse. Herefter skal bygningen bruges af kunstnere og borgere i hverdagen. Begivenheder såsom workshops og præsentationer bør finde sted regelmæssigt. En gang om året skal der og in samspil med områden være en international performancefestival og kunstneriske uddannelses uger med et stærkt fokus på dialog med borgerne.

Organisering af projektet og involvering af frivillige

TPS Pavillon har et stærkt fokus på åbning for borgerne i Tårnby. Derfor vil vi henvende os til frivillige fra alle sektorer for at arbejde på dette og bidrage med deres ideer - børn, unge, familier, gamle mennesker, danskere og udlændinge. På grund af stedets hybridkarakter og dets mange anvendelser bør en bred vifte af frivillige tage ansvar og arbejde sammen. Vi arbejder allerede med nogle beboere med jævne mellemrum og har mange kontakter til foreninger, en flygtningeorganisation, en pigeklub osv. Opgaverne inkluderer deltagelse i aktiviteter, workshops, ansvar for vedligeholdelse.

Relationen til lokalsamfundet

Civil Sector, der driver Tårnby Park Studio og har ansvaret for planlægningen af ​​aktiviteter i den nye pavilion, har været aktiv i Tårnby 4 år . De har arrangeret to internationale performance-festivaler (støttet af Tårnby Kommune og Statens Kunstfond), der involverede borgere og har derfor gennem årene fået et netværk af borgere samt lokale hjælpeorganisationer. Blandt andet Flygtningeorganisationerne Sprogcafe og Venligboerne Tårnby. Gennem det sidste halve år er der skabt kontakt til beboere i lokalområdet efter afholdelse af diverse workshops.

Opret en kommentar

(Bliver vist sammen med kommentaren)
(Din email bliver ikke vist)
Gengiv ord og tal som vist på billedet
 • #1 Pernille Møller Taasinge skrev: 04-09-2020 16:23:27

  God ide!

 • #2 Diana skrev: 05-09-2020 10:24:12

  Just do it!

 • #3 Miriam frandsen skrev: 05-09-2020 15:36:04

  Super god ide

 • #4 Tina skrev: 05-09-2020 16:20:16

  Stor ros til det projekt!

 • #5 Trine skrev: 05-09-2020 16:38:40

  Smukt koncept

 • #6 Johanna Sophia Højland Knudsen skrev: 06-09-2020 19:51:13

  DET ER EN GOD IDE

 • #7 Mimi Larsson skrev: 08-09-2020 17:09:02

  Tårnby har brug for det!

 • #8 Christina skrev: 11-09-2020 16:40:03

  Dejligt med liv i Tårnbyparken